Restamax Oyj

Salud tuo kuuluisan japanilaisen Kobe-lihan toisena ravintolana Suomeen

Jaa
Espanjalaistyylinen tamperelaisravintola Salud ja maailman laadukkaimpien lihojen maahantuontiin erikoistunut Gastoria EF tekevät pihvihistoriaa tuomalla naudanlihan aatelina pidetyn Wagyu-rodun Kobe-härän Saludin listalle 16.3. lähtien.
Saludin kokki Mikko Lemmetty (vas.), keittiöpäällikkö Toni Leskinen sekä vuorovastaava Jaana Kuusimäki saavat pian valmistaa asiakkailleen harvinaista Kobea. Kuva: Ronja Honko
Saludin kokki Mikko Lemmetty (vas.), keittiöpäällikkö Toni Leskinen sekä vuorovastaava Jaana Kuusimäki saavat pian valmistaa asiakkailleen harvinaista Kobea. Kuva: Ronja Honko

Ravintola Saludin ja Suomen ainoan Kobe-lihan maahantuoja Gastoria EF:n ansiosta laatulihan ystävillä koittavat pian onnen päivät, kun Saludin listalla tavataan jatkossa Kobe- ja Satsuma-härkä. Tämä japanilainen Wagyu-liha tulee osaksi Saludin ruokalistaa Surf & Turf -tyyppisenä annoksena, jossa Kobe komeilee hummerin rinnalla sekä Beef tasting -annoksena, joka sisältää Black Angus Flat Iron -pihviä, Satsuma-härkää sekä vapaana ulkona kasvanutta Dingley Dell -possua, jota tarjoillaan maailmalla mm. Gordon Ramsayn ja muissa huippuluokan ravintoloissa.

Salud tekee historiaa kansainväliselläkin tasolla

Aiemmin japanilaista Wagyu-rodun Kobea on ollut Suomessa saatavilla ainoastaan Gaijinissa Helsingissä. Saludin keittiöpäällikkö Toni Leskinen on innoissaan laatulihan saapumisesta Tampereelle.

- Maailman arvostetuimpiin lihoihin kuuluva Kobe on Wagyu-karjan tunnetuin laji. Vaikka sen maasta vienti Japanista vapautettiin vuonna 2012, on Koben saatavuus Euroopassa vieläkin hyvin rajallista. Tarjoilimme ensimmäistä kertaa koko Suomen ravintolahistoriassa aitoa sertifioitua Wagyu-lihaa viime lokakuussa, ja nyt on hienoa saada se vihdoin myös virallisesti listallemme, iloitsee Leskinen.

Marmoripinnastaan, terveellisestä rasvastaan ja pehmeästä rakenteestaan tunnetulla Wagyu-lihalla on tarkat laatukriteerit puhtaan perimän varmistamiseksi.

- Useilla ravintoloilla on listallaan Kobe-tyylistä lihaa esimerkiksi Australiasta, mutta aito ja oikea japanilainen Wagyu-karja on syntynyt ja kasvatettu Japanissa. Salud löytyykin jatkossa Gastoria EF:n yhteydestä maailmankuululta ja harvinaiselta Shop List – the Designed Registration Store for Kobe Beef -listalta, jonne listataan Kobe-lihan viralliset jälleenmyyjät ja maahantuojat ympäri maailmaa. Listalle pääsyn merkiksi sekä luvasta valmistaa ja myydä 100 % puhdasrotuista Kobea Saludiin toimitetaan pronssinen patsas ja sertifikaatti. Tämä on Suomessa hyvin harvinaista, Gastoria EF:n myyntijohtaja Tommi Lillrank kertoo.

Wagyu-guru lanseerasi uutuuden Japanese Beef -illassa

Saludissa järjestettiin Kobe-lihan lanseerauksen kunniaksi kutsuvierastilaisuus keskiviikkona 4.3. Pääpuhujana oli japanilainen arvostettu Wagyu-guru Mr. Nozumo Dojo, jonka yritys ADiRECT kuuluu Japanin merkittävimpiin Wagyu-lihan tuottajiin.

Mr. Dojon esityksen aikana lihoihin tutustuttiin maistelumenun myötä: Kobe-ulkofilee sashimi, grillattu Satsuma-entrecote, Dingley Dell -porsaan noisetti sekä Black Angus -sisäfilee vakuuttivat hienolla rakenteellaan ja omintakeisilla mauillaan. Wagyu-ekspertin mukaan japanilaisen häränlihan laatu selittyy paikallisilla ympäristöolosuhteilla ja karjasta huolehtimisella.

- Meillä on härän kasvattamiselle Japanissa hyvinkin otolliset olosuhteet: neljä vuodenaikaa kukin sopivissa lämpötiloissa – raikkaan vuoristoveden ja laadukkaan rehun äärellä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin taata karjalle stressitön ja onnellinen elämä. Ruoasta huolehtimisen lisäksi eläimiä usein hierotaan ja harjataan, ja niiden hyvinvointia tarkkaillaan. Jokainen lauma identifioidaan omalla 10-numeroisella sarjallaan, jonka avulla myös terveysviranomaiset pääsevät valvomaan karjan laatua, Mr. Dojo valottaa.

Wagyu-tietoutta

* Wagyu-karjaan kuuluu neljä japanilaista rotua, joita ovat Japanese Polled, Japanese Shorthorn, Japanese Brown ja Japanese Black.
* Kobe- ja Satsuma-härkä ovat Japanese Black -lihaa, ja niiden nimet viittaavat alueisiin, joilta härkä on peräisin.
* Kobe-härkää teurastetaan Euroopan markkinoille kuukausittain vain 24 kappaletta.

Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
www.salud.fi

Avoinna:
ma–ti klo 11.00–23.00, ke–pe klo 11.00–24.00, la klo 13.00–00.30, su klo 13.00–21.00

Lisätiedot:
Toni Leskinen, Bodega Salud, keittiöpäällikkö, puh. +358 40 742 6550, toni.leskinen@salud.fI
Tommi Lillrank, Gastoria EF, myyntijohtaja, puh. +358 40 760 9024, tommi@gastoria.fi

Jakelu:
STT Info
Keskeiset tiedotusvälineet
www.restamax.fi

Avainsanat

Kuvat

Saludin kokki Mikko Lemmetty (vas.), keittiöpäällikkö Toni Leskinen sekä vuorovastaava Jaana Kuusimäki saavat pian valmistaa asiakkailleen harvinaista Kobea. Kuva: Ronja Honko
Saludin kokki Mikko Lemmetty (vas.), keittiöpäällikkö Toni Leskinen sekä vuorovastaava Jaana Kuusimäki saavat pian valmistaa asiakkailleen harvinaista Kobea. Kuva: Ronja Honko
Lataa
Saludin emäntä Hanna Niemi (vas.), keittiöpäällikkö Toni Leskinen, Wagyu-asiantuntija Mr. Nozumo Dojo ja Restamaxin hallituksen jäsen Mika Niemi kutsuvierastilaisuudessa Saludissa 4.3.2015. Kuva: Ronja Honko
Saludin emäntä Hanna Niemi (vas.), keittiöpäällikkö Toni Leskinen, Wagyu-asiantuntija Mr. Nozumo Dojo ja Restamaxin hallituksen jäsen Mika Niemi kutsuvierastilaisuudessa Saludissa 4.3.2015. Kuva: Ronja Honko
Lataa
Kobe-ulkofilee sashimi. Kuva: Ronja Honko
Kobe-ulkofilee sashimi. Kuva: Ronja Honko
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Restamax Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE

Ravintola Bodega Salud on toiminut Tampereella jo vuodesta 1974 saakka. Salud on yksi Suomen vanhimpia Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintoloita, joka on kerännyt lukuisia tunnustuksia ulkomaita myöten. Espanjan valtio on myöntänyt Saludille Placa al Mérito Turistico -kunnialaatan ainoana ravintolana Suomessa. Saludin omistaa Rengasravintolat Oy, joka kuuluu Restamax-konserniin. www.salud.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj

Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EET | Tiedote

Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EET | Tiedote

Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye