Sari Aalto-Matturi Mielenterveysseuran toiminnanjohtajaksi vuodenvaihteessa
Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.mielenterveysseura.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Sari Aalto-Matturi on toiminut monipuolisesti yli 20 vuoden ajan esimies- ja johtotehtävissä sekä järjestösektorilla että julkisella ja yksityisellä sektorilla. EHYTin toiminnanjohtajana hän vastaa 65 hengen ja 107 jäsenyhdistyksen valtakunnallisesta kansalais- ja asiantuntijajärjestöstä. Hän on toiminut järjestössä sen perustamisesta lähtien vuodesta 2011, jolloin kolme keskisuurta järjestöä päätti yhdistymisestä.
Sari Aalto-Matturi on toiminut Elämäntapaliiton toiminnanjohtajana, oikeusministeriön neuvottelevana virkamiehenä johtaen demokratian vastuualuetta, väestörekisterikeskuksen viestintä- ja markkinointiyksikön johtajana sekä muun muassa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n viestintäpäällikkönä.
Sari Aalto-Matturilla on laajat luottamustoimen verkostot. Hän toimii muun muassa SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry:n varapuheenjohtajana.
- Mielenterveysseuralla on uusi ja kunnianhimoinen strategia tehdä Suomesta mielenterveyden edistämisen edelläkävijä. Tehtävänä on edistää mielenterveyttä ja ehkäistä ongelmia sekä puolustaa rohkeasti oikeudenmukaisuutta. Sari Aalto-Matturi sopii erinomaisesti valittuun tehtävään, sanoo puheenjohtaja Pentti Arajärvi.
- Olen viihtynyt erittäin hyvin EHYTissä, mutta nyt avautui sellainen tehtävä, jota en voinut olla hakematta, ja arvostamassani kehityshakuisessa organisaatiossa. Mielenterveydellä on niin suuri merkitys yksilön, yhteisöjen ja yhteiskunnan hyvinvoinnille, sanoo
Sari Aalto-Matturi.
Lisätietoa:
Puheenjohtaja Pentti Arajärvi, Suomen Mielenterveysseura, puh. 040 582 0300, pentti.arajarvi@iki.fi
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta MIELI Suomen Mielenterveys ry
Finlands självmordstal fortfarande de dystraste i Norden5.9.2024 15:11:50 EEST | Tiedote
I Finland begås ungefär 750 självmord varje år, vilket är mer än tre gånger fler än antalet dödsfall i trafiken. Med rätt åtgärder kan mängden självmord minskas.
Suomen itsemurhaluvut edelleen Pohjoismaiden synkimmät4.9.2024 07:14:07 EEST | Tiedote
Suomessa tehdään vuosittain noin 750 itsemurhaa, mikä on yli kolme kertaa enemmän kuin tieliikennekuolemia. Oikeilla toimilla itsemurhia pystytään vähentämään.
Hyvinvointialueiden kesäruuhka valuu MIELI ry:n kriisityöhön29.8.2024 01:00:00 EEST | Tiedote
Julkisen sektorin kesäloma-aika näkyi jälleen avun tarvitsijoiden suurena määränä MIELI Kriisipuhelimessa ja Kriisikeskuksissa eri puolilla Suomea. Yhteydenottajien tilanteet ovat entistä vaikeampia. Jopa akuutisti itsemurhaa yrittäneitä käännytetään päivystyksistä ja neuvotaan ottamaan yhteyttä järjestön kriisiapuun.
MIELI ry: Budjettiriihessä on haettava säästöjä mielenterveyskustannuksista27.8.2024 11:35:24 EEST | Tiedote
Mielenterveyshäiriöt ovat Suomen suurin kansanterveyshaaste, joka koskee kaikenikäisiä. Väestöryhmistä heikoin tilanne on nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Mielenterveyssyistä johtuvat sairauspoissaolot ja työkyvyttömyyseläkkeet ovat jatkaneet kasvuaan, ja mielenterveyden haasteilla on merkittäviä talousvaikutuksia. Toimet mielenterveysongelmien vähentämiseksi ovat keskeisiä julkisen talouden tasapainottamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi.
Köyhyys murentaa mielenterveyttä – talousvaikeuksissa olevien perheiden tukea parannettava13.8.2024 01:00:00 EEST | Tiedote
Toimeentulo-ongelmat kuormittavat mielenterveyttä ja niillä on suora vaikutus myös lapsiin. Elinkustannusten nousun lisäksi sosiaaliturvan leikkaukset lisäävät pienituloisten ahdinkoa. Perheet tarvitsevat systemaattisempaa tukea, jotta lapsiperheköyhyyden ja ylivelkaantumisen vaikutuksia voidaan vähentää. Yksi ratkaisu olisi talousneuvola, jossa tarjottaisiin myös mielenterveyspalveluja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme