Intrum Justitia toivottaa tervetulleeksi uusitun viivästyneitä maksuja koskevan direktiivin
Euroopan parlamentti hyväksyi 20.10.2010 tukun muutosehdotuksia EU:n direktiiviin viivästyneistä maksuista.
Intrum Justitialla, Euroopan johtavalla asiakashallinnan asiantuntijalla, on ollut tärkeä rooli viivästyneiden maksujen vakavuuden korostamisessa niin EU:n päätöksentekijöille, medialle kuin laajemmallekin yleisölle. Intrum Justitian vuodesta 2004 tekemää Eurooppalaista maksutapatutkimusta on käytetty laajasti keskustelun referenssinä.
"Intrum Justitian tavoite on toimia terveen talouden moottorina. Sillä tarkoitamme, että meidän tulisi ottaa aktiivinen rooli varmistaaksemme, että yritykset ja yhteisöt ympäri Eurooppaa voivat noudattaa reilua ja turvallista kaupankäyntiä, ja että kestävä luotonhallinta voi auttaa kassavirran parantamisessa. Tämän kanssa on samassa linjassa se, että koemme EU:n lainsäätäjiin vaikuttamisen keskeiseksi osaksi toimintaamme", sanoo Lars Wollung, Intrum Justitia -konsernin pääjohtaja.
"Toivotamme tervetulleeksi uusitun direktiivin ja pyrkimykset suoda yrityksille ja yhteisöille hyvitystä siitä, että heidän asiakkaansa eivät onnistu hoitamaan maksujaan ajallaan. Viivästyneet maksut ovat sekä kalliita että lisäävät taloudellista riskiä. Näemme myös tarpeelliseksi korostaa kuluttajien viivästyneiden maksujen merkitystä: viivästyneet maksut tai kokonaan maksamatta jättäminen, olipa se yrityksen tai yksittäisen kuluttajan toimesta, ovat yhtä haitallisia yrityksen tai yhteisön liiketoiminnalle", Lars Wollung jatkaa.
Vuoden 2010 Eurooppalaisen maksutapatutkimuksen mukaan miltei 60 prosenttia kaikista vastaajista edellytti kansallista ja yleiseurooppalaista lainsäädäntöä kuluttajien viivästyneitä maksuja koskien. Sellainen toimenpide saisi aikaan merkittävän muutoksen ja joissain tapauksissa se voi jopa olla edellytyksenä liiketoiminnan jatkuvuudelle.
Euroopan parlamentin äänestyksen pääkohdat:
Julkisen sektorin maksuissa yrityksille perusaikaraja laskun maksamiselle on asetettu 30 päivään. Osapuolet voivat kuitenkin pidentää maksuaikaa 60 päivään.
- Maksuissa yrityksiltä yrityksille maksuaika on rajattu 30 päivään, jollei sopimuksessa erityisesti sovita toisin.
- Jäsenvaltiot voivat vapaasti sopia perusaikarajan asettamisesta 60 päivään julkisen sektorin terveydenhuoltopalveluissa.
- Lakisääteinen yliaikakorko viivästyneille maksuille on viitekorko lisättynä vähintään kahdeksalla prosenttilla.
- Velkoja on oikeutettu saamaan vähintään 40 euron suuruisen kiinteän korvauksen perimiskuluista.
"Uusittu direktiivi on askel oikeaan suuntaan. Intrum Justitia tulee jatkamaan yhteistyötä päätöksentekijöiden kanssa, jotta säädös kuluttajien viivästyneistä maksuista - aivan kuten yrityskaupan viivästyneistä maksuista - saadaan tulevaisuudessa entistä vahvemmaksi", Lars Wollung summaa.
Lisätietoja:
Annika Billberg, IR & Communications Director
+46 8 546 102 03, a.billberg@intrum.com
Intrum Justitia -konserni on Euroopan johtava asiakashallintapalveluiden asiantuntija, joka parantaa palveluillaan toimeksiantajiensa rahankiertoa ja pitkän aikavälin kannattavuutta. Sen palveluksessa on 3 400 henkilöä 22 maassa, ja sen liikevaihto on 388,6 miljoonaa euroa. Intrum Justitia on listattu Nasdaq OMX Tukholmassa vuodesta 2002. www.intrum.com www.intrum.fi
Tietoja julkaisijasta
Intrum on alan johtava luotonhallintapalvelujen tarjoaja 20 markkina-alueella Euroopassa. Auttamalla yrityksiä saamaan maksunsa ja tukemalla ihmisiä viivästyneiden maksujen kanssa Intrum näyttää tietä kohti tervettä taloutta ja on ratkaisevassa asemassa yhteiskunnassa. Intrumilla on noin 9 500 omistautunutta ammattilaista, jotka palvelevat noin 70 000 yritystä eri puolilla Eurooppaa. Vuonna 2024 liikevaihto oli 18 miljardia Ruotsin kruunua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa ja Intrumin osake on noteerattu Nasdaq Tukholman pörssissä. Lisätietoja on osoitteessa www.intrum.com.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy
Yhä useampi velkaantuu asumismaksujen vuoksi ja saa häätöhaasteen27.5.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
Yhä useampi asumismaksujen viivästymisten vuoksi perintään joutunut saa häätöhaasteen, paljastaa luotonhallintayhtiö Intrumin tuore katsaus asumisen maksuvaikeuksista johtuvasta kuluttajien velkaantumisesta. Erityisesti nuorten aikuisten velkaantuminen asumismaksujen vuoksi on moninkertaistunut vuoden 2021 jälkeen. Asumismaksuista myös muistutetaan aiempaa enemmän, mikä voi puolestaan ennaltaehkäistä velkaongelmien syvenemistä ja häätöjen määriä. Asumiseen liittyvien velkaongelmien kasvu näkyy Takuusäätiön velkaneuvonnassa.
Tutkimus: Yritykset suhtautuvat aiempaa tiukemmin myöhässä maksamiseen13.5.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
Yritykset kiristävät maksuehtojaan eivätkä ole halukkaita neuvottelemaan pidemmistä maksuajoista, paljastaa luotonhallintayhtiö Intrumin julkaisema Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti. Maksuviiveet ovat pidentyneet hieman sekä kuluttajakaupassa että yritysten välisessä kaupassa. Hyvä uutinen on, että yrityksillä vaikuttaa olevan aiempaa vähemmän maksuvaikeuksia ja myöhästyneiden maksujen selvittelyyn käytetty aika on vähentynyt hieman vuoteen 2024 verrattuna.
Tutkimus: Yritykset hyödyntävät aiempaa enemmän luottotietopalveluja24.4.2025 08:05:00 EEST | Tiedote
Viime vuoteen verrattuna moni yritys onnistui saavuttamaan tavoitteensa usealla mittarilla ja tavoittelee sinnikkäästi kasvua epävarmuudesta huolimatta. Kauppasota voi kuitenkin kampittaa yritysten kasvuhaaveet ja haalistaa aiemmat onnistumiset kaukaiseksi muistoksi. Yrityksissä varaudutaankin nyt talouden häiriöihin kustannussäästöillä, myynnin vahvistamisella ja saatavien nopealla kotiuttamisella. Osana varautumista maksuviiveitä torjutaan aiempaa tarmokkaammin erityisesti annakkomaksujen ja luottotietopalvelujen avulla, kertoo luotonhallintayhtiö Intrumin julkaisema Eurooppalainen yritysten maksutaparaportti.
Perintään siirtyy aiempaa suurempia summia15.4.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
Luotonhallintayhtiö Intrumin laskunvälityksen ja perinnän katsaus kertoo, että yhä useampi muistutuslasku jää maksamatta ja siirtyy perintään. Perintään siirtyvien maksujen määrät ja summat kasvoivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä sekä yritys- että kuluttajaperinnässä. Vuoden 2024 lopulla maksukyvyssä nähtiin lievää parannusta, mutta perintätapausten määrien ja pääomien kasvu voi ennakoida maksukyvyn heikentymistä kevään ja kesän aikana.
Maksuviiveellisiä yrityksiä aiempaa vähemmän – suurin parannus majoitus- ja ravitsemistoimialalla14.4.2025 07:50:00 EEST | Tiedote
Luotonhallintayhtiö Intrumin maksuviivetutkimus vuoden 2025 ensimmäiseltä neljännekseltä kertoo, että maksuviiveellisten yritysten suhteellinen osuus on laskenut 3,84 prosentilla viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Positiivisen alkuvuoden ilo voi kuitenkin jäädä lyhytaikaiseksi. Toimialavertailussa majoitus- ja ravitsemistoimialalla maksuviiveellisten yritysten osuus on laskenut viime vuoteen verrattuna eniten. Suhteellisesti eniten nousua maksuviiveellisten yritysten määrässä oli julkisen hallinnon ja maanpuolustuksen toimialalla. Alueellisesti maksuviiveellisten yritysten määrä nousi Kainuussa ja Pohjois-Savossa. Eniten maksuviiveellisiä yrityksiä on edelleen Satakunnassa, mutta määrä on laskenut. Yhdysvaltain asettamat tullit ja poliittinen epävarmuus voivat romuttaa alkuvuoden positiivisen kehityksen ja yritysten kasvuhaaveet.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme