UN Global Compact Network Finland

29 suomalaisyritystä kehittää ihmisoikeustyötään uudessa koulutusohjelmassa

Jaa
Joukko suomalaisyrityksiä on tänään aloittanut kansainvälisen Business & Human Rights -koulutusohjelman, jossa osallistujat perehtyvät yritysten ihmisoikeusvastuuseen ja kehittävät asianmukaisen huolellisuuden prosessejaan.
Business & Human Rights Accelerator on UN Global Compactin ihmisoikeusohjelma yrityksille.
Business & Human Rights Accelerator on UN Global Compactin ihmisoikeusohjelma yrityksille.

YK:n yritysvastuualoite UN Global Compact on kehittänyt Business & Human Rights -ohjelman yhteistyössä Shiftin kanssa. Koulutusohjelmaan osallistuu samanaikaisesti yli 800 yritystä ympäri maailman seuraavan puolen vuoden ajan.

YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevien ohjaavien periaatteiden (UNGP) mukaan yritysten tulee kunnioittaa ihmisoikeuksia ja välttää loukkauksia liiketoiminnassaan. Yritysten ihmisoikeusvaikutukset voivat kohdistua esimerkiksi työntekijöihin arvoketjussa, ympäröiviin yhteisöihin sekä hyödykkeiden loppukäyttäjiin.

Tästä huolimatta jopa 46 % maailman suurimmista yrityksistä ei pysty osoittamaan, että ihmisoikeusriskejä olisi arvioitu tai lievennetty niiden arvoketjuissa. Suomessa yritykset ovat lähtökohtaisesti sitoutuneet ihmisoikeuksien kunnioittamiseen, mutta konkreettisten toimien ja niiden seurannan tulisi olla järjestelmällisempää.

Juuri alkaneessa Business & Human Rights -ohjelmassa osallistuvat yritykset vahvistavat omaa ihmisoikeustyötään. Osallistujat oppivat juuri ne käytännön keinot, joilla tunnistaa, ehkäistä, lieventää ja korjata ihmisoikeusriskejä läpi arvoketjun.

”Ihmisoikeuksien kunnioittaminen kuuluu jokaiselle yritykselle koosta, toimialasta tai toimintamaasta riippumatta. Olemme iloisia suuresta yritysjoukosta, joka osallistuu uuteen ihmisoikeusohjelmaamme. Laaja kiinnostus ohjelmaan osoittaa, että ihmisoikeudet ovat nyt nousemassa aivan uudella tavalla yritysten vastuullisuustyön keskiöön”, sanoo Marja Innanen, UN Global Compact Suomen pääsihteeri.

Ohjelman tavoitteena on myös syventää yritysten välistä vertaisoppimista ja yhteistyötä ihmisoikeusvastuuseen liittyen. Yritysten edustajat tapaavat kasvokkain työpajoissa, osallistuvat kansainvälisiin koulutuksiin ja opiskelevat itsenäisesti verkossa.

Suomesta koulutusohjelmaan osallistuu Cargotec, Castrén & Snellman, Coor Service Management, Ensto Group, Fiskars Group, Huhtamäki, Ilmatar Energy, Kemira, Kesko, Konecranes, Lune Group, Matkahuolto, Miltton Group, Neste, Nokian Renkaat, Olvi, OP Financial Group, Outokumpu, Paptic, Sanoma, SOK, Sponda, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Tokmanni, Tradeka, Varma, Veikkaus, VR Group ja Wärtsilä.

Suomessa Business & Human Rights -ohjelman tarjoaa ja järjestää UN Global Compact Suomi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Business & Human Rights Accelerator on UN Global Compactin ihmisoikeusohjelma yrityksille.
Business & Human Rights Accelerator on UN Global Compactin ihmisoikeusohjelma yrityksille.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

UN Global Compact Network Finland
UN Global Compact Network Finland
Aleksanterinkatu 17, WTC talo
00100 Helsinki

https://www.globalcompact.fi/

YK:n Global Compact on maailman laajin yritysvastuuverkosto, johon kuuluu yli 18 000 yritystä yli 160 maasta. Global Compactiin sitoutuneet organisaatiot edistävät yritysvastuun kymmentä periaatetta sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteita, jotka muodostavat vastuullisuustyön globaalin viitekehyksen. UN Global Compact Suomi tarjoaa jäsenilleen kansainvälisen vertaisoppimisverkoston ja laajan koulutustarjonnan vastuullisuustyön kehittämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta UN Global Compact Network Finland

Maailman haasteiden ratkaisemiseksi tarvitaan naisten ja tyttöjen tekemiä innovaatioita8.3.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Teknologia ja innovaatiot ovat keskeisessä asemassa kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttamisessa. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen vaatii kaikkien sukupuolten osaamista, eikä maailmalla ole varaa jättää naisten osaamista ja asiantuntijuutta huomioimatta. Tänään maaliskuun 8. päivänä pörssit avautuvat kellon soitolla kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi. Tämän vuoden naistenpäivän teemana on ”DigitALL: Innovation and Technology for Women’s Empowerment”. Suomessa ”Ring the Bell for Gender Equality” tilaisuuden järjestävät UN Global Compact Suomi, UN Women Suomi ja Nasdaq Helsinki.

Yritysten päästövähennystoimille on olemassa uskottava työkalu, mutta sen käyttö on edelleen vähäistä10.11.2022 09:16:14 EET | Tiedote

Yksityisen sektorin ilmastotyön työvälineeksi on noussut kansainvälinen Science Based Targets -aloite, jonka avulla yritykset voivat asettaa tieteeseen perustuvia ja kunnianhimoisia päästövähennystavoitteita. Aloitteeseen sitoutuneiden yritysten määrä on kasvanut viime aikoina, mutta vain harva suomalaisyritys käyttää työkalua. Yritysten tulisi kunnianhimoisemmin ja nopeammin vähentää päästöjään, jotta voimme saavuttaa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme