
80-vuotiaalla Ravintolakoulu Perholla Elojuhlat 10.9.2015
Elojuhla avaa Perhon Proffan, julkistaa juhlakirjan ja onnittelee Perhon Panimoa
Ravintolakoulu Perho juhlii merkkipäiväänsä ja uuden, 1500 kerrosneliömetrin suuruisen lisärakennuksen Perhon Proffan avajaisia Elojuhlassa torstaina 10.9.2015 klo 15.00 -21.00. Lisäksi kilistämme 20-vuotiaalle Perhon Panimolle. Perho on kunnioittanut hotelli- ja ravintola-alaa, ammatillista perusopetusta ja suomalaista ruokakulttuuria kokoamalla kirjaksi opetuksen arkea ja vähän historiaakin 80 vuoden ajalta. Julkaisemme juhlakirjan Tervetuloa Perhoon, jonka tekijänä on Johanna Catani. Samalla paljastamme kuvanveistäjä Matti Peltokankaan reliefit, joissa on kuvattuna Haaga Yhtymän hallituksen nykyinen puheenjohtaja Veikko Vuoristo ja hänen edeltäjänsä Juha Valkamo.
Elojuhlan teemana on Pellosta pöytään. Esittelemme juhlakirjan ja pidämme juhlapuheen. Tämän jälkeen vieraat voivat tutustua Perhon Proffaan, ja vierailla Ravintola Perhossa ja terassilla järjestettävissä ohjelma- ja maistelupisteissä; suomalaisen ruokakulttuurin vuosikymmeniä, Perhon Panimo 20 vuotta, Perhon mehiläiset ja hunaja, Herttoniemen ruokaosuuskunta, Joutsenmerkki, OKKA-sertifikaatti, Råbäck Gårdin omenatarha ja Portaat luomuun. Juhlan toteutukseen osallistuvat henkilöstö ja opiskelijat.
Ura- ja rekrypalvelut Ravintolakoululle ja Haaga-Perholle
Ura- ja rekrytointipalvelumme on käynnistynyt elokuussa 2015. Palvelun tavoitteena on helpottaa opiskelijoiden ja alalle haluavien kouluttautumista sekä työllistymistä ravintola-alan töihin. Haluamme sen edistävän alan yritysten ammatillisen työvoiman saantia pääkaupunkiseudulla.
Ravintolakoulu Perho on alalle aikovien opiskelijoiden ykkösvalinta. Opinnoissa huomioidaan joustavuus, yksilöllisyys ja työelämän tarpeet. Opiskelijamme valmistuvat hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnosta kokeiksi ja tarjoilijoiksi.
Joutsenmerkitty Ravintola Perho on opiskelijoidemme ensivaiheen työssäoppimispaikka. Perhon Panimo, jossa keittyy pääosin kotimaisista raaka-aineista 120 litraa olutta kerrallaan, on ollut toiminnassa vuodesta 1995. Panimon päätuote on Perhon Rohkea -olut.
Haaga-Perhossa opiskelee vuosittain aikuiskoulutuksessa noin 600 tutkinto-opiskelijaa sekä erilaisilla lyhytkursseilla noin 1000 henkeä.
Ravintolakoulu Perho, Ravintola Perho, Haaga-Perho, Kiinteistö Oy Haaga-Perhon Asunnot ja Best Western Plus Hotel Haaga Oy muodostavat Haaga Yhtymän, joka työllistää noin 140 henkilöä.
Median edustajat ovat tervetulleita paikalle klo 15.00 Perhon Proffaan, Perhonkatu 10, 2. kerros (käynti narikkateltan kautta). Mediahuone, jossa tiedotteet ja mahdolliset haastattelut klo 15.30 - 16 ja 17.30 - 18.00, sijaitsee 5. kerroksessa.
Ravintolakoulu Perhon juhlavuoden ohjelmaa ja tiedotteet https://www.ravintolakouluperho.fi/ravintolakoulu/perho80
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Ravintolakoulu Perhosta ja Proffasta: Opetusneuvos Gun Marit Nieminen p. 050 539 5636
Haaga-Perhosta: Johtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä p.050 33 08385
Ura- ja rekrytointipalvelusta: Koulutuspäällikkö Katja Winogradow p. 040 809 3636
Perhon Panimosta: Sauli Jarva p. 0400 22 9683
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Suomeen ensimmäinen nuorten ammattitaidon EM-kultamitali kokkilajissa14.12.2016 11:26:31 EET | Tiedote
TIEDOTE 14.12.2016. 19-vuotias Ravintolakoulu Perhon kasvatti Johan Kurkela teki historiaa nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa voittamalla Suomeen kautta aikojen ensimmäisen kultamitalin kokkilajista. EuroSkills 2016 kilpailut pidettiin Göteborgissa 30.11.- 4.12.2016.
Mediakutsu: KOREALAISEN KEITTOKIRJAN ”BAP” JULKISTUS RAVINTOLA PERHOSSA 29.9. KLO 149.9.2016 13:34:24 EEST | Kutsu
Korealaisten ruokien keittokirja ”Bap” julkaistaan suomenkielisenä painoksena 29.9.2016. Keittokirjan on toimittanut Mr. Ryu Sangwon. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Mrs. Han Heeyoung, kuvituksesta on vastannut Mr. Park Jaeseong ja graafisesta suunnittelusta AÄÅ.
ROBOTTI KAATAA KUOHUVIINIÄ RAVINTOLAKOULUN VALMISTUJAISISSA1.6.2016 11:13:56 EEST | Tiedote
Palvelurobotiikkaa Ravintolakoulu Perhon valmistujaisissa 2.6.
Ruokakulttuurin moniottelija Kim Palhus Suomen Gastronomien Seuran johtoon5.4.2016 10:38:45 EEST | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura ry:n 30.3.2016 pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.