Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille tarjotaan koronarokotuksia Kallion ja Itäkadun perhekeskuksissa 27.12. alkaen

Jaa

Riskiryhmään kuuluvia 5–11 -vuotiaita rokotetaan 27. - 31.12. sekä 3. - 7.1.2022 Itäkadun perhekeskuksessa (Tallinnanaukio 1) ja Kallion perhekeskuksessa (Toinen linja 4 C). Rokotukseen täytyy varata aika.

Ajan rokotukseen voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajanvaraus aukeaa torstaina 23.12.2021 klo 10.

Kattavammat tiedot 5–11-vuotiaiden lasten riskiryhmistä löytyy sivuilta koronarokotus.hel.fi. Lapsen kuuluminen riskiryhmiin tulee pyydettäessä osoittaa. Tämän voi tehdä sairaskertomuksen kopiolla tai Omakanta-palvelusta poimitulla tiedolla.

”Tämän ryhmän rokotukset aloitettiin viime lauantaina koronarokotuspisteillä. Haluamme tarjota riskiryhmille rokotusmahdollisuutta lisäksi joulun välipäivinä ja vuoden alussa kahdessa perhekeskuksessa”, perhepalvelujen johtaja Hanna Viitala toteaa.

Lapsi rokotetaan huoltajien suostumuksella

Rokottamiseen edellytetään huoltajien suostumus. Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Varauduthan todistamaan lapsen henkilöllisyyden esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla ja ota se esille odottaessasi.

5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Toinen koronarokotusannos

Toisen koronarokotusannoksen saa aikaisintaan 6 viikkoa ensimmäisestä rokotusannoksesta. Aika toiseen koronarokotusannokseen varataan myöhemmin. Aikojen avautumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Kaikkien 5–11-vuotiaiden koronarokotukset

Suomessa on juuri päätetty, että koronarokotuksia voidaan tarjota kaikille 5 vuotta täyttäneille. Tällä hetkellä rokotetaan ainoastaan riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita. Perusterveiden 5–11-vuotiaiden rokottamisen aloittamisesta Helsingissä tiedotetaan  erikseen.

Lisätietoa

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Vapaaehtoiset lasten ja nuorten rinnallakulkijoina – tavallisia asioita ja tärkeää yhdessäoloa11.1.2022 08:28:33 EET | Tiedote

Vapaaehtoistoimintaa lasten, nuorten ja perheiden parissa tehdään jälleen näkyväksi #olentukena -kampanjassa 10.–17.1. Viikon aikana vapaaehtoisten tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder. Uusille vapaaehtoisille on toiminnoissa tarvetta. ”Lähdin mukaan vapaaehtoiseen tukihenkilötoimintaa, kun puolisoni luki pari vuotta sitten lehtijutun aiheesta ja vinkkasi siitä minulle, todeten että voisin olla hyvä tukihenkilö. Luin itse jutun pariin kertaan, nukuin yön yli ja lähetin hakemuksen.” kertoo vapaaehtoinen tukihenkilö Samuli Pahkala Helsingin kaupungin tukihenkilötoiminnasta. Lasten, nuorten ja lapsiperheiden kuormitus on lisääntynyt viime aikoina ja vapaaehtoisen aikuisen tuella voi olla suuri merkitys. Samuli Pahkala yllättyi kuinka vaivatonta ja luontevaa tukisuhteessa toimiminen on. ”Meillä synkkasi tuettavani kanssa heti ensi tapaamisesta asti, ja meille on rakentunut hyvä keskinäinen luottamus. Toiminta mahdollistaa tuettavalle asioita,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme