
Huippukokki Richter vie loistopihvit tunturiin - Uusi Stefan’s Steakhouse avataan tänään Rukan ytimeen

Top Chefissäkin mainetta niittänyt Richter on tunnettu erityisesti paitsi pihveistään, myös laadukkaista raaka-aineiden käytöstään sekä maistuvista ja näyttävistä annoksistaan - kansainväliselläkin tasolla mitattuna.Maailmaa nähnyt Richter on ehtinyt asumaan paitsi Suomessa, Yhdysvalloissa ja Saksassa, myös Sveitsissä viisi vuotta.
- Muun muassa Pon Tresinan ja Davosin jylhät ja komeat alppimaisemat ovat tulleet varsin tutuiksi, ja siinä onkin syy, miksi halusin avata ravintolan myös Suomen kauniiseen tunturiin, Richter valottaa.
Richterin tuorein pihvipaikka pysyy tyylilleen uskollisena - se on tarkoitettu hyvän ruuan ystäville ja nautiskelijoille, jotka eivät kuitenkaan halua tehdä hyvistä asioista liian monimutkaisia. Erityistä pohjoisen tunnelmaa ravintolasalissa luo elävä tuli. Samoin erikoisuutena mainittakoon ravintolan yhteyteen avattava viinihuone, joka paitsi monipuolisen viinilistan myös erillisen ginilistan kanssa myötäilee laadukasta menua.
Myös Stefan Richterin voi tavata uudesta ravintolastaan avausviikolla.
Menu tekee kunniaa pohjoiselle sijainnille
Keittiömestari Richter on rakentanut ruokalistan nimenomaan ravintolan sijaintia ajatellen, alkuruuista aina makeaan loppuun. Laaja lisukevaihtoehtojen kirjo tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden mielenkiintoisille makuyhdistelmille. Alkuruoista löytyy esimerkiksi riimiporoa ja talvikurpitsaa ja pääruuista erilaisia kalavaihtoehtoja, poroa, ankanrintaa ja burgeria.
- Ja sitten niihin pihveihin - lammasta, Amerikasta tuttua T-luupihviä, entrecotea, ulko- ja sisäfileetä sekä tietysti Wagyu-härän pihvilihaa Kobe-tyyliin kasvatetusta karjasta, Richter luettelee.
Myös Tunturimax Oy:n linjajohtaja Charrlotta Ylimys on erityisen tyytyväinen menuun, sillä se on monipuolinen ja mahdollistaa kansainvälisen ”pick and choose” -tyyppisen ruokailun.
- Asiakas voi valita suosikkipääraaka-aineensa lisukkeeksi eri kerroilla eri vaihtoehtoja. Samoin pöytäseurueet voivat tilata kukin henkilö omat ”sidersinsä” ja nauttia niistä yhdessä tapas-tyyliin. Isommat ryhmät on huomioitu toki vielä kolmella erillisellä ryhmämenulla, Ylimys kertoo.
Taattua Jaana Ekman -laatua
Tunnelmallisesta ja tyylikkäästä sisustuksesta on vastannut Visionary Design Partners Helsinki Oy:n Jaana Ekman, jonka varma kädenjälki näkyy paitsi kymmenissä ravintoloissa ympäri Suomea, myös esimerkiksi Jyväskylän Stefan’sissa. Hän on jälleen taidokkaasti yhdistänyt luonnonmateriaaleja modernilla otteella, ja upeat käsintehdyt yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisvaltaisen ravintolaelämyksen.
Painolaatuisia kuvia Stefan’s Steakhouse Rukasta löytyy täältä:
http://kimekman.smugmug.com/Stefans-Steakhouse-Ruka/n-x2w3H/i-LPChKTt
Kuvat: Kim Ekman / Vision51
Enemmän kuin valmiina talvikauteen
Rukan hiihtokeskus palkittiin 22. marraskuuta World Travel Awardsin järjestämässä World Ski Awards -kilpailussa Suomen parhaana hiihtokeskuksena kategoriassa Finland’s Best Ski Resort. Stefan’s Steakhouse avataan Rukan matkailukeskukseen juuri sopivasti talvikauden alkuun. Ravintolan ravintolapäällikkönä aloittaa Jessica Aaltonen ja keittiömestarina Joona Lähdesluoma. Rukan Stefan’s Steakhouse tulee olemaan osa ravintolayhtiö Restamaxin ja Rukakeskuksen yhteisyrityksen Tunturimax Oy:n toimintaa. Asiakaspaikkoja ravintolassa on 86. Stefan’s Steakhouset löytyvät myös Tampereelta, Helsingistä, Turusta ja Jyväskylästä.
Lisätiedot:
Charrlotta Ylimys
Linjajohtaja, Tunturimax Oy / Restamax Oyj -konserni
charrlotta.ylimys@ravintola.fi
Puh. + 358 40 506 7957
Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
Tunturimax Oy on Restamax Oyj:n ja Rukakeskus Oy:n yhteisyritys, josta Restamax omistaa 65 prosenttia ja Rukakeskus 35 prosenttia. Tunturimaxin ravintoloihin kuuluvat Rukakeskus Oy:n ja sen tytäryhtiön Pyhätunturi Oy:n ravintolatoiminnot Kuusamossa Rukalla ja Pelkosenniemellä Pyhällä. Yhteisyritys aloitti toimintansa lokakuussa 2014.
Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan konserni, joka tarjoaa myös henkilöstövuokrauspalveluja. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintola-alan toimijana NASDAQ OMX Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Gringos Locos, Bodega Salud, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Daddy's Diner, Stefan's Steakhouse ja Wayne's Coffee Suomi. Restamax Oyj:n palveluksessa työskentelee noin 900 henkilöä, vuoden 2013 pro forma -liikevaihto oli 87,0 miljoonaa euroa ja käyttökate 13,3 miljoonaa euroa. Restamax-yrityssivut: www.restamax.fi, Restamax-kuluttajasivut: www.ravintola.fi
Rukakeskus-konserni on vastannut Rukan rinnetoiminnoista vuodesta 1973 ja Pyhän rinnetoiminnoista vuodesta 1987 lähtien. Olemme Suomen johtavia matkailuyrityksiä ja hiihtokeskustoimialan markkinajohtaja noin 20 % osuudella hissilippujen myynnistä. Toimimme Rukan ja Pyhän kansainvälistyvissä, ympärivuotisissa matkailukeskuksissa. Ydinosaamistamme on rinneliiketoiminta, mutta harjoitamme Rukalla ja Pyhällä myös majoitus-, vuokraamo- ja myymälätoimintaa. Liikevaihtomme on n. 24 miljoonaa euroa ja työllistämme n. 170 henkilöä. Rukakeskus Oy on perheyritys, jonka omistavat 20 % tasa-osuuksin sisarukset Kari Jussi Aho, Miia Porkkala, Annakaija Lappalainen, Antti Aho ja Ville Aho. Samaan Ahon suvun omistamaan Aho-Group-yritysryhmään kuuluu myös Aava Lääkärikeskus -konserni, jonka liikevaihto on n. 50 meur ja henkilömäärä n. 500. ski.ruka.fi, ski.pyha.fi.
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE
Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 220 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiöllä on ravintolatoimintaa myös Tanskassa. Kesäkuussa 2018 yhtiö osti Royal Ravintolat. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 4 000 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oyj työllistää tilikauden 2018 aikana noin 10 000 työntekijää. Restamax muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi vastaamaan tulevaisuuden tavoitteitaan ja mahdollisuuksiaan entistä paremmin. Nimenmuutos astuu voimaan joulukuussa 2018.
Restamax-yrityssivut:
www.noho.fi
Restamax-kuluttajasivut:
www.ravintola.fi
Royl Ravintoloiden sivut:
www.royalravintolat.com
Smile Henkilöstöpalvelut:
www.smilepalvelut.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj
Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EET | Tiedote
Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.
Restamaxin uuden nimen ja strategian lanseeraustilaisuus tiistaina 27.11. klo 9 Ravintola Savoyssa12.11.2018 15:15:00 EET | Kutsu
Restamax Oyj julkistaa uuden nimensä, strategiansa, tulevat kasvusuunnitelmansa sekä pitkän aikavälin tavoitteensa. Median edustajat, analyytikot ja sijoittajat ovat tervetulleita lanseeraustilaisuuteen, joka järjestetään tiistaina 27.11.2018 klo 9 alkaen Ravintola Savoyssa, osoitteessa Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki.
Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EET | Tiedote
Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi
Mediakutsu, muistutus: Restamaxin tulosinfo tiistaina 6.11. klo 10 Ravintola Palacessa26.10.2018 09:00:00 EEST | Kutsu
Restamax Oyj julkistaa osavuosikatsauksensa ajalta 1.1.–30.9.2018. Median edustajat ovat tervetulleita tulosinfoon, joka järjestetään tiistaina 6.11.2018 klo 10 Ravintola Palacessa, osoitteessa Eteläranta 10, 00130 Helsinki.
Kesän päättäjäisiä vietetään ensi viikon lauantaina – tänä vuonna Mustalahden Venetsialaisissa ohjelmaa myös lapsille14.8.2018 09:00:00 EEST | Tiedote
Mustalahden kesäohjelma huipentuu tuttuun tapaan tunnelmallisiin Venetsialaisiin lauantaina 25.8. Päivällä perheen pienimpiä viihdyttää mm. Riesa Pelle ja illan hämärtyessä lavan ottavat haltuun Jerkka Virtanen, Alabama House Band sekä Olli Lindholm.