Vuodelle 2013 julkaistiin yli 14 miljoonaa kalenteria
- Tasku- ja pöytäkalentereiden painosmäärät ovat viime vuosina pienentyneet, mikä johtuu sähköisten kalenterien yleistymisestä. Erilaiset kuvakalenterit ovat sen sijaan pitäneet yllättävän hyvin pintansa, kertoo almanakkatoimiston johtaja Minna Saarelma-Paukkala.
Kalenterikustantajien kenttä on Suomessa kirjava. Alan suurimpia toimijoita edustavat Ajasto Paperproducts Oy, Kustannusosakeyhtiö Otava Oy, Time/system Finland Oy sekä CC Kalenteripalvelu Oy. Kalentereita kustantavat myös muiden alojen yritykset sekä lukuisat yhdistykset, urheiluseurat, oppilaitokset, kunnat ja seurakunnat. Lisäksi monet sanoma- ja aikakauslehdet julkaisevat omia vuosikalentereita, samoin kuin esimerkiksi apteekit. Suuret vientiyritykset julkaisevat kalentereita myös ulkomaisille asiakkailleen.
Almanakkatoimiston laskelmien mukaan noin 12 miljoonaa tämän vuoden 14 miljoonasta kalenterista sisältää myös nimipäivät.
- Tämä kertoo siitä, että nimipäiväperinne on suomalaisille tärkeä. Ihmiset haluavat, että kalentereista löytyvät myös nimipäivätiedot. Monet eivät muunlaista kalenteria huolisikaan, Saarelma-Paukkala toteaa.
Helsingin yliopistolla on tekijänoikeus maamme nimipäiväluetteloihin. Nimipäiväoikeuksien lisäksi yliopiston almanakkatoimisto myy kalenterikustantajille erilaisia kalenteritietoja, valmiita kalenteripohjia sekä muita kalenteripalveluja.
Lisätietoja: Minna Saarelma-Paukkala, Helsingin yliopiston almanakkatoimisto, puhelin 040 553 1864, minna.saarelma@helsinki.fi
Ystävällisin terveisin
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedottaja, Helsingin yliopisto, puhelin (09) 191 51042, minna.merilainen@helsinki.fi
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme