Ruokatoimittajien Ideasipuli Suomen Pienjuustolayhdistys ry:lle
Useimmat tekijöistä ovat aloittaneet juustolan pidon valmistamalla perinteisiä, maukkaita suomalaisia kotijuustoja kuten pohjalaista leipäjuustoa tai hämäläistä munajuustoa. Monet ovat innostuneet opettelemaan myös kovien, kypsytettyjen juustojen valmistamisen ja tekevät nyt luonteikkaita appenzellereitä, gruyèrejä ja tilsittejä. Suomalaiset juustoista on tullut herkkuja, joista kannattaa olla ylpeitä.
Ruokatoimittajat ry haluaa kiittää vuonna 1997 perustettua Suomen Pienjuustolayhdistys ry:tä myös verkostoitumisesta: tuottajien välinen yhteistyö on esimerkillistä. Suomen Pienjuustolayhdistyksen tavoitteena on valvoa pienimuotoista maidonjalostustoimintaa harjoittavien yritysten etuja.
Tunnuksellaan ruokatoimittajat haluavat kannustaa pientuottajia jatkamaan hienoa työtään suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi. Maaseudun juustolat edustavat ruokakulttuuria parhaimmillaan, perinteestä lähtevää vaativaa kehitystyötä, jonka lopputulos on silkkaa makua ja nautintoa.
Ruokatoimittajat ry palkitsee Ideasipulilla henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat antaneet tuoreen ja idearikkaan panoksen ruokakulttuurin hyväksi. Edellisellä kerralla, vuonna 2006, Ideasipulin sai Reilun kaupan yhdistys ry. Vuonna 2004 palkittiin Ulla Rauramo Leipätiedotuksesta. Ensimmäisen kerran tunnustus annettiin vuonna 1991.
Lisätietoja: Ruokatoimittajat ry, puheenjohtaja Christina Aaltio, p. 050-5810096.
Suomen Pienjuustolayhdistys ry, Pekka Hytönen, Mäkiahon juustola, p. 0400-543990.
Ruokatoimittajien yhdistys täyttää 40 vuotta
Ruokatoimittajat ry on ruokajournalismin ammattilaisten yhdistys, johon kuuluu 51 ruokatoimittajaa. Jäsentemme ammattitaito kattaa ruoka-, viini- ja ravitsemusosaamisen sekä kodinteknologian aihealueet. Yhteinen tavoitteemme on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja ottaa aktiivisesti kantaa alan kysymyksiin.
Vuosi 2008 on Ruokatoimittajien juhlavuosi. Yhdistys syntyi vuonna 1968 kun kymmenen ruoasta kirjoittavaa kotitalousopettajaa alkoi tavata toisiaan säännöllisesti. Tarve ruokatoimittajien ammatillisiin tapaamisiin syntyi, kun kiinnostus ruokaa ja ravitsemusta kohtaan kasvoi. Ruokajutuilla oli vanhastaan pitkät perinteet sekä päivä- että aikakausilehdissä. Uusissa naisten- ja perhelehdissä ruoalla oli entistä tärkeämpi osuus. Ruokakuvaus otti myös ensi askeleitaan. Televisio oli aloittanut ruokaohjelmat 1950-luvulla, ja radio seurasi aikaansa. Epävirallinen yhdistys sai nimekseen Kympit. Yhdistys rekisteröitiin 1983 nimellä Kotitaloustoimittajat Kympit ry. Vuonna 2004 nimi muutettiin Ruokatoimittajat ry:ksi.
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Habitaren 2025 kutsuvierasosastoina nähdään kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnetut ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works13.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Habitare 2025 tuo syyskuussa yhteen lähes 500 upeaa yritystä – tuttuja ja ensikertalaisia. Kutsuvierasosastoina nähdään kaksi kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnettua huonekalubrändiä: ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works. Mukana ovat myös Designkavereiden ja Muurlan pop up -osastot. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Matkamessujen lomakysely – kolmasosa on varannut ulkomaanmatkan12.6.2025 11:00:17 EEST | Tiedote
Tuoreen lomakyselyn mukaan suomalaisten kesälomasuunnitelmat ovat monimuotoisia ja jakautuvat laajasti eri puolille maailmaa ja kotimaata. Matkamessujen kesälomakyselyyn vastanneista kolmasosa on varannut ulkomaanmatkan, noin joka kahdeksas vastaaja odottaa vielä äkkilähtötarjouksia. Kotimaan kohteissa korostuvat mökkeily, kaupunkilomat ja luonnossa liikkuminen. Vastuullisuus näkyy valinnoissa.
KUTSU VAIKUTTAJILLE I Habitare 10.–14.9.202512.6.2025 07:30:00 EEST | Kutsu
Habitaren vaikuttajapassin haku on avautunut. Passia voivat hakea tapahtuman aihepiireistä aktiivisesti sisältöjä tekevät somevaikuttajat 27.8.2025 mennessä. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Ensi viikolla on Prätkällä töihin ja minne vaan -teemapäivät moottoripyörämyymälöissä11.6.2025 15:19:53 EEST | Tiedote
Tänä vuonna perinteinen Prätkällä töihin -päivä on laajentunut Prätkällä töihin ja minne vaan -teemapäiviksi, jotka kannustavat Suomen moottoripyöräilijöitä pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – sekä innostaa uusia harrastajia lajin pariin. Samalla motoristeja kehotetaan ajamaan töihin tai vapaa-ajalla vaikkapa moottoripyörämyymälään omalla moottoripyörällä. Päivien aikana myymälöissä on luvassa jokaiselle motoristille jotakin – uusille motoristeille prätkäkummit antavat vinkkejä moottoripyöräilyn aloittamisesta ja kokeneet kuskit suuntaavat tuuletuslenkeille. Teemapäiviä vietetään maanantaista keskiviikkoon 16. – 18.6.2025 moottoripyörämyymälöissä ympäri Suomen.
Mestarikoulu nostaa nuoret huippuosaajat esiin – ravintola-alan tulevaisuutta rakennetaan Gastro 2026 -messuilla6.6.2025 09:17:31 EEST | Tiedote
Mestarikoulu-kilpailu palaa Gastro Helsinki -messuille 2026 tuoden lavalle Suomen lupaavimmat ravintola-alan opiskelijat tai jo kokeiksi valmistuneet opiskelijat. Kilpailu nostaa esiin nuorten huippuosaajien taitoja, vahvistaa alan vetovoimaa ja houkuttelee uusia tekijöitä mukaan rakentamaan alan tulevaisuutta. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.3.2026.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme