Kutsu tiedotustilaisuuteen 20.6.
MTK-TIEDOTE 15.6.2011
Kutsu toimittajille
Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumien tiedotustilaisuus
20.6.2011 klo 10 – 11.30 MTK:ssa, Simonkatu 6, Helsinki.
Tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka-Suomi –teemaryhmä sekä Pienpanimoliitto järjestävät kotimaisen ruoan ja pienpanimo-oluiden tapahtuman Rautatientorilla
26.-27.8.2011. Osin samaan aikaan Taiteiden yön kanssa järjestettävä ohjelmallinen yleisötapahtuma kerää Helsingin Rautatientorille lähes 80 lähi- ja luomuruokatuottajaa ja yrittäjää Suomen kymmenestä eri maakunnasta.
Ruokatapahtuma Herkkujen Suomi ja Syystober ovat kokonaisuus, jossa voi nauttia ja ostaa kotimaisia herkkuja sekä maistella yli kolmeakymmentä kotimaista pienpanimo-olutta. Herkkujen Suomessa esittäytyy myös muita suomalaisen ruoan parissa työskenteleviä toimijoita.
Tapahtuma on yleisölle ilmainen. Ohjelmalavalla nähdään julkisuudesta tuttuja kasvoja grillaamassa lähi- ja luomuruokaa. Lisäksi ohjelmassa musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa koko perheelle taaperosta vaariin.
Tiedotustilaisuudessa tarjoillaan lähiruokabrunssi ja maistellaan Lammin Sahdin oluita.
Ohjelma
· Herkkujen Suomi osana maataloustuottajajärjestöjen kotimaisen ruoan kampanjointia, ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi , MTK
- Pienet elintarvikejalostajat ovat ruokakulttuurimme rikkaus,
Ruoka-Suomi -teemaryhmän koordinaattori Heidi Valtari - Syystober-olutteltta, pj. Pekka Kääriäinen , Pienpanimoliitto/Lammin Sahti Oy
- Lähi- ja luomuruoan pientuottajana Suomessa,
luomutilan emäntä Aira Sevón , Gobbas Gård
Ilmoittautumiset Antti Närhelle perjantaihin 17.6.2011 kello 14 mennessä, antti.narhi@mtk.fi , 040 683 2444.
Lämpimästi tervetuloa!
MTK viestintä
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
EU-tiekartta vauhdittaa luontoarvomarkkinoiden kehitystä – MTK ojentaa komissiolle auttavaa kättä7.7.2025 15:19:43 EEST | Tiedote
Komissio on julkaissut tiekartan luontoarvomarkkinoiden (Nature Credits) edistämiseksi EU:ssa. MTK suhtautuu positiivisesti vapaaehtoisten luontoarvomarkkinoiden kehittämiseen, sillä ne voivat parhaimmillaan tuoda maanomistajille uusia ansaintamahdollisuuksia sekä vahvistaa luonnon monimuotoisuuden parantamiseen tarvittavaa rahoitusta.
MTK:n ja SLC:n Kasvukausikysely: Sääolojen vaihtelun vuoksi satonäkymät keskivertoa heikommat – tilojen tulevaisuus huolettaa viljelijöitä7.7.2025 13:57:41 EEST | Tiedote
Sääolosuhteet vaihtelivat merkittävästi eri alueiden välillä, mutta alkukesän sateet heikensivät satonäkymiä lähes koko maassa. Yli puolet vastaajista arvioi satonäkymien olevan hieman tavanomaista heikommat. Lisäksi taloudellinen epävarmuus sekä huoli maatalouden kannattavuudesta varjostavat viljelijöiden tulevaisuudennäkymiä. Erityisesti pienillä tiloilla lopettamista harkitaan yhä useammin.
Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla2.7.2025 14:59:35 EEST | Tiedote
EU-komissio julkaisi tänään tavoitteensa vähentää unionin alueen kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja linjassa pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden kanssa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää ilmastotyötä välttämättömänä, mutta korostaa, ettei tiukkaa yleistavoitetta voida saavuttaa nykyisillä, epärealistisilla odotuksilla maankäyttösektoriin liittyen.
Koneen Säätiöltä merkittävä rahoitus MTK:lle25.6.2025 13:35:00 EEST | Tiedote
Koneen Säätiön Metsän puolella -aloite myöntää yhteensä 2,2 miljoonaa euroa kolmelle hankkeelle, jotka edistävät luonnonarvomarkkinan käynnistymistä Suomessa. MTK:lle säätiö myöntää 500 000 euroa. Rahoituksella kehitetään metsänomistajalähtöisiä luontoarvomarkkinapalveluita.
Avomaankurkun satokausi on käynnissä – ennuste lupaa keskitasoista satoa25.6.2025 07:50:00 EEST | Tiedote
Avomaankurkku on nyt kotimaisimmillaan ja parhaimmillaan. Avomaankurkku on tutun kasvihuonekurkun topakka ja luonteikas serkku, mutta herkkä sellainen. Väärä kuljetuslämpötila, vetoisa tai kylmä säilytys kaupassa ja kotona voivat pilata kurkun matkan pellolta lautaselle. Kun viljely, kuljetus ja säilytys tehdään oikein, on lopputuloksena suomalaisten rakastama kesäherkku, joka maistuu sellaisenaan tai osana kesäruokia ja jatkaa ilahduttamista pitkälle syyskesään.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme