Vaasan kaupunki - Vasa stad

30-vuotiasta Taiteiden yötä juhlitaan monin tavoin

Jaa

Taiteiden yötä vietetään tänä vuonna 12.8.2021 Vaasassa. Suosittu tapahtuma täyttää 30 vuotta. Artistien ja esiintyjien ilmoittautuminen juhlavuoden ohjelmaan on käynnissä, ja kestää 30.6. saakka. Yhtenä uutuutena tänä vuonna on kauneimman puutarhan valitseminen. Myös postikorttitempaus toteutetaan.

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen

Tämä vuosi on omistettu erityisesti pienille tapahtumille ympäri kaupunkia. Myös muutamaa suurempaa musiikkipainotteista kohokohtaa suunnitellaan toteutettavaksi Vaasan kaupungintalolla sekä tapahtumaa joko Vaskiluodon Graffittilandiassa tai Hietasaaressa. Juhlavuoden ohjelma riippuu kuitenkin vallitsevasta koronatilanteesta.

– Tällä hetkellä mukaan juhlavuoden ohjelmaan on ilmoittautunut 15 bändiä, sanoo Taiteiden yön kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluista.

Puistonpenkki esiintymislavaksi

Taiteiden yön 30-vuotisjuhlassa artistit voivat varata vaikka puistonpenkin esiintymislavaksi.

– Tänä vuonna on uutta, että yksittäiset esiintyjät tai pienet esiintyjäporukat voivat varata puistonpenkin esiintymislavaksi. Tämä antaa mahdollisuuden esiintymiseen pienen yleisön edessä eri kaupunginosien puistoissa. Esitys voi olla esim. runoa, lausuntaa, tarinankerrontaa, tanssia tai mitä muuta esiintyjät ehdottavat, Nyqvist jatkaa.

Pienten tapahtumien lisäksi virtuaalista ohjelmaa tullaan varmasti näkemään.

– Toteutamme myös postikorttitempauksen, jossa kaupungin eri kahviloista voi käydä hakemassa Taiteiden yö-aiheisen postikortin, jonka lähettäminen on helppoa, sillä postimaksu on maksettu, kertoo Nyqvist.

Ilmoita puutarhasi kisaan


Yhtenä uutuutena tänä vuonna on myös kauneimman puutarhan valitseminen. Kilpailuun voi ilmoittautua ajalla 14.6.-2.7.2021 täyttämällä lomakkeen. Ilmoittautumislomake on Vaasan kaupungin Taiteiden yö-verkkosivuilla.

– Piha voi olla myös kerrostalon piha, jos se on esimerkiksi yhteisvoimin viihtyisäksi laitettu, kannustaa Nyqvist.

Myös leipomoita houkutellaan mukaan leikkimieliseen leivoskisaan juhlavuoden kunniaksi.

Vapaaehtoisia haetaan


Taiteiden yöhön haetaan myös vapaaehtoisia avuksi järjestyksenvalvontaan, ohjelmatuotantoon, tapahtuman infopisteisiin, tiedotukseen, koristeluun tai hoitamaan lipunmyyntiä.

Vapaaehtoiseksi ilmoittaudutaan leena.nyqvist@vaasa.fi tai puhelimitse 0400 668197.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist, leena.nyqvist@vaasa.fi p. 0400 668197

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vasa får ett musikhus och ett nytt landmärke – starkt stöd av stadsfullmäktige för genomförandet27.7.2021 08:10:49 EEST | Tiedote

Stadsfullmäktige i Vasa beslöt vid sitt extra sammanträde 26.7 om beviljande av borgen för projektet Wasa Stations lån samt om bildande av ett nytt fastighetsbolag. Det av staden ägda bolaget tar sammanlagt 52 miljoner euro i lån och med det finansieras det framtida musikhusets andel av multifunktionskvarteret. Det är meningen att byggandet av Wasa Station på den gamla busstationens plats inleds redan i år.

Vaasa saa musiikkitalon ja uuden maamerkin – kaupunginvaltuustolta vahva tuki Wasa Stationin toteutumisen puolesta27.7.2021 08:08:12 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginvaltuusto päätti ylimääräisessä kokouksessaan 26.7. Wasa Station -hankkeen lainatakauksen myöntämisen puolesta ja uuden kiinteistöyhtiön perustamisesta. Kaupungin omistama yhtiö ottaa lainaa yhteensä 52 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan monitoimikortteliin tulevan musiikkitalon osuus. Vanhan linja-autoaseman paikalle nousevan Wasa Stationin rakentaminen on tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme