Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

40–44-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Jaa

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 40–44 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1977–1981 syntyneet. Rokotusajanvaraus aukeaa tiistaina 18. toukokuuta. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa koronarokotus.hel.fi-sivuilta.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan. Jo reilut 230 000 helsinkiläistä on saanut ensimmäisen rokotuksen.

Helsingin sairaalan johtajalääkärin Laura Pikkaraisen mukaan rokotusten hyötyjä on jo nähtävissä.

- Esimerkiksi hoivakodeissa, joissa asukkaat ovat saaneet tammi-maaliskuussa molemmat rokotukset, asukkailla ei ole ollut yhtään koronatartuntaa huhtikuun alun jälkeen. Hoivakotien vierailurajoituksiakin on lievennetty. Tämä on konkreettinen esimerkki ja antaa meille kaikille toivoa normaalimpaan arkeen siirtymisestä rokotusten edistyessä, Pikkarainen kertoo.

- Vaikka ikääntyneiden rokotuskattavuus on erinomainen, nuoremmat ikäluokat ratkaisevat sen, miten kattavaksi rokotuskattavuus nousee ja sitä myöten sen, miten epidemia jatkuu.

Pikkarainen myös muistuttaa siitä, että vaikka rokotukset edistyvät ja tapausmäärät ovat melko alhaisella tasolla, vielä pitää jaksaa noudattaa koronan suojautumistoimenpiteitä.

- Käsihygienia, turvavälit, maskin käyttö, sairaana kotona pysyminen ja testiin hakeutuminen on syytä pitää mielessä. Myös heidän, jotka ovat jo rokotuksen saaneet, Pikkarainen painottaa.

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella tai halutessaan Pfizerin rokotteella. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Rokote on maksuton ja vapaaehtoinen.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisätietoja:
Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen, p. 09 310 42617
terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p. 09 310 42700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme