Helsingin yliopisto

3 951 opiskelijaa hyväksyttiin Helsingin yliopistoon

Jaa

Kevään yhteishaussa Helsingin yliopistoon haki yhteensä 28 872, eli sisään pääsi 13,7 prosenttia hakijoista. Todistusvalinnan kautta sisään pääsi 21 prosenttia.

Kuva: Linda Tammisto/Helsingin yliopisto
Kuva: Linda Tammisto/Helsingin yliopisto

Yhteishaussa haetaan sekä kandiohjelmiin että suomen- ja ruotsinkielisiin maisteriohjelmiin. Kandiohjelmiin hakeneita oli 27 531 ja hyväksyttyjä 3 537. Kandiohjelmien sisäänpääsyprosentti oli siten 12,8 prosenttia.

Kaikista hyväksytyistä 21 prosenttia valittiin nyt todistuksen perusteella. Todistusvalinnalla valittavien osuus kasvaa jatkossa.

Helsingin yliopiston suosituimmat hakukohteet olivat oikeustiede, psykologia ja logopedia, kun mittarina käytetään hakijamäärää verrattuna aloituspaikkoihin. Kandiohjelmien hakijamäärä nousi edellisvuodesta muun muassa Svenska social- och kommunalhögskolanissa, psykologiassa, tietojenkäsittelytieteessä ja maataloustieteissä.

– Lämpimät onnitteluni kaikille opiskelupaikan saaneille! Uskon, että uudistetut koulutusohjelmamme antavat teille hyvät eväät selvitä tulevaisuuden työelämässä, opetuksesta vastaava vararehtori Sari Lindblom sanoo.

Todistusvalinta jatkossa pääväylä korkeakoulutukseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on linjannut, että todistusvalinta on pääasiallinen väylä korkeakoulutukseen vuoteen 2020 mennessä. Esimerkiksi oikeustieteen alalla todistusvalinnan kautta hyväksyttävien osuus tulee olemaan 40 prosenttia vuodesta 2020 alkaen. Fysikaalisissa tieteissä, kemiassa ja matemaattisissa tieteissä 97 prosenttia opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinnalla hyväksyttävien opiskelijoiden osuudet ja pisteytystiedot löytyvät Opintopolku-palvelusta.

Yliopistoihin voi jatkossakin hakea muulla tavalla kuin suomalaisen tai kansainvälisen ylioppilastutkinnon perusteella. Helsingin yliopistossa on päätetty, että kandiohjelmissa tulee olla vähintään yksi muu hakutapa kuin todistusvalinta. Helsingin yliopistossa on monia kandiohjelmia, joihin on kova hakupaine ja suureen osaan kandiohjelmista voi tulevinakin vuosina hakea valintakokeella.

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään 8.7. klo 15.00

Valinnan tulokset näkyvät hakijoille valtakunnallisessa Opintopolku-palvelussa. Opiskelupaikka on otettava vastaan 8.7. klo 15.00 mennessä.

Tarkemmat tiedekuntakohtaiset tilastot opiskelijavalinnoista julkaistaan Helsingin yliopiston tilastosivulla perjantaina 28.6 ja hakukohdekohtaiset tilastot viikolla 27.

Lue myös: 

Helsingin yliopistoon lähes 29 000 hakijaa – yhteisvalinta ja todistusvalinta uudistavat käytäntöjä

Lisätietoja antaa:

Sini Saarenheimo, hakijapalveluiden päällikkö: sini.saarenheimo@helsinki.fi, p. 050 448 0840

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Linda Tammisto/Helsingin yliopisto
Kuva: Linda Tammisto/Helsingin yliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Väitös: isostoiminta edistää monipuolisesti monen nuoren kasvua – isosryhmien monimuotoisuutta tulisi tukea20.8.2019 09:28:16 EESTTiedote

Uusi uskonnonpedagogiikan väitöstutkimus avaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon isostoimintaan osallistuvien nuorten ajatuksia. Tulokset kertovat, että toiminta lisää nuorten halua osallistua yhteiskunnan vapaaehtoistoimintaan muuallakin kuin pelkästään kirkossa. Haasteena on varmistaa, että eri tavoin motivoituneille ja eri tavoin uskoville on isosryhmissä tilaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme