Museokeskus Taika

40-vuotias Hyvinkään taidemuseo juhlii julkaisemalla teoksiaan ja paljastamalla tulevan museokeskuksen nimen

Jaa

Hyvinkään taidemuseo julkaisee valikoiman teoksistaan kaikille avoimessa ja maksuttomassa verkkopalvelu Taide.Artissa. Julkaisu on osa museon syntymäpäiväjuhlallisuuksia, jotka huipentuvat Hyvinkään taidemuseon ja kaupunginmuseon muodostaman uuden museokeskuksen nimen julkaisuun taidemuseon 40-vuotispäivänä 13.1.2022.

Yrjö Saarinen: Tanssiva Pariisi, 1930, liimaväri kankaalle, kuva: Ella Tommila
Yrjö Saarinen: Tanssiva Pariisi, 1930, liimaväri kankaalle, kuva: Ella Tommila

HYVINKÄÄN TAIDEMUSEO
TIEDOTTAA 5.1.2022
Julkaistavissa heti

40-vuotias Hyvinkään taidemuseo juhlii julkaisemalla teoksiaan ja paljastamalla tulevan museokeskuksen nimen

Hyvinkään taidemuseo julkaisee valikoiman teoksistaan kaikille avoimessa ja maksuttomassa verkkopalvelu Taide.Artissa. Julkaisu on osa museon syntymäpäiväjuhlallisuuksia, jotka huipentuvat Hyvinkään taidemuseon ja kaupunginmuseon muodostaman uuden museokeskuksen nimen julkaisuun taidemuseon 40-vuotispäivänä 13.1.2022.

- Halusimme taidemuseon 40-vuotispäivän kunniaksi julkaista osan kokoelmistamme verkkoon, jotta ihmiset löytäisivät ne paremmin. Rohkaisemme ihmisiä käymään katsomassa teoksia. Kaupunki omistaa teokset, joten kaupunkilaisillehan ne oikeastaan kuuluvat, sanoo museonjohtaja Tuomas Ravea.

Hyvinkään kaupunki omistaa noin 2 600 taideteoksen kokoelman, josta taidemuseo pitää huolta. Teokset ovat kotimaisia, pääasiassa Hyvinkäällä ja sen lähiympäristössä asuneiden ja vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksia 1900- ja 2000-luvuilta.

Nyt julkaistavan 340 teoksen kokonaisuuden yhteensä 116 taiteilijalta on tarkoitus tarjota kattava läpileikkaus taidemuseon kokoelmiin. Julkaisun yhteydessä teosten tiedot tarkastettiin ja ne pyrittiin taustoittamaan mahdollisimman hyvin.

Taidemuseon kokoelman kannalta keskeinen taiteilija, pitkään Hyvinkäällä asunut ja työskennellyt taidemaalari Yrjö Saarinen (1899–1959) korostuu valikoimassa voimakkaasti.

- Sen lisäksi päätimme valikoida mukaan tähän ensimmäiseen julkaisemaamme teoserään kokoelmataiteilijoita, jotka ovat olleet omana aikanaan Hyvinkään taide-elämän keskeisiä hahmoja. Mukana on myös teoksia kansallisesti merkittäviltä taiteilijanimiltä, vaikka heillä ei olisi suoraa sidettä Hyvinkäälle, kertoo intendentti Aura Dufva teosten valintaprosessista.

Julkaisu on osa museon toimia kokoelman saavutettavuuden lisäämiseksi. Nyt jokaisella halukkaalla on mahdollisuus omalta kotisohvalta käsin tutustua siihen kokoelmatyöhön, jota museolla on 40 viimeisen vuoden aikana tehty.

Kirjaudu sisään ja tutustu teoksiin: https://taide.art/hyvinkaan-taidemuseoLisätietoja

Tuomas Ravea
Museonjohtaja
040 709 5578 / tuomas.ravea@hyvinkaa.fi

Aura Dufva
Intendentti
040 480 1776 / aura.dufva@hyvinkaa.fi 

Hyvinkään taidemuseo
Hämeenkatu 3 D
05800 Hyvinkää
+358 (0)40 480 1644

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yrjö Saarinen: Tanssiva Pariisi, 1930, liimaväri kankaalle, kuva: Ella Tommila
Yrjö Saarinen: Tanssiva Pariisi, 1930, liimaväri kankaalle, kuva: Ella Tommila
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokeskus TaikaHyvinkään ydinkeskustassa sijaitseva museokeskus Taika tuo yhteen Hyvinkään taidemuseon ja kaupunginmuseon näyttelyineen. Hyvinkään kaupunginmuseo on kulttuurihistoriallinen museo, joka kertoo näyttelyissään Hyvinkään ja hyvinkääläisten historiasta. Taidemuseon näyttelyt esittelevät ajankohtaista nykytaidetta sekä taiteen ilmiöitä 1900- ja 2000-luvulta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokeskus Taika

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme