Uusia luomutuotteita kehitetään Etelä-Savossa
Hankkeessa on mukana 27 kumppania Etelä-Savosta: alkutuottajia, jatkojalostajia, kauppoja, sekä yksityisiä ravintoloita ja julkisia ruokapalveluja.
Hankekumppanit ja toteuttajat esittäytyivät Maista luomukesä! -tiedotustilaisuudessa 9.6.2015 Mikkelissä. Maista luomukesä! -teeman mukaisesti tilaisuudessa maisteltiin hankkeen luomutuotekehitysprosessissa olevia, hankeyritysten valmistamia, 100 %:sti luomuraaka-aineista valmistettuja makeita kahvileipiä ja raakamakkaroita grillistä luomumehun ja luomuhapankaalin kera.
Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankkeen tavoitteena on lisätä luomuyritysten kilpailukykyä ja kasvattaa luomuliiketoimintaa sekä lisätä luomuelintarvikeyrittäjyyttä. Hankkeessa toteutetaan neljä eri toimenpidekokonaisuutta:
- Maakunnan luomutuotevalikoiman laajentaminen
- Etelä-Savon julkisten ja yksityisten ruokapalveluiden luomuistaminen
- Luomualan yrittäjien yhteistyön vahvistaminen ja lisääminen
- Eteläsavolaisen luomun markkinoinnin edistäminen
Hankkeen kohderyhmiä ovat ruokaketjun kaikki toimijat, alkutuotanto, pienjalostus, kauppa, ammattikeittiöt sekä kuluttajat.
Toteutus laajan yritysverkoston kanssa
Luomuinstituutin jalkauttaminen -hankkeessa on mukana 27 kumppania Etelä-Savosta: alkutuottajia, jatkojalostusta harjoittavia yrityksiä, kauppoja sekä yksityisiä ja julkisia ruokapalveluja kuten Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Mikkelin ja Pieksämäen kaupunki ja lisäksi OP Suur-Savo, tutustu hankekumppaneihin.
Hanke on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen, Luonnonvarakeskuksen sekä ProAgria Etelä-Savon yhteishanke ajalle 1.1.2015–31.12.2016. Hanketta koordinoi Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti/Luomuinstituutti ja sitä rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Heli Peltola, projektipäällikkö, Luomuinstituutti
p. 044 590 6834
heli.peltola (a) helsinki.fi
Pirjo Siiskonen, johtaja, professori, Luomuinstituutti
p. 0440 752 755
pirjo.siiskonen (a) helsinki.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Luomuinstituutti
Keskustelutilaisuus avaa näkökulmia ekologiseen ruoantuotantoon ja viherpesuun15.9.2025 14:29:08 EEST | Tiedote
Luomuinstituutti järjestää yhteistyössä BSAG:n kanssa 22.9. keskustelutilaisuuden, jossa tarkastellaan eri ruoantuotantomenetelmiä tutkimuksen näkökulmasta. Tapahtumaan voi osallistua joko paikan päällä Tiedekulmassa tai verkossa.
Ministeri Orpo ja EU:n uusi luomuasetusehdotus nostattavat keskustelua Valtakunnallisilla Luomupäivillä Seinäjoella 25.–26.11.201420.11.2014 15:19:14 EET | Tiedote
Valtakunnalliset Luomupäivät järjestään Seinäjoella 25.–26.11.2014 teemalla Komiasti Luomua. Luomupäivät avaa maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo. Tapahtuman pääpuhuja on luomun kattojärjestö International Federation of Agricultural Movements (IFOAM) EU-ryhmän johtaja Marco Schlüter, joka ottaa kantaa EU:n luomuasetusehdotukseen.
Uudessa tutkimuksessa tavanomaisen ja luomuruoan välillä löytyi merkittäviä eroja15.7.2014 00:00:00 EEST | Tiedote
Newcastlen yliopiston johtama kansainvälinen tutkimusryhmä osoitti, että luomuruoassa on jopa 60 prosenttia enemmän monia tärkeitä antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetussa ruoassa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme