
Arabimaiden kansannousut ja vapaaehtoistyön vuosi esillä Maailma kylässä -festivaalilla
Maailma kylässä -festivaalin asiaohjelma on nyt julkaistu. Musiikki- ja kulttuuriohjelman ohella tarjolla on yli 100 erilaista keskustelutilaisuutta Rautatientorilla ja Kaisaniemen puistossa 28.–29. toukokuuta.
Tapahtuman asiaohjelmassa näkyy vahvasti Euroopan laajuinen vapaaehtoistoiminnan teemavuosi. Esimerkiksi kymmenien eri järjestöjen messupisteillä festivaaliyleisö pääsee etsimään itselleen sopivaa vapaaehtoistyötä oman mielenkiinnon ja käytettävissä olevan ajan perusteella.
Kevyemmin vapaaehtoistoimintaan voi tutustua Munamiehen
esityksessä, jossa keskustellaan vapaaehtoisuudesta ja Tuntitili-palvelusta. Myös kansainväliset vapaaehtoistyöohjelmat ovat festivaalilla esillä. Kaksipäiväinen tapahtuma on itsessään vapaaehtoistyön voimannäyte, sillä tapahtuman toteutuminen edellyttää arviolta 15 000 vapaaehtoistyötuntia.
Vapaaehtoistoiminnasta keskustelevat paneeleissa esimerkiksi Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä
sekä europarlamentaarikot Mitro Repo
ja Liisa Jaakonsaari
. Lisäksi nuori triqui-intiaaninainen Bibiana Martínez de Jesús
Meksikon San Juan Copalasta kertoo yhteisönsä konfliktin keskellä tekemästä vapaaehtoistyöstä.
Bloggaava kirjailija antoi äänen Egyptin naisille
Suosittu egyptiläinen bloggari ja bestseller-kirjailija Ghada Abdel Aal
esiintyy festivaalilla molempina päivinä. Hän on osallistunut aktiivisesti Egyptin kansannousuun ja demokratiakeskusteluun. 32-vuotiaan kirjailijan satiirinen romaani ”I want to get married” on yksi myydyimmistä naiskirjailijoiden teoksista Egyptissä, ja sen pohjalta on tehty suosittu televisiosarja.
Libyan tilanteesta keskustellaan, kun tuareg-aktivisti Akli Sheika Bessadah
kertoo tuareg-kansan ahdingosta Libyassa sekä maan poliittisesta tilanteesta. Lisäksi Harri Leppänen
esittelee uuden kirjansa ”Gaddafin kunnailla”.
Ruotsin entinen YK-suurlähettiläs Pierre Schori
esittelee festivaalilla Maailman kirjat -teltassa uuden kirjansa ”Tie ulos Afganistanista”. Hänen mukaansa osallistuminen sotaan uhkaa liittoutumattomien maiden asemaa rauhanvälittäjinä.
Maahanmuuttoa ja romanikerjäläisiin liittyviä kysymyksiä festivaalilla pohtii muun muassa ”Hallan vaara” -pamfletin kirjoittaja Jussi Förbom
, vuoden 2009 pakolaisnainen Fatbardhe Hetemaj
sekä Amnestyn Suomen osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson
.
Tänä vuonna festivaalin esteettömyyttä on kehitetty tuomalla alueelle muun muassa ramppeja liikuntaesteisille ja osa esityksistä tulkataan viittomakielelle. Tapahtumassa on myös monia keskusteluja vammaisten ihmisten oikeuksista. Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa, joka on liki 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö.
Toimituksille tiedoksi:
Koko asiaohjelma on esillä osoitteessa http://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/asiaohjelma_ja_kirjallisuus
Tiedote Maailma kylässä -festivaalin musiikki- ja kulttuuriohjelmasta on luettavissa osoitteessa www.maailmakylassa.fi/uutiset/2011_04_12_maailma_kylassa_tarjoaa_kiinnostavan_katsauksen_afrikkalaiseen_musiikkiin
p { margin-bottom: 0.08in; }a:link { }
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Promoottori Johanna Eurakoski
puh. 0400-879333
www.maailmakylassa.fi
Tietoja julkaisijasta
Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö. Kepa innostaa suomalaisia toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Kepa ry
Tiedote: Kehys ja Kepa yhdistyvät Fingoksi21.11.2018 07:48:27 EET | Tiedote
Suomeen syntyy ensi viikon alussa uusi kansalaisjärjestöjen suurjärjestö, kun kaksi tuttua kehitysjärjestöä, Kepa ja Kehys, yhdistää voimansa ja lanseeraa yhteisen organisaation nimeltä Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry. Puheenjohtaja Ann Selin näkee Fingon merkittävänä yhteiskunnallisena vaikuttajana, jonka tavoitteena on reilumpi ja kestävämpi maailma.
Lehdistökutsu: #NytOnPakko toimia – järjestöjen viesti Puolan ilmastokokouksen alla20.11.2018 13:02:52 EET | Tiedote
Suomalaiset ympäristö- ja kehitysjärjestöt kertovat odotuksensa Katowicen ilmastokokoukselle ja kansainväliselle ilmastopolitiikalle toimittaja-aamukahveilla Ravintola Lasipalatsin kabinetissa tiistaina 27.11. klo 9.00.
EMBARGO 1.11. klo 9.00. Kehityspolitiikan tulosraportti: Järjestöjen kehitysyhteistyö on tuloksellista, erityiskiitosta saa työ hauraissa maissa1.11.2018 09:00:00 EET | Tiedote
Tänään julkaistu Kehityspolitiikan tulosraportti osoittaa, kuinka Suomen kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan tuloksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseksi. Yhä useampi kehittyvissä maissa asuva saa puhdasta vettä, yhä useampi nainen saa mahdollisuuden ehkäisyyn ja yhä useampi lapsi pääsee yläkouluun. Järjestöjen työ tavoittaa erityisesti vaikeimmissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.
Kehitysyhteistyön vähentyessä Eurooppa kääntää katseensa muuttoliikkeen hallintaan17.10.2018 11:21:29 EEST | Tiedote
EU:n kehitysyhteistyömäärärahat vähenivät vuonna 2017 ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Nykyisellä tahdilla EU saavuttaisi 0,7 kehitysyhteistyötavoitteensa vasta 40 vuoden kuluttua, paljastaa tänään julkaistu AidWatch 2018 -raportti.
Kepa: Ilmaston lämpeneminen on rajoitettava 1,5 asteeseen – Suomen tuettava köyhien maiden ilmastotoimia8.10.2018 08:59:09 EEST | Tiedote
Lämpötilannousun rajoittaminen 1,5 asteeseen on välttämätöntä erityisesti maailman köyhimpien näkökulmasta. Suomen tulee nostaa kehittyvien maiden ilmastorahoitus riittävälle tasolle.