Suomen 4H-liitto

4H pilotoi digitaalista nuorten työllistämispalvelua Salossa

Jaa

4H-järjestö on tarjonnut nuorille apua työelämään ja työllistymiseen jo 90 vuoden ajan. Salossa vuosittain noin 30 nuorta saa ensimmäisiä työkokemuksia 4H:n työllistämistoiminnan kautta tai pääsee ohjaamaan lasten 4H-kerhoja. Nuoria 4H-yrittäjiä Salossa on lähes 60.

Vuosittain 4H-yhdistykset työllistävät yli 7000 nuorta eri puolilla Suomea.
Vuosittain 4H-yhdistykset työllistävät yli 7000 nuorta eri puolilla Suomea.

4Help-sovellus helpottaa nuorten työllistymistä

Nuorten työllistäminen 4H:ssa saa uuden ulottuvuuden, kun Salossa aloitetaan 2.10.2018 4Help-sovelluksen pilotointi. Sovelluksen myötä nuorten työllistyminen helpottuu nuorten, nuoria töihin tilaavien asiakkaiden ja 4H-yhdistyksen osalta.

Asiakkaat, jotka ovat pääasiassa yksityishenkilöitä ja kotitalouksia, voivat selata sovelluksessa töitä etsivien, työelämän perusteisiin koulutettujen nuorten profiileja ja valita työtehtäväänsä sopivan nuoren. Asiakas voi saada nuoren töihin pienelläkin varoitusajalla. Maksu hoituu kätevästi sovelluksessa. Myös nuori itse voi tehdä aloitteen ja ilmoittautua sovelluksessa asiakkaan tarjoamaan tehtävään.

Vuosittain 4H-yhdistyksien kautta työllistyy yli 7 000 nuorta

Eri puolella Suomea toimivilla 4H-yhdistyksillä on pitkä historia paikallisten nuorten vastuullisina työllistäjinä. Monella alueella paikallinen 4H-yhdistys on merkittävä nuorten työllistäjä.

”Huolehdimme palkanmaksusta, mutta sovelluksen myötä yhdistyksen työvaiheet vähenevät ja helpottuvat. Myös palveluja tarjoaville 4H-yrittäjille 4Help on kätevä lisäkeino töiden saamiseen”, kertoo toiminnanjohtaja Janina Mäkinen Salon 4H-yhdistyksestä.

”Arvioimme, että vuonna 2018 4H-yhdistyksien kautta työllistyy jälleen yli 7 000 nuorta ympäri Suomen. Pilotoitavan sovelluksen avulla työllistettävien nuorten määrä voidaan tulevaisuudessa moninkertaistaa”, iloitsee toimitusjohtaja Tomi Alakoski Suomen 4H-liitosta.

Sovellus erottuu muista markkinoilla olevista nuorten tekemiä pientöitä välittävistä sovelluksista siten, että paikalliset 4H-yhdistykset hoitavat työnantajavelvollisuudet. Vastuullisen ja turvallisen työnantajan lisäksi paikalliselta 4H-yhdistykseltä tilatusta palvelusta saa merkittävämmän kotitalousvähennyksen: kotitaloudet voivat vähentää palveluun käytetyistä euroista jopa 50 % omassa verotuksessaan.

Sovellusta pilotoidaan syksyn 2018 aikana kolmella paikkakunnalla, joista Salo on ensimmäinen. Seuraavia ovat Lappeenranta ja Pori. Pilotissa kerättyjen kokemusten pohjalta sovellusta ja sen ominaisuuksia kehitetään edelleen. Laajempi valtakunnallinen käyttöönotto toteutetaan asteittain tulevien vuosien aikana. Sovellus on kehitetty yhteistyössä Suomen 4H-liiton, pilottiprojektissa mukana olleiden paikallisyhdistysten sekä 4Help Oy:n kanssa. Sovellusta on kehitetty Yksityisyrittäjien säätiön ja ELY-keskuksen tuella.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Janina Mäkinen
Toiminnanjohtaja
Salon 4H-yhdistys
janina.makinen@4h.fi
044 777 8535

Tomi Alakoski
Toimitusjohtaja
Suomen 4H-liitto
tomi.alakoski@4h.fi
040 501 5307

Mathias Hasselblatt
Head of Business Development
4Help Oy
mathias@help.co
044 379 1155

Kuvat

Vuosittain 4H-yhdistykset työllistävät yli 7000 nuorta eri puolilla Suomea.
Vuosittain 4H-yhdistykset työllistävät yli 7000 nuorta eri puolilla Suomea.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen 4H-liitto
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2 A
00520 Helsinki

https://www.4h.fi

4H-nuorisotyön peruskivinä ovat aidot ja konkreettiset asiat, kuten moninainen käsillä tekemisen ilo ja sekä luonto. Kannustamme lapsia ja nuoria löytämään omat vahvuutensa ja uskomaan itseensä. Jaamme tietoja, taitoja ja valmiuksia työelämään sekä yrittäjyyteen.

4H:n arvot pohjautuvat H-kirjaimilla alkaviin sanoihin; Head (harkinta), Hands (harjaannus), Heart (hyvyys) ja Health (hyvinvointi). Teemme nuorisotyötä yli 200 4H-yhdistyksessä eri puolilla Suomea. Toiminnassamme on mukana 50 000 jäsentä.

4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen 4H-liitto

Oulun seudun nuoret saivat 10 000 taimen istutusurakkansa päätökseen – Kynkäänsuolle nousi Kiitollisuuden metsä11.6.2020 14:05:55 EESTTiedote

Pottiputki sujahtaa maahan ja taas yksi 10 000 männyntaimesta pääsee aloittamaan juurtumisensa Kynkäänsuolla. Yli-Iissä, Tannilan kylässä sijaitseva Kynkäänsuo on yksi Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamallin tämän kesän 23:sta istutuskohteesta. Tämän kesän uudet hiilinielut ovat tarjonneet töitä yli 200:lle nuorelle. Kynkäänsuon Kiitollisuuden metsä sai lähes 200 hakemusta, joista kahdeksan tuli valituksi.

Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta19.5.2020 08:10:45 EESTTiedote

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Tämä tarkoittaa lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret, ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme