
Salud tuo kuuluisan japanilaisen Kobe-lihan toisena ravintolana Suomeen

Ravintola Saludin ja Suomen ainoan Kobe-lihan maahantuoja Gastoria EF:n ansiosta laatulihan ystävillä koittavat pian onnen päivät, kun Saludin listalla tavataan jatkossa Kobe- ja Satsuma-härkä. Tämä japanilainen Wagyu-liha tulee osaksi Saludin ruokalistaa Surf & Turf -tyyppisenä annoksena, jossa Kobe komeilee hummerin rinnalla sekä Beef tasting -annoksena, joka sisältää Black Angus Flat Iron -pihviä, Satsuma-härkää sekä vapaana ulkona kasvanutta Dingley Dell -possua, jota tarjoillaan maailmalla mm. Gordon Ramsayn ja muissa huippuluokan ravintoloissa.
Salud tekee historiaa kansainväliselläkin tasolla
Aiemmin japanilaista Wagyu-rodun Kobea on ollut Suomessa saatavilla ainoastaan Gaijinissa Helsingissä. Saludin keittiöpäällikkö Toni Leskinen on innoissaan laatulihan saapumisesta Tampereelle.
- Maailman arvostetuimpiin lihoihin kuuluva Kobe on Wagyu-karjan tunnetuin laji. Vaikka sen maasta vienti Japanista vapautettiin vuonna 2012, on Koben saatavuus Euroopassa vieläkin hyvin rajallista. Tarjoilimme ensimmäistä kertaa koko Suomen ravintolahistoriassa aitoa sertifioitua Wagyu-lihaa viime lokakuussa, ja nyt on hienoa saada se vihdoin myös virallisesti listallemme, iloitsee Leskinen.
Marmoripinnastaan, terveellisestä rasvastaan ja pehmeästä rakenteestaan tunnetulla Wagyu-lihalla on tarkat laatukriteerit puhtaan perimän varmistamiseksi.
- Useilla ravintoloilla on listallaan Kobe-tyylistä lihaa esimerkiksi Australiasta, mutta aito ja oikea japanilainen Wagyu-karja on syntynyt ja kasvatettu Japanissa. Salud löytyykin jatkossa Gastoria EF:n yhteydestä maailmankuululta ja harvinaiselta Shop List – the Designed Registration Store for Kobe Beef -listalta, jonne listataan Kobe-lihan viralliset jälleenmyyjät ja maahantuojat ympäri maailmaa. Listalle pääsyn merkiksi sekä luvasta valmistaa ja myydä 100 % puhdasrotuista Kobea Saludiin toimitetaan pronssinen patsas ja sertifikaatti. Tämä on Suomessa hyvin harvinaista, Gastoria EF:n myyntijohtaja Tommi Lillrank kertoo.
Wagyu-guru lanseerasi uutuuden Japanese Beef -illassa
Saludissa järjestettiin Kobe-lihan lanseerauksen kunniaksi kutsuvierastilaisuus keskiviikkona 4.3. Pääpuhujana oli japanilainen arvostettu Wagyu-guru Mr. Nozumo Dojo, jonka yritys ADiRECT kuuluu Japanin merkittävimpiin Wagyu-lihan tuottajiin.
Mr. Dojon esityksen aikana lihoihin tutustuttiin maistelumenun myötä: Kobe-ulkofilee sashimi, grillattu Satsuma-entrecote, Dingley Dell -porsaan noisetti sekä Black Angus -sisäfilee vakuuttivat hienolla rakenteellaan ja omintakeisilla mauillaan. Wagyu-ekspertin mukaan japanilaisen häränlihan laatu selittyy paikallisilla ympäristöolosuhteilla ja karjasta huolehtimisella.
- Meillä on härän kasvattamiselle Japanissa hyvinkin otolliset olosuhteet: neljä vuodenaikaa kukin sopivissa lämpötiloissa – raikkaan vuoristoveden ja laadukkaan rehun äärellä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin taata karjalle stressitön ja onnellinen elämä. Ruoasta huolehtimisen lisäksi eläimiä usein hierotaan ja harjataan, ja niiden hyvinvointia tarkkaillaan. Jokainen lauma identifioidaan omalla 10-numeroisella sarjallaan, jonka avulla myös terveysviranomaiset pääsevät valvomaan karjan laatua, Mr. Dojo valottaa.
Wagyu-tietoutta
* Wagyu-karjaan kuuluu neljä japanilaista rotua, joita ovat Japanese Polled, Japanese Shorthorn, Japanese Brown ja Japanese Black.
* Kobe- ja Satsuma-härkä ovat Japanese Black -lihaa, ja niiden nimet viittaavat alueisiin, joilta härkä on peräisin.
* Kobe-härkää teurastetaan Euroopan markkinoille kuukausittain vain 24 kappaletta.
Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
www.salud.fi
Avoinna:
ma–ti klo 11.00–23.00, ke–pe klo 11.00–24.00, la klo 13.00–00.30, su klo 13.00–21.00
Lisätiedot:
Toni Leskinen, Bodega Salud, keittiöpäällikkö, puh. +358 40 742 6550, toni.leskinen@salud.fI
Tommi Lillrank, Gastoria EF, myyntijohtaja, puh. +358 40 760 9024, tommi@gastoria.fi
Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi
Avainsanat
Kuvat



Linkit
Tietoja julkaisijasta
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj
Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EET | Tiedote
Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.
Restamaxin uuden nimen ja strategian lanseeraustilaisuus tiistaina 27.11. klo 9 Ravintola Savoyssa12.11.2018 15:15:00 EET | Kutsu
Restamax Oyj julkistaa uuden nimensä, strategiansa, tulevat kasvusuunnitelmansa sekä pitkän aikavälin tavoitteensa. Median edustajat, analyytikot ja sijoittajat ovat tervetulleita lanseeraustilaisuuteen, joka järjestetään tiistaina 27.11.2018 klo 9 alkaen Ravintola Savoyssa, osoitteessa Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki.
Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EET | Tiedote
Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi
Mediakutsu, muistutus: Restamaxin tulosinfo tiistaina 6.11. klo 10 Ravintola Palacessa26.10.2018 09:00:00 EEST | Kutsu
Restamax Oyj julkistaa osavuosikatsauksensa ajalta 1.1.–30.9.2018. Median edustajat ovat tervetulleita tulosinfoon, joka järjestetään tiistaina 6.11.2018 klo 10 Ravintola Palacessa, osoitteessa Eteläranta 10, 00130 Helsinki.
Kesän päättäjäisiä vietetään ensi viikon lauantaina – tänä vuonna Mustalahden Venetsialaisissa ohjelmaa myös lapsille14.8.2018 09:00:00 EEST | Tiedote
Mustalahden kesäohjelma huipentuu tuttuun tapaan tunnelmallisiin Venetsialaisiin lauantaina 25.8. Päivällä perheen pienimpiä viihdyttää mm. Riesa Pelle ja illan hämärtyessä lavan ottavat haltuun Jerkka Virtanen, Alabama House Band sekä Olli Lindholm.