STT

STT:n uusin uutiskenguru valittu

Jaa
STT on valinnut seuraavaksi Australian Sydneyyn työkiertoon lähteväksi toimittajaksi Minna Pullin, 25. Hän on uusin jäsen STT:n nelihenkisessä uutiskengurutiimissä, joka seuraa Suomen ja maailman tapahtumia tiiviisti yöaikaan - tosin Sydneyn ajassa kenguruilla on tavallinen päivätyö.

- Lähteminen Sydneyyn tuntuu jännittävältä, mutta samalla edelleen hieman epätodelliselta, Pulli kertoo.

Sydneyn-toimituksen vastuulla ovat STT:n öisen uutisvirran lisäksi muun muassa STT:n alueellinen ja valtakunnallinen hälytyspalvelu sekä Lehtikuvan tuoreet kuvat eri puolilta maailmaa.

Pulli aloittaa Sydneyssä tällä tietoa syyskuussa ja viettää Australiassa ainakin vuoden. Pulli seuraa tehtävässä yhtä STT:n ensimmäisistä uutiskenguruista, Riku Roslundia, joka palaa Suomeen työskenneltyään Australiassa runsaat kaksi vuotta.

Pulli aloitti toimittajana STT:ssä vuonna 2013 ja on työskennellyt sekä Helsingin-toimituksessa että silloisessa Turun aluetoimituksessa. Hän on työskennellyt kotimaantoimittajana ja ulkomaantoimittajana sekä talouden ja politiikan toimittajana. Sydneyssä odottavat työtehtävät ovat Pullille tuttuja, sillä hän on tehnyt yövuoroja myös Helsingissä.

- Odotan Australiassa eniten lämmintä säätä ja mahdollisuutta päästä rannalle milloin tahansa.

Surffausta harrastava Pulli  opiskelee journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa. 

Surffausseuraa Sydneyssä Pulli saa jo aiemmin tiedotetusta, heinäkuussa kengurupestinsä aloittavasta STT:n toimittajasta Kerttu Heikurasta. Pulli ja Heikura innostuivat surffaamisesta kolmisen vuotta sitten Indonesiassa. Sen jälkeen ystävykset ovat matkustelleet yhdessä laudat mukanaan, viimeksi toukokuussa.

STT:n yövuoroja alettiin tehdä Australiassa vuonna 2014.

STT:n Sydneyn-toimittajat jakavat työtilansa tällä hetkellä ruotsalaisten, tanskalaisten, norjalaisten, belgialaisten ja sveitsiläisten kollegoidensa kanssa.


Lisätietoja:

24h-toimituksen varaesimiehet

Pauliina Pietilä
pauliina.pietila@stt.fi
puh. 09-69581426

Hanna Anttila
hanna.anttila@stt.fi
puh. 09-69581491

Linkit

Tietoja julkaisijasta

STT
STT
Porkkalankatu 20 A
00180 Helsinki

09 695 811https://stt.fi

STT (Oy Suomen Tietotoimisto - Finska Notisbyrån Ab) on media- ja viestintätalo, joka koostuu kolmesta liiketoimintalinjasta: mediapalveluista, viestintäpalveluista sekä kuvamyynnistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta STT

Tekoäly tietotoimistossa: STT ei tingi uutisten aitoudesta22.6.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Suomen Tietotoimisto (STT) on linjannut tekoälyn käyttöä eri palveluissaan. Periaatteena on, että yleisön pitää voida kaikissa tilanteissa luottaa tietotoimiston tuottamaan ja välittämään tekstiin ja kuvaan. Siksi tekoäly ei STT:ssä tee tiedonhankintaa, vaan uutiset ja uutiskuvat ovat aina aitoja. Sen sijaan tekoälyä ja automaatiota hyödynnetään muilla tavoin työn tehostamiseksi. Aitouden lisäksi toinen tärkeä periaate on läpinäkyvyys. Tavoitteena on, että yleisö tietää, jos tekoälyä on hyödynnetty esimerkiksi STT Info -tiedotepalvelun välittämien tiedotteiden tai Lehtikuvan kuvakaupan tarjonnassa olevien kuvituskuvien tuottamisessa. STT seuraa aktiivisesti uusien työkalujen kehitystä ja ottaa sovelluksia käyttöönsä, kun voi olla varma, että niiden tuottamat sisällöt vastaavat tietotoimiston laatuvaatimuksia. STT on monipuolinen media- ja viestintätalo, jolla on kolme keskeistä liiketoiminta-alaa. Mediapalvelut palvelee uutismediaa ja muita asiakkaita, jotka julkaisevat STT:n uutis- ja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye