Kustannusosakeyhtiö Otava

50 vuotta Antti Tuurin esikoisteoksesta - Elämä on yhä ihanaa Pohjanmaalla

Jaa

Kirjailija Antti Tuuri julkaisi esikoisteoksensa Asioiden suhteet ja Lauantaina illalla vuonna 1971. Nyt 50 vuotta myöhemmin hänen teoksiaan on myyty 1,2 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty 25 kielelle.

Antti Tuuri (Kuva Jouni Harala)
Antti Tuuri (Kuva Jouni Harala)

Antti Tuuri on yksi Suomen arvostetuimpia ja tuotteliaimpia kirjailijoita. Hän on kirjoittanut mm. romaaneja, novelleja, näytelmiä, elokuva- ja tv-käsikirjoituksia sekä kuunnelmia. Erityisesti Antti Tuuri tunnetaan Etelä-Pohjanmaata sekä siirtolaisuutta kuvaavista teoksistaan. Tuurin myydyimpiä kirjoja ovat Ameriikan raitti, Lakeuden kutsu, Talvisota, Rukajärven tiellä ja Pohjanmaa, joista kaikista on tehty myös elokuvaversiot.

Torstaina 15.4. Antti Tuurilta ilmestyy uutuuskirja Elämä on ihanaa Pohjanmaalla. Kirjassa on kirjoituksia kuudelta vuosikymmeneltä, ja Tuuri avaa siinä pitkän kirjailijauransa aikana syntyneitä näkemyksiä maailman menosta ja asioiden hoitamisesta meillä ja muualla. Ne ovat henkilökohtaisia kannanottoja ajankohtaisiin tapahtumiin, mutta sisältävät aina myös yleisiä ajatuksia ihmisenä olemisesta ja muisteluksia matkan varrelta. 

− Olen julkaissut viisikymmentä vuotta kirjoja, joista monet kertovat Pohjanmaasta. Se on ollut minulle loputon aarrearkku. Ja vieläkin voin sanoa: Elämä on ihanaa Pohjanmaalla, kertoo Antti Tuuri.

− Harvaa kirjailijaa tohtii kutsua klassikoksi jo, kun tämä on aktiivisen luomistyönsä huipulla, mutta Antti Tuurin kohdalla asiasta ei ole epäilyksen häivää. Viiden vuosikymmenen huikea kirjallinen ura on tehnyt hänen lakonisesta, salavihkaisen humoristisesta tyylistään, ’tuurimaisuudesta’, jo itsessään kirjallisen käsitteen. Antti Tuurin kirjat todistavat, ettei isoista asioista tarvitse puhua isoin sanoin. Tarkkojen rivien välistä ja takaa aukeaa elämä ja maailma kaikessa syvyydessään - niin vakavuudessaan kuin komiikassaankin, sanoo Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

Lisätietoja, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:

Kirsi Tähjänjoki, kirsi.tahjanjoki@otava.fi puh. 040-7255374

Kuvat

Antti Tuuri (Kuva Jouni Harala)
Antti Tuuri (Kuva Jouni Harala)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit haluaa opettaa, että jokainen lapsi on erilainen, mutta yhtä arvokas18.5.2021 09:24:46 EEST | Tiedote

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on kirjailija Johanna Elomaan uusi lastenkirja, jonka eläinhahmojen erityispiirteet osoittautuvat vahvuuksiksi kun viidakon asukit pakenevat keltaisia kauhukaivajia Paratiisimetsään. Elomaa haluaa kirjallaan auttaa lapsia arvostamaan sekä omaa että muiden ainutlaatuisuutta. Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on suositun Hidasta elämää -kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja.

Syöpään sairastuminen on keskiössä suositun hyvinvointivaikuttajan Sanna Wikströmin esikoisromaanissa – teos avaa uuden, elämäntaidollisten romaanien genren7.5.2021 08:33:00 EEST | Tiedote

Sanna Wikström lukeutuu Suomen suosituimpiin hyvinvointikirjailijoihin. Elämä ensin on hänen riipaiseva, elämänmakuinen ja taidokas esikoisromaaninsa. Kirjassa Astrid Lindgrenin sadusta tutut Peppi, Tommi ja Annika ovatkin nelikymppisiä nykykaupunkilaisia. Heidän elämänsä muuttuu rykäyksellä, kun Annika saa samalla lääkärikäynnillä tietää sairastavansa syöpää ja odottavansa lasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme