Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Herkkujen Suomi -tiedote: Makupaloja Keski-Suomesta Herkkujen Suomessa 26.-27.8.2011

Jaa
Keski-Suomi tarjoaa makuelämyksiä lähi- ja luomuruokatapahtuma Herkkujen Suomessa 26.-27.8.2011 Helsingin rautatientorilla. Keski-Suomen osastolla on herkkusuille tarjolla mm. kaalikääryleitä, loimulohta, juustoja, kotitekoisia makkaroita, käsintehtyjä leivonnaisia ja suklaata sekä metsäkukkahunajaa. Reilun viikon kuluttua järjestettävä Herkkujen Suomi on lajissaan ensimmäinen suuri lähi- ja luomuruokatapahtuma.

Herkkujen Suomi -tiedote 17.8.2011

Makupaloja Keski-Suomesta Herkkujen Suomessa 26.-27.8.2011

Keski-Suomi tarjoaa makuelämyksiä lähi- ja luomuruokatapahtuma Herkkujen Suomessa 26.-27.8.2011 Helsingin rautatientorilla. Keski-Suomen osastolla on herkkusuille tarjolla mm. kaalikääryleitä, loimulohta, juustoja, kotitekoisia makkaroita, käsintehtyjä leivonnaisia ja suklaata sekä metsäkukkahunajaa. Reilun viikon kuluttua järjestettävä Herkkujen Suomi on lajissaan ensimmäinen suuri lähi- ja luomuruokatapahtuma.

Herkkuja Keski-Suomesta:

Pappilan Pitojen herkulliset kasvis- ja kaalikääryleet ovat pappilan keittiön tuotekehityksen tulos. Hyvän ruoan lisäksi Keuruun vanhalla pappilalla on muitakin avuja. Se on ainutlaatuinen kulttuurihistoriallinen kohde Vanhan Keuruun sydämessä, keskellä kauneinta Keski-Suomea.

Vehkomäen lammastila on todellinen monitoimitila. Tilalta voi ostaa tuoretta lampaanlihaa tai maistuvia lammassäilykkeitä ja –makkaroita. Tilalla voi myös nauttia luonnon rauhasta ja tehdä vaateostoksia. ”Tilan kaupasta voi ostaa esimerkiksi muodikkaita pellavavaatteita, lämpimiä turkistuotteita tai kasvivärjättyjä villalankoja kotiin viemisiksi tai tutuille tuliaisiksi”, Vehkomäen tilan emäntä Paula Vehkomäki kertoo.

Lumola -tuotemerkin tuotteet ovat makupaloja puhtaasta luonnosta. Lumola tuottaa viittä eri juustoa: Alppityyppistä tilsit-juustoa, vanhanajan edamia, sinihomejuustoa ja miedosti savustettua sekä rosepippurilla maustettua vanhanajan edamia. Juusto tehdään Maatilayhtymä Hytönen-Simolan tilan maidosta.

Matkailutila RoppiLax Saarijärven reitin upeissa maisemissa tarjoaa elämyksellisen ja ikimuistoisen päivän matkailutilalla Koskenkylässä. Tilan isäntä, Lassi Ruuska, valmistaa paikan päällä loimulohta itse kasvatetusta lohesta. Saman makuelämyksen voi kokea myös Herkkujen Suomessa.

Äijäsen Kotileipomolla on keskisuomalainen ruoka- ja kahvileipäperinne hallinnassa. Leipomo aloitti toimintansa vuonna 1964 Saarijärven pitäjässä. Merkittävä saavutus Äijäsen kotileipomon historiassa on, kun Saarijärven kunta valitsi yrityksen vuoden yrittäjäksi . Herkkujen Suomessa tarjolla on mm. Litukka-perunarieskaa ja aitoa ruisleipää.

Glutenika Oy:n Eeva Ylönen on ylpeä yrityksensä käsintehdyistä tuotteista. ”Olemme kyllä kokeilleet isompiakin vehkeitä käärötortun leivonnassa, mutta lopputulos ei ole ollut läheskään yhtä muhkea”, sanoo Ylönen ja nauraa. ”Ja loppujen lopuksi on aivan ihanaa, että leipomo on kotoisa käsityöyritys. Laitostumisesta tai liukuhihnan ääreen juuttumisesta ei ole pelkoa”, Ylönen kertoo. Ja toden totta gluteenittomat herkut maistuvat käsintehdyiltä ja tuovat ruokapöytään sitä tiettyä tunnelmaa.

Sate Herkkutuote on perheyritys Keski-Suomesta. Yritys valmistaa käsintehtyä suklaata, marmeladia ja toffeeta. Makeispakkaukset ja niiden sisältö kertovat omaa tarinaansa rakkaudesta suklaaseen ja asiakkaisiin.

Ahontuvan Tarhojen hunajassa maku vaihtelee vuosittain ja satoalueittain riippuen siitä, mistä kasveista hunaja on kerätty. ”Meidän hunaja on keskisuomalaista monikukkahunajaa. Vadelma ja horsma ovat pääsatokasveja”, kertoo yrittäjä Antti Heinonen. Myynnissä on hunajan lisäksi monipuolinen valikoima erilaisia hunajaherkkuja.

Komppa-Seppälän luomutila Jyväskylän Korpilahdella tuottaa hyvänmakuista Voi hyvin –hunajaa. Tilan mehiläiset keräävät hunajan metsäkukista - mustikasta, puolukasta, metsävadelmasta sekä maitohorsmasta. Tämän monipuolisen kukkien kirjon ansiosta Voi hyvin –hunajan maku on aromikas ja täyteläinen. Rakenteeltaan hunaja on erittäin pehmeää ja hienokiteistä.

Lisätietoja: Herkkujen Suomi 2011 Ruoka-Suomi alueyhdyshenkilö Marja Seuranen, 040 553 0315, marja.seuranen (at) jamk.fi

-----------------

Herkkujen Suomi –tapahtuman ja olutjuhla Syystoberin järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka-Suomi –teemaryhmä sekä Pienpanimoliitto.

Herkkujen Suomi -tapahtuma on avoinna perjantaina klo 11-24 ja lauantaina klo 9-18. Syystoberin olutteltta on avoinna perjantaina klo 11–02 ja lauantaina klo 9–02.

Katso herkut ja ohjelma: www.herkkujensuomi.fi
Olutjuhla Syystober: http://www.syystober.fi

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

MTK:n ja SLC:n Kasvukausikysely: Sääolojen vaihtelun vuoksi satonäkymät keskivertoa heikommat – tilojen tulevaisuus huolettaa viljelijöitä7.7.2025 13:57:41 EEST | Tiedote

Sääolosuhteet vaihtelivat merkittävästi eri alueiden välillä, mutta alkukesän sateet heikensivät satonäkymiä lähes koko maassa. Yli puolet vastaajista arvioi satonäkymien olevan hieman tavanomaista heikommat. Lisäksi taloudellinen epävarmuus sekä huoli maatalouden kannattavuudesta varjostavat viljelijöiden tulevaisuudennäkymiä. Erityisesti pienillä tiloilla lopettamista harkitaan yhä useammin.

Komission tiukkaa ilmastotavoitetta ei voida saavuttaa maankäyttösektorilla2.7.2025 14:59:35 EEST | Tiedote

EU-komissio julkaisi tänään tavoitteensa vähentää unionin alueen kasvihuonekaasupäästöjä 90 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Tavoite on kunnianhimoinen ja linjassa pitkän aikavälin ilmastotavoitteiden kanssa. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK pitää ilmastotyötä välttämättömänä, mutta korostaa, ettei tiukkaa yleistavoitetta voida saavuttaa nykyisillä, epärealistisilla odotuksilla maankäyttösektoriin liittyen.

Avomaankurkun satokausi on käynnissä – ennuste lupaa keskitasoista satoa25.6.2025 07:50:00 EEST | Tiedote

Avomaankurkku on nyt kotimaisimmillaan ja parhaimmillaan. Avomaankurkku on tutun kasvihuonekurkun topakka ja luonteikas serkku, mutta herkkä sellainen. Väärä kuljetuslämpötila, vetoisa tai kylmä säilytys kaupassa ja kotona voivat pilata kurkun matkan pellolta lautaselle. Kun viljely, kuljetus ja säilytys tehdään oikein, on lopputuloksena suomalaisten rakastama kesäherkku, joka maistuu sellaisenaan tai osana kesäruokia ja jatkaa ilahduttamista pitkälle syyskesään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye