Kasvu Open

Suomalaisia energia-alan kasvuhaluisia yrityksiä valikoitu asiatuntijoiden sparraukseen

Jaa
Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Fast Track Energy -Kasvupolulle on valittu 13 kasvupotentiaalisinta yritystä eri puolilta Suomea 28 hakijan joukosta. Kasvupolku järjestetään toista kertaa osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrauskilpailua, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden kahden päivän intensiiviseen kasvusparraukseen ovat Lumine Lighting Solutions Oy ja Tespack Oy Helsingistä, Aurelia Turbines Oy ja RakLamit Oy Lappeenrannasta, Polarsol Oy Joensuusta, Opti Automation Oy Espoosta, Finrenes Oy, Tehopylväs Oy ja Valoram Oy Tampereelta, Diamond Lux Lights Turusta, Nordicsky Kajaanista ja Electroforge Järvenpäästä. Lisäksi valittiin yksi yritys, joka ei halua tietojaan julkisuuteen. 

Yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi uusiutuvaa energiaa hyödyntäviin lämmitysjärjestelmiin, katuvalaistuksen sähkönkulutuksen säästöön, mobiililaitteiden lataamiseen aurinkoenergialla, huoneistojen lämpötilan optimointiin, biojätteen esikäsittelyyn, aurinkokennolla varustettujen kaidevalojen valmistukseen ja kiinteistöjen valaistuskustannuksien pienentämiseen.

Landis+Gyr hakee mahdollisia kumppaneita

Tuomariston mukaan valituissa yrityksissä on kasvun nälkää, huikeaa tekniikkaa ja odotusarvoa avauksista uusille markkinoille.

– Odotamme mielenkiinnolla, miten he tulevat hyödyntämään sparrauksen ja miten he kehittävät asiakkaan tarpeen ymmärtämistään edelleen uudelle tasolle, tuomariston puheenjohtaja, Landis+Gyrin toimitusjohtaja Ari Tolonen sanoo.

Energianhallintapalveluita tuottava Landis+Gyr toimii toistamiseen Kasvupolun yhteistyökumppanina ja Tolosen mukaan he katsastavat yrityksiä eritoten kasvuvalmiuksien näkökulmasta.

– Haastammekin yritykset valmistautumaan etukäteen pohtimalla, miten voisitte tehdä bisnestä kanssamme. Me olemme liikkeellä tosimielellä.

Tuomaristoon kuuluvat Tolosen lisäksi Pekka Haapanen, Marko Koski ja Mikael Hallbäck Vaasan Seudun Kehitys Oy:stä, Juha Häkkinen Pohjanmaan kauppakamarista, Tauno Kekäle Vaasan ammattikorkeakoulusta, Tuukka Toivonen Landis+Gyr Oy:stä ja Jarmo Saaranen VNT Management Oy:stä. 

Kaasuturbiineja Eurooppaan

Yksi valituista on Aurelia Turbines Oy, joka kehittää ja osin valmistaa kaasuturbiineja pienen ja keskisuuren teollisuuden käyttöön. Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa kehitetyn laitteen avulla esimerkiksi elintarviketehdas voi olla omavarainen sähkön ja höyryn tuotannossa.

– Pieniä ja keskisuuria tuotantolaitoksia on paljon, mutta markkinoilla ei ole sopivia laitteita, joilla tuon mittaluokan tuotantolaitokset voivat tuottaa sähköä ja höyryä itse. Tähän lähtökohtaan perustuu yrityksemme kasvupotentiaali, toimitusjohtaja Matti Malkamäki kertoo.

Kaasuturbiinista on ensimmäinen prototyyppi testattavana ja yritys on hiljattain tehnyt toimitussopimukset Iso-Britanniaan, Saksaan ja Italiaan. Neljäskin kohde neuvotellaan toukokuun aikana.

Kasvupolulta yritys hakee ensisijaisesti kontakteja.

– Olen asunut viimeiset kymmenen vuotta Saksassa, joten haluaisin kasvattaa verkostoani myös täällä, Malkamäki sanoo.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Valitut yritykset saavat sparrausta 10.5. ja 31.5. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen, energia) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen tuomaristo valitsee lopuksi Kasvupolun voittajat, jotka julkistetaan finaalissa 10.6. Kaksi parasta yritystä etenee edelleen valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään 26.-27.10.2016 Jyväskylässä.

Fast Track Energy Kasvupolun yhteistyökumppanina ovat Landis+Gyr, Vasek, VAMK, Pohjanmaan kauppakamari sekä valtakunnalliset kumppanit Finnvera, Sonera, Nordea ja Varma.

Yhteyshenkilöt

Nina Rautiainen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy, p. 044 044 1111 nina@kasvunroihu.fi
Matti Malkamäki, toimitusjohtaja Aurelia Turbines Oy, p. +04917630638250 matti.malkamaki@aureliaturbines.com


*Keski-Suomen kauppakamarin valtuuttama Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä. Kasvu Open on Keski-Suomessa kehitetty, Keski-Suomen kauppakamarin rekisteröimä tavaramerkki.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Kauppakatu 39
40100 Jyväskylä

050 304 6794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open tarjoaa palveluja kasvuhaluisille yrityksille. Visiomme on auttaa jokaista suomalaista yritystä tavoittamaan omat hullunrohkeat unelmansa.

Vuonna 2018 Kasvu Openille myönnettiin Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto sekä European Enterprise Promotion Award, joka on Euroopan komission jakama tunnustus menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille.

Kasvu Openilla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki.

Kasvu Openin valtakunnalliset kumppanit ovat: Nordea, Business Jyväskylä, If, Inhouse Group, BioPaavo, Suomalaisen Työn Liitto, Technopolis, Varma ja Yksityisyrittäjäin säätiö.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye