Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

50–54-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat

Jaa

Koronavirusrokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 50–54 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1967–1971 syntyneet. Rokotusajanvaraus aukeaa ensi maanantaina 3.5. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Tarkemmin helsinkiläisten koronarokotuksista on luettavissa osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan.

Terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan tämän hetkisen näkymän perusteella heinäkuun loppuun mennessä kaikki 16 vuotta täyttäneet ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen .

-       Tämän hetkisen arvion mukaan nelikymppiset helsinkiläiset rokotetaan touko-kesäkuun alun aikana ja kolmekymppiset kesäkuussa. Alle 30-vuotiaiden rokotukset ajoittunevat heinäkuulle, Lukkarinen kertoo.

Ennakoituun rokotusajankohtaan vaikuttavat saatavien rokotteiden määrä, rokotusten mahdolliset uudet rajaukset, rokotusjärjestyksen mahdolliset muutokset ja rokotuskattavuus.

65-vuotiaat ja tätä vanhemmat voivat valita rokotteen ensi maanantaista alkaen

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Tällä hetkellä 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. Ensi maanantaista 3.5. alkaen 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat voivat valita myös Pfizerin rokotteen rokotusajanvarauksen yhteydessä rokotteiden saatavuudeen mukaan. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Rokote on maksuton ja vapaaehtoinen.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisätietoja:
terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p.09 310 42700
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme