Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Helsingin Rautatientori täyttyy maakuntien lähiruoasta ja oluista 20.–22.8.

Jaa
Maakuntien lähiruoka ja olut ovat jo viidettä kertaa esillä Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa. Tänä vuonna Herkkujen Suomi tuo Helsingin ydinkeskustaan lähi- ja luomuruuan tuottajia ja valmistajia eri maakunnista. Rautatientorilla vietetään samanaikaisesti myös Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisia pienpanimoiden oluita. Viime vuonna Herkkujen Suomessa vieraili 53 000 kävijää.

Kotimainen lähiruoka ja pienpanimo-oluet ovat nyt nosteessa. Ruuan alkuperä, laatu ja vastuullisuus ovat monille kuluttajille entistä tärkeämpiä asioita. Suomen suosituin lähiruokatapahtuma, 20.–22.8. järjestettävä Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumakokonaisuus tuo Helsingin Rautatientorille jo viidettä kertaa kattauksen maakuntiemme parhaiden pk-elintarvikeyritysten kotimaisista lähi- ja luomutuotteista ympäri Suomen. Pienten elintarvikeyritysten herkkuja voi napostella paikan päällä tai ostaa mukaan. Syystoberissa tarjolla on Suomen parhaat oluet, pääosin pienpanimoista.

Ruoan ja oluen lisäksi tapahtuma-alueella on ohjelmaa koko perheelle. Syystober-teltassa tunnelmoidaan iltaisin elävän musiikin tahtiin. Osastoilla esitellään myös maakuntia ja suomalaista maaseutua. Lisäksi luodaan ajankohtaiskatsaus suomalaiseen ruokakasvatukseen sekä tutustutaan ruokaketjun toimijoihin. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös lähiruokatreffit, jossa lähiruokayrittäjät tapaavat pääkaupunkiseudun kauppojen, ravintoloiden ja ruokapalveluiden sisäänostajia. Herkkujen Suomi on avoinna torstaina (Taiteiden yö) klo 16-21.30, perjantaina klo 11-20 (ammattitapahtuma 10-11) ja lauantaina klo 10-18. Syystober jatkaa aukioloaan joka ilta klo 01:een

Kävijöille ilmaisen tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry sekä Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Ruoka-Suomi -verkosto, Aitojamakuja.fi, Lammin Sahti ja Pienpanimoliitto. Esillä tapahtumassa on noin sata ruoka- ja oluttoimijaa. Herkkujen Suomen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja:


viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, MTK, puh. 040 1692 060
toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti (Syystober), puh. 050 559 4013
viestinnän kesätyöntekijä Netta Karttunen, MTK, puh. 040 920 9774


www.herkkujensuomi.fi
www.facebook.fi/herkkujensuomi
Twitter:@herkkujensuomi
Instagram: @herkkujensuomi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Teillä tulet, Rautatieasemalla omput – MTK:n joulutervehdykset suomalaisille17.12.2025 10:19:00 EET | Tiedote

Maaseutunuorten perinteiset Joulutulet syttyvät jälleen teiden varsille lauantaina 20.12.2025. Tapahtuma on vakiintunut yhdeksi maaseutunuorten tärkeimmistä ja rakkaimmista joulun ajan perinteistä. Joulutulet juhlistavat kotimaista alkutuotantoa ja maaseudun elinvoimaa sekä kiittävät kuluttajia, jotka valinnoillaan arvostavat suomalaista ruokaa ja sen tuottajia. Joulutulien lisäksi MTK ilahduttaa kaupunkilaisia jakamalla kotimaisia jouluomenoita Helsingin Rautatieasemalla 19.12.

Viljelijöiden suurmielenosoitus Brysselissä 18.12. – viljelijöitä Suomesta mukana16.12.2025 07:45:00 EET | Tiedote

Brysselissä järjestetään torstaina 18.12. laaja viljelijämielenosoitus. Tapahtumaan odotetaan 8 000–10 000 viljelijää 27 EU-maasta. Suomesta mielenosoitukseen osallistuu edustajia MTK:sta ja SLC:stä. Edellisen kerran vastaavan mittaluokan mielenosoitus järjestettiin kymmenen vuotta sitten. Mielenosoitus järjestetään vastalauseena EU-komission budjettiesitykselle vuoden 2027 jälkeiselle ajalle. Maataloudelle korvamerkitty EU-rahoitus on vaarassa pienentyä viidenneksellä.

Joulupöydän ytimessä kotimaisuus – maaseudun vuodenkierto ohjaa ruokavalintoja15.12.2025 08:03:00 EET | Tiedote

Joulu kokoaa suomalaiset kotimaisen ruuan äärelle. Joulun juhlapöytä rakentuu kotimaisista raaka-aineista: juureksista, perunasta, kananmunista, lihasta sekä vilja- ja maitotuotteista. Ne kertovat suomalaisen ruuantuotannon monipuolisuudesta ja vastuullisuudesta. Maaseudulla vuodenkierto näkyy erityisesti loppuvuonna, kun sadonkorjuun kiireet väistyvät talven hiljaisempaan aikaan. Vaikka pellot lepäävät, työ maatiloilla jatkuu ympäri vuoden eläinten hoidosta metsätöihin ja tulevan satokauden valmisteluun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye