Vastuullisuus ja arjen fiksut ruokavalinnat esillä Lähiruoka ja Luomu -messujen ohjelmassa
Messuilla voi tutustua uutuuksiin käsintehdystä suklaasta kotimaisiin marjaherkkuihin, sultsinoista, vatruskoista ja muista perinneleivonnaisista uusiin välipalatuotteisiin ja Lapin erikoisuuksista helsinkiläisten mehiläisharrastajien hunajaherkkuihin.
Ruokatiedon näytöskeittiö tarjoaa ohjelmaa päivittäin. Avajaispäivänä torstaina keittiössä kisaavat yläkoululaiset ruuanvalmistuksen taidoissa ja vastuullisessa ruokaosaamisessa Ruokavisan loppukilpailussa. Kolmen ruokalajin kilpailumenun arvioi ja voittajan valitsee tuomaristo, jossa on mukana mm. kokki ja keittokirjailija Teresa Välimäki. Torstaina iltapäivällä näytöskeittiössä on seminaari koululaisten ravitsemuksesta ja annetaan vinkkejä ruoanvalmistukseen kiireisen arjen keskellä.
Opiskelijat vastaan ilmastonmuutos ja lähiruokanäytöksiä
Perjantaiaamuna keittiössä kokkaa kolme oppilasryhmää teemalla Hiili maahan - käänteinen ilmastonmuutos. Estradille nousevat myös Pohjois-Karjalan ammattiopiston kokkioppilaat, jotka kokkaavat pohjoiskarjalaisten tilojen raaka-aineista. Mukana ovat mm. Haukiniemen tila, Karjatila Karhinen, Liperin Juurespakkaamo, Liperin Mylly, Nurmeksen Kala Oy ja Porokylän leipomo Oy. Luvassa on myös opastusta ruokavalokuvaukseen.
Lauantaina keittiössä valmistetaan Hyvää Suomesta -herkkuja keskittyen erityisesti jauhelihan valintaan ja valmistukseen. Sunnuntaina keittiössä vierailevat myös ruoan tuottajat, jotka valmistavat kevätherkkuja kotimaisista raaka-aineista ja kertovat ruuantuotannosta. Juontajana on MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.
Kenelle Vuoden lähiruokateko -palkinto?
Lähiruoka & Luomu -messujen avajaispäivänä torstaina julkistetaan Vuoden lähiruokateko -palkinto. Sen saa henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa. 2 000 euron arvoisen palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (vuonna 2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013).
Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni p. 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com. Kuvia edelliskerran messuilta: http://mediabank.messukeskus.com
Lähiruoka & Luomu on omistettu suomalaisille pientuottajille, lähellä tuotetulle ruoalle sekä suomalaisille ja ulkomaisille luomutuotteille. Ruoantuottajat eri puolilta Suomea esittäytyvät, ja messuilla voi maistella uutuustuotteita ja seurata kokkausnäytöksiä. Tapahtuma järjestetään osana Kevätmessuja 7.–10.4.2016 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Oma Piha, Oma Koti, OmaMökki ja Sisusta!-messujen kanssa. Messut avoinna to-la klo 10–18 ja su klo 10–17. Liput verkkokaupasta tai ovelta. www.kevatmessut.fi
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Joulu on elämysten juhla – Lapsimessujen kyselyn mukaan suomalaiset valitsevat tänä vuonna laadukkaita, merkityksellisiä lahjoja ja joulubudjetti asettuu 300–500 euroon.27.11.2025 13:02:31 EET | Tiedote
Lapsimessujen tuore joulukysely osoittaa, että suomalaisperheet panostavat tänä vuonna ilon tuomiseen ja harkittuihin valintoihin. Joulun “kultainen keskitie” on 300–500 euron budjetti, joka kertoo tasapainoisesta ja suunnitelmallisesta juhlanvietosta. Lahjoissa korostuvat herkut, kirjat ja lahjakortit – joulun tämän vuoden selkeät hitit. Kyselyn mukaan joulu nähdään myös yhä vahvemmin elämysten ja merkityksellisten lahjojen juhlana, jossa perheet valitsevat laadukkaita, yhdessä koettavia hetkiä tavaran rinnalle.
Uusi kansainvälinen sähköalan tapahtuma kokoaa keväällä alan yritykset ja ammattilaiset Helsinkiin27.11.2025 08:00:00 EET | Tiedote
Helsingin Messukeskuksessa 15.–17.4.2026 ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälinen Sähkö–Electricity 26 -ammattitapahtuma sähköistää toimialan messu- ja näyttelytoiminnan Pohjois-Euroopassa. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo yli 230 näytteilleasettajaa ja messuhallien 6 ja 7 viimeisiä neliömetrejä viedään.
Studia rikkoi ennätyksensä – tapahtuma kasvatti kävijämääräänsä 25 %26.11.2025 18:26:05 EET | Tiedote
Messukeskuksen yläkerran hallit täyttyivät 25.-26.11. urahaaveista, tulevaisuuden pohdinnoista ja innostuneista kohtaamisista, kun Studia-messujen 150 näytteilleasettajaa esitteli koulutus- ja uravaihtoehtojaan. Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma keräsi Helsingin Messukeskukseen kahden päivän aikana yhteensä 19 089 kävijää, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.
Otaniemen lukion opiskelijakunnalle Lukiolaisstipendi hyvinvoinnin edistämisestä26.11.2025 18:08:29 EET | Tiedote
Suomen Lukiolaissäätiö, Suomen Lukiolaisten Liitto ja Nyyti ry myönsivät 1 000 euron arvoisen lukiolaisstipendin tänä vuonna Otaniemen lukiolle ja sen opiskelijakunnalle. Vuonna 2025 stipendin myöntöperusteiden keskiössä oli erityistä hyvinvointi, mielenterveys ja yhteisöllisyys.
Helsingfors Mässcentrum förnyar sin Sustainable Travel Finland-märkning och fortsätter sitt arbete som en pionjär inom hållbar turism26.11.2025 09:00:00 EET | Tiedote
Helsingfors Mässcentrum är en del av Visit Finlands Sustainable Travel Finland-program och bidrar till att bygga ett hållbart Finland för turism. Sustainable Travel Finland-märkningen visar på ett långsiktigt engagemang för hållbar turism. Internationella resenärer och evenemangsarrangörer gör allt mer medvetna val, och ansvar har blivit en avgörande konkurrensfaktor.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme

