Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Ruusuvaunut kiskoilla äitienpäivänä

Jaa
HKL ja HSL tarjoavat ruusuvaunuajeluja äitienpäiväsunnuntaina 8.5. Perinteinen äitienpäivän ruusuratikka saa tänä vuonna ensimmäistä kertaa seurakseen ruusumetron. Ruusuvaunuissa kuljettajat jakavat äideille ruusuja ja kaikille matkustajille tarjoillaan musiikkielämyksiä.

Ruusuratikkana on Artic-vaunu ja ruusumetrona yksi HKL:n uusista M300-sarjan metrojunista, johon matkustajat pääsevät nyt ensimmäistä kertaa. Varsinaiseen matkustajaliikenteeseen ensimmäinen uusista junista tulee myöhemmin.

Ruusuratikka kiertää reittiä Töölön halli – Mannerheimintie keskustaan – Aleksanterinkatu – Kauppatori – Snellmaninkatu – Hakaniemi – Kallio – Urheilutalo – Ooppera – Runeberginkatu – Töölön halli. Lähdöt ovat Töölön hallilta tasatunnein klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.

Ruusuratikan tunnistaa linjakilvestä Ruusuratikka/Rosenvagen ja sivuikkunoiden Maailman paras äiti -tarroista. Ruusuratikan kyytiin pääsee kaikilta pysäkeiltä. Ratikka pysähtyy joksikin aikaa Kauppatorille, jossa kuljettajat jakavat äideille ruusuja.

Ruusuratikassa matkustajia ilahduttaa helsinkiläisduo Kaikuluotain, jonka muodostavat Marjut Salonen (laulu) ja Jorma Vartiainen (kitara). Ohjelmisto valitaan huolella; jokaisesta coverista pyritään tekemään mahdollisimman omanlainen sovitus. Sovitusten lisäksi Kaikuluotain tuottaa omaakin musiikkia.

Ruusumetro ajaa Itäkeskuksen ja Ruoholahden välillä. Juna lähtee Itäkeskuksen keskiraiteelta klo 11.03, 12.03 ja 13.03. Keskiraide on keskustan suuntaan menevän raiteen vieressä. Ruoholahdesta junan lähtöajat ovat klo 11.27, 12.27 ja 13.27. Juna pysähtyy kaikilla asemilla ja liikennöi normaalin metrojunan tapaan muun liikenteen välissä.

Ruusumetron tunnistaa sivuikkunoiden Maailman paras äiti -tarroista. Aikataulujen salliessa kuljettajat jakavat ruusuja myös Itäkeskuksen keskiraiteen laiturilla ennen junan lähtöä.

Ruusumetrossa esiintyy nelihenkinen Werner Bros -show. Esitys on taidokasta musisointia, huumoria ja positiivista miesenergiaa. Werner Bros -show’n ohjelmistoon mahtuu musiikkia nykypäivästä aina 1930-luvulle saakka.

Yhteyshenkilöt

HKL-Liikennöinti, liikennepäällikkö Tero Hagberg, p. 040 334 5526

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Tuotamme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluammeolla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne lisää rasvausta pikaratikan reitin varrelle11.4.2024 09:27:57 EEST | Tiedote

Kaupunkiliikenne Oy on saamansa palautteen ja tekemiensä mittausten perusteella todennut, että joissakin kohteissa pikaratikka 15 reitin varrella pikaratikan tuottama ääni on poikkeuksellisen kova. Koettuun meluongelmaan tullaan puuttumaan ja sitä pyritään ratkaisemaan useiden toimenpiteiden kautta, joista yksi on systemaattinen kiskojen rasvauksen tehostaminen ongelmakohdissa sekä automaattirasvauslaitteiden asennus.

Kontulan metroaseman peruskorjauksella parannetaan aseman käytettävyyttä ja viihtyisyyttä9.4.2024 15:02:32 EEST | Tiedote

Kaupunkiliikenne Oy aloittaa Kontulan metroaseman laituritason perusparannushankkeen tänä keväänä. Parannushankkeen tuloksena matkustajien liikkuminen asemalla helpottuu ja aseman viihtyisyys lisääntyy. Työt alkavat valmistelevilla töillä toukokuun puolivälissä. Tänä kesänä toteutettavat työt sijoittuvat suurelta osin aseman laiturialueelle, jonka vuoksi metroliikenne Kontulassa joudutaan keskeyttämään keskikesällä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye