Kutsu: Yritysmaailman edustajat ja tutkijat pohtivat kestävää kehitystä
Toimituksenne edustaja on tervetullut yksittäiselle luennolle tai seuraamaan koko luentosarjaa. Ilmoittautumiset viimeistään kutakin luentoa edeltävänä päivänä osoitteeseen https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/19111/lomake.html.
Tilaisuuksissa pureudutaan ympäristö- ja yhteiskuntavastuun teemoihin. Puhujat luotaavat talouden, ympäristön ja yhteiskunnan murroksen vaikutuksia kestävään kehitykseen sekä Suomen roolia muuttuvassa maailmassa.
Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen- ja opetuksen yksikkö HENVI:n ja Alumniyhdistyksen järjestämä luentosarja luo uusia tapoja hyödyntää yliopiston alumneja opetustoiminnassa. Tavoitteena on myös kehittää yliopiston ulkopuolisille suunnattua maksullista opetustarjontaa.
ENSIMMÄISEN LUENNON OHJELMA, TORSTAI 8.4.2010 KLO 14-17
Paikka: Helsingin yliopistomuseo Arppeanumin auditorio (Snellmaninkatu 3)
Aihe: Kestävyysajattelun juuret ja nykypäivä - muuttuvatko toimintamallit ja miten?
Professori Markku Kuisma
: Metsäteollisuuden kestävyys ajattelun juurilla?
Professori Olli Loukola
: Mitä tarkoitetaan ympäristövastuullisuudella?
Johtaja Jukka Ylijoki
(Metso Oyj): Onko kestävyysajattelu muuttanut yrityksen toimintaa ja perustaa
Johtaja Jussi Kivikoski
(TEKES): Tapausesimerkkejä: energia- ja ympäristöteknologia sekä strategisen huippuosaamisen keskittymät (SHOK)
Muiden luentojen ohjelmiin voi tutustua osoitteessa: http://www.helsinki.fi/henvi/tutkimus/sustainability_ohjelma.htm
Lisätietoa
Koordinaattori Kaisa Korhonen-Kurki
Helsingin yliopiston ympäristötutkimuksen ja -opetuksen yksikkö HENVI
kaisa.korhonen@helsinki.fi
P. 0400 624289
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme