Kalastusmatkailuseminaari Tampere-talossa 26.11.2009
TIEDOTE 25.11.2009
KALASTUSMATKAILUSEMINAARI: "KALASTUSMATKAILU, EKOLOGIAA VAI EKONOMIAA?"
26.11.2009 Tampere-talo / Studio-auditorio, Yliopistonkatu 55, 33100 Tampere.
järjestäjinä Kalastusmatkailun Osaamiskeskus ja Haaga-Perho
Seminaarin puheenjohtajana toimii ERÄ -lehden päätoimittaja Seppo Suuronen.
Vesistömme ja niiden kalat ovat oikein hyödynnettyinä suunnaton kansallisomaisuus. Kalavarojen arvottaminen ja oikea arvostus on myös valmisteilla olevan kalastuslain keskeisiä näkökulmia. Suomalaisen kalastusmatkailun toimialan kehittämisessä piilee varsinainen tulevaisuuden sampo. Monissa muissa maissa kalastusmatkailu ja matkailu ylipäätään on merkittävä osa alueen taloutta ja sitä ei voida missään yhteydessä enää sivuuttaa. Kalastusmatkailun yritystoiminta on viimevuosien aikana kehittynyt meilläkin huimaa vauhtia. Niiden yritysten kokonaismäärä, joiden toiminnassa kalastusmatkailulla on keskeinen merkitys, lähentelee jo paria tuhatta. Toimialan tulevaisuus on nähtävä erittäin valoisana. Näin voidaan päätellä jo siitä, että ulkomaalaisten kalastajien määrä on tasaisesti kasvanut vaikka varsinaista markkinointia ei juurikaan ole harjoitettu. Viime vuonna kaikkiaan 289 000 ulkomaalaista harrasti kalastusta suomessa. Kalastus on ylivoimainen ulkoilma-aktiviteetti ulkomaalaisten keskuudessa.
Seminaarin kansainvälisenä pääaiheena on
Finland as a Fishing Destination; a Baltic Perspective, luennoitsijoina
Mr Endrik Tõnsberg, Member of the Board, Estonian SportFishingFederation ja
Mr Alvis Birkovs, Chairman of the Board, Latvian Anglers' Association.
EU:n näkökulman kalastusmatkailun reunaehtoihin tuo kansainvälisesti arvostettu professori Hannu Lehtonen Helsingin yliopistosta.
Lisäksi päivän aikana paneudutaan uuteen, juuri julkaistavaan sähköiseen kalastusmatkailuportaaliin, alueellisiin kysymyksiin sekä kalan oikeaoppiseen hyödyntämiseen.
Medialla on vapaa pääsy seminaariin. Pyydämme kuitenkin etukäteisilmoittautumista seminaariin allaoleville henkilöille.
Järjestämme mielellämme median toivomia haastatteluja koskien päivän alustajia.
Tarkempi ohjelma ja lisätieoja seminaarista
Hannu Salovaara 045 1211210, Kalastusmatkailun Osaamiskeskus
Minna Raatikainen 050 4656308, Haaga-Perhon sekä
www.suomenkalastusmatkailu.fi
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Suomeen ensimmäinen nuorten ammattitaidon EM-kultamitali kokkilajissa14.12.2016 11:26:31 EET | Tiedote
TIEDOTE 14.12.2016. 19-vuotias Ravintolakoulu Perhon kasvatti Johan Kurkela teki historiaa nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa voittamalla Suomeen kautta aikojen ensimmäisen kultamitalin kokkilajista. EuroSkills 2016 kilpailut pidettiin Göteborgissa 30.11.- 4.12.2016.
Mediakutsu: KOREALAISEN KEITTOKIRJAN ”BAP” JULKISTUS RAVINTOLA PERHOSSA 29.9. KLO 149.9.2016 13:34:24 EEST | Kutsu
Korealaisten ruokien keittokirja ”Bap” julkaistaan suomenkielisenä painoksena 29.9.2016. Keittokirjan on toimittanut Mr. Ryu Sangwon. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Mrs. Han Heeyoung, kuvituksesta on vastannut Mr. Park Jaeseong ja graafisesta suunnittelusta AÄÅ.
ROBOTTI KAATAA KUOHUVIINIÄ RAVINTOLAKOULUN VALMISTUJAISISSA1.6.2016 11:13:56 EEST | Tiedote
Palvelurobotiikkaa Ravintolakoulu Perhon valmistujaisissa 2.6.
Ruokakulttuurin moniottelija Kim Palhus Suomen Gastronomien Seuran johtoon5.4.2016 10:38:45 EEST | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura ry:n 30.3.2016 pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.