
Hotelli- ja ravintola-alan ammatteihin oppisopimuksella usean työnantajan yhteistyönä
Koulutusta tarjotaan alle 25-vuotiaille nuorille joilta puuttuu toisen asteen tutkinto kuten ammatillinen koulutus. Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto suoritetaan näyttötutkintona. Nuori voi valita kokin tai tarjoilijan koulutuksista itselleen sopivan tai hän voi kysyä ohjausta valintaan Haaga-Perhosta. Opinnot henkilökohtaistetaan oppijalle omanlaisiksi; aikaisempi osaaminen ja työkokemus huomioidaan opintoja suunnitellessa.
Työpaikoilla oppimista akselilla etelästä pohjoiseen
Koulutussilta matkailualalle -hankkeessa opiskelija työskentelee jaksoja Lapin tunturikeskusten yrityksissä ja etelärannikon merenrantakohteissa. Hankkeessa päätoimijana on Lapin matkailuopisto.
Tiedolliset opinnot järjestää Etelä-Suomessa Haaga-Perho ja pohjoisessa Lapin matkailuopisto. Opiskelija solmii oppisopimuksen työnantajan ja Luksian tai Lapin oppisopimuskeskuksenkanssa. Oppisopimuspaikkoja on Levillä, Helsingissä ja Hangossa.
Pääkaupunkiseudulle lisää oppisopimuspaikkoja
Haaga-Perhon Multioppisopimus-hankkeen tavoitteena on että alle 25-vuotias hakija voi työskennellä opintojensa aikana usean työnantajan palveluksessa oppien.
Henkilöstövuokrauksen suurimpiin toimijoihin kuuluva Staff Point on lähtenyt mukaan työnantajan roolissa samoin kuin samaan konserniin kuuluva Spring House. Toimintamallin rakentaminen on käynnissä. Valmiista mallista toivotaan toimivaa ja pysyvää käytäntöä ammattiin opiskeleville.
Molemmat hankkeet ovat Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia.
Lisätietoja/Koulutussilta matkailualalle:
Haaga-Perho, Anneli Väätäinen, p. 050 3839414, anneli.vaatainen@haagaperho.fi
Lapin matkailuopisto, Päivi Ajo, p. 040 847 9243, paivi.ajo@redu.fi
Luksia (oppisopimuskeskus Helsingissä)
Jonna Aro, p. 044 7685758, jonna.aro@luksia.fi
Lapin oppisopimuskeskus
Sirpa Martiskainen, p. 040 147 0478, sirpa.martiskainen@lapinoppisopimus.fi
Lisätietoja/Multioppisopimuksesta:
Haaga-Perho, Heidi Malin, p.050 5746867
Haaga-Perho on yksityinen, Haaga Instituutti–säätiön ylläpitämä hotelli-, ravintola- ja matkailualan aikuiskoulutuksen asiantuntija. Haaga-Perhon tarjonnasta 14 eri koulutusta valmistaa tutkintoihin, joita ovat majoitus- ja ravitsemisalan tutkintojen lisäksi johtamisen, yrittäjyyden, tuotekehityksen ja kaupan alan tutkintoja. Perus-, ammatti-, ja erikoisammattitutkintoja voi suorittaa joustavasti työn ohessa.
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Suomeen ensimmäinen nuorten ammattitaidon EM-kultamitali kokkilajissa14.12.2016 11:26:31 EET | Tiedote
TIEDOTE 14.12.2016. 19-vuotias Ravintolakoulu Perhon kasvatti Johan Kurkela teki historiaa nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa voittamalla Suomeen kautta aikojen ensimmäisen kultamitalin kokkilajista. EuroSkills 2016 kilpailut pidettiin Göteborgissa 30.11.- 4.12.2016.
Mediakutsu: KOREALAISEN KEITTOKIRJAN ”BAP” JULKISTUS RAVINTOLA PERHOSSA 29.9. KLO 149.9.2016 13:34:24 EEST | Kutsu
Korealaisten ruokien keittokirja ”Bap” julkaistaan suomenkielisenä painoksena 29.9.2016. Keittokirjan on toimittanut Mr. Ryu Sangwon. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Mrs. Han Heeyoung, kuvituksesta on vastannut Mr. Park Jaeseong ja graafisesta suunnittelusta AÄÅ.
ROBOTTI KAATAA KUOHUVIINIÄ RAVINTOLAKOULUN VALMISTUJAISISSA1.6.2016 11:13:56 EEST | Tiedote
Palvelurobotiikkaa Ravintolakoulu Perhon valmistujaisissa 2.6.
Ruokakulttuurin moniottelija Kim Palhus Suomen Gastronomien Seuran johtoon5.4.2016 10:38:45 EEST | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura ry:n 30.3.2016 pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.