Uutuuskirja suomalaismedian palkkasoturi Ivar Heinmaasta

Ivar Heinmaa on kansainvälisten kollegoidensa arvostama rautainen ammattilainen, jota luonnehditaan mitään pelkäämättömäksi etulinjan sissiksi.
”Ivar on viime vuosikymmenien aikana suomalaiselle medialle työskennelleistä sota- ja kriisialueiden kuvaajista yksi ylitse muiden. Mitä tulee tehtävien riskeihin ja vaaroihin, ei niitä Heinmaan kanssa erityisemmin punnita: hän on aina etulinjassa”, kommentoi pitkän linjan kirjeenvaihtaja ja reportteri Rauli Virtanen suomalaisten luottokuvaajaa.
Kirja Sotakuvaaja Ivar Heinmaa – Missä helvetissä sinä taas kävit? (Pilgrim Books, 2016) kertoo, kuka Heinmaa on, miten hän tuli päätyneeksi vaativaan ammattiinsa ja kuinka tulee toimeen raskaan työnsä kanssa. Kirja kuvailee koskettavasti niitä ajatuksia ja johtopäätöksiä, joita Heinmaalle on herännyt hänen kannatellessaan kameraansa itsenäisyyttä tavoittelevassa Latviassa, piiritetyssä Sarajevossa, kansanmurhasta toipuvassa Ruandassa, ylivoimaista vihollista vastaan taistelevassa Tšetšeniassa, tsunamin jälkeisinä päivinä Japanissa tai ihmissalakuljettajien matkassa pakolaisten veneessä Välimerellä.
Moninkertaisesti töistään palkitun toimittaja Madis Jürgenin kirjoittama teos tavoittaa päähenkilön rauhallisen ja huumorintajuisen mielenlaadun, mutta myös ne ristiriidat, joita elintasokuilut synnyttävät. Ennen kaikkea se kertoo kaunistelematta ja suoraan meille televisio- ja dokumenttiohjelmien katsojille, millaista sota- ja kriisialuekuvaajan työ kaikessa karmivuudessaan on.
Ivar Heinmaa Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 30.10.2016 klo 13.30-14.00 Eino Leino -lava: Sotakuvaaja Ivar Heinmaa. Toimittajan työstä ja kirjasta keskustelemassa Ivar Heinmaa, Rauli Virtanen, Madis Jürgen ja suomentaja Sanna Immanen, haastattelee Rain Kooli.
Kirjan tiedot: ISBN 9789949571574; 360 sivua; vironkielinen alkuteos Rindeoperaator Ivar Heinmaa – Kus põrgus sa jälle käisid?; suomentaja Sanna Immanen; käännöksen toimittaja Anna Rantanen; graafinen suunnittelu Lauri Tuulik; kuvat Niklas Meltio, Sergei Kozlov, Antti Kuronen, Liisa Karvinen, Jaana Kanninen, Mika Mäkeläinen, Vesa Toijonen, Hannu Väisänen ja Katri Makkonen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Arvostelukappaleet ja kustantajan yhteystiedot:
Tiina Ristimets, tiina@pilgrimbooks.ee, +372 501 9787
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Samuel Sorainen, viestintätoimisto Wolfcom Oy, Helsinki, samuel.sorainen@wolfcom.fi, +358 400 579653
Madis Jürgen, madis.jyrgen@ekspress.ee, +372 518 4006
Ivar Heinmaa, ivarheinmaa@gmail.com, +372 504 1557
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Helsinki Limo toi Mercedes-Maybachin tilausajoon8.9.2025 10:13:59 EEST | Tiedote
Premium-tason tilausajoihin erikoistunut Helsinki Limo vahvisti kalustoaan poikkeuksellisella tulokkaalla: Mercedes-Maybach S 580 on Suomen ensimmäinen ja ainoa tilausajossa toimiva uusi Maybach. Uuden auton myötä Helsinki Limo esittelee First Class -tason kutsuliikennepalvelun.
Kutsu medialle: uusi Wine & Tapas Helsinki keskustan sydämeen4.9.2025 12:28:07 EEST | Kutsu
Tervetuloa tutustumaan Helsingin ydinkeskustan uutuusravintolaan, Wine & Tapas Helsinkiin, ja sen illalliskonseptiin. Ravintola tarjoaa mutkattoman, kohtuuhintaisen ja laadukkaan tavan nauttia tapaksista ja viinistä Narinkkatorin laidalla. Mediatilaisuus tiistaina 16. syyskuuta kello 15.00-16.30, Narinkkatori, Annanaukio 1.
Maista Baskimaan maut – pintxot valtaavat NH Collection Helsinki Grand Hansan28.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan vivahteikas ja kiinnostava ruokakulttuuri on kuuluisa etenkin pintxoistaan. Pintxot, hammastikun nokkaan pistetyt pienet suupalat sekoitetaan toisinaan tapaksiin, mutta on sekä kulttuurillisesti että käytännössä eri asioita. Jos pintxot ja muut baskimaan herkut eivät ole vielä tuttuja, niitä pääsee nyt maistamaan NH Collection Helsinki Grand Hansa hotellin Hansa Café -ravintolassa Baskimaan ruokaviikoilla, jonka järjestää yhteistyössä hotellin kanssa Espanjan ja Bilbaon matkailutoimistot.
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme