Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

3.9. lähtien koronarokotteen annosväli on mahdollista lyhentää kuuteen viikkoon

Jaa

3.9. lähtien koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen rokotusväli on mahdollista lyhentää Helsingissä kuuteen viikkoon. Tällä hetkellä rokotusväli on siis 6-12 viikkoa. Toisen rokotuksen ajan voi muuttaa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse 09 310 46300 arkisin klo 8–18.

”Tartuntatilanteen takia tarjoamme nyt mahdollisuuden ottaa toisen rokoteannoksen jo kuusi viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Kuutta viikkoa lyhyempi annosväli ei kuitenkaan ole mahdollista, ja rokotusväli tarkistetaan rokotuspisteellä”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.   

Toisen rokoteannoksen voi saada vain ajanvarauksella ja vain Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Malmilta, Messukeskuksesta ja Myllypurosta.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen saa ilman ajanvarausta Helsingin rautietieasemalla 6.-7.9.

Helsinkiläisten on mahdollista saada koronarokotus ilman ajanvarausta pop-up-rokotuspisteeltä Helsingin rautatieasemalla maanantaina 6.9. klo 11-15 ja tiistaina 7.9. klo 15-19.

Rokotuspiste löytyy rautatieaseman keskushallista pääsisäänkäynnin ja Forex-liikkeen läheltä. Pop-up-rokotuspisteeltä saa ainoastaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

”Rautatieasema on todella keskeisellä sijainnilla, ja siellä liikkuu paljon ihmisiä. Tiistaina 7.9. rautatieaseman pop-up-rokotuspiste on auki klo 19 saakka, joten rokotteen voi ottaa vaikka kotimatkalla töistä”, Lukkarinen toteaa.

Rokotteen saa pop-up-pisteellä näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Pop-up-pisteitä on myös eri puolilla Helsinkiä, kuten ostoskeskuksissa ja kirjastoissa. Tiedot pop-up-rokotuspisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

Lisätietoa

Terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700, timo.lukkarinen@hel.fi

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi

Koronarokotusten pop-up-pisteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi – hoivakodeissa useita epidemioita elo- ja syyskuun aikana16.9.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin seniorikeskuksissa, palvelutaloissa ja Helsingin sairaalassa on ollut elo- ja syyskuun aikana useita koronavirusepidemioita. Vähintään kahdella asiakkaalla todettiin tartunta kuudessa palvelutalossa tai seniorikeskuksessa. Tartuntoja todettiin muun muassa Roihuvuoren seniorikeskuksessa, Myllypuron seniorikeskuksessa ja Itäkeskuksen palvelutalossa. Tartuntoja todettiin lisäksi Suursuon sairaalassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme