Gastro-messujen lehdistötilaisuus/ Ruokakulttuuriteko-palkinnon julkistus
Ohjelma:
klo 9.45 lähtien tarjolla aamiaista
Tervetuloa Gastroon!
myyntiryhmäpäällikkö Ritva Becker, Suomen Messut
Miltä näyttää ravintola-alan tulevaisuus?
Koko horeca-ala kokoontuu Gastroon. Miten ravintola- ja matkailuala luo menestystä tulevaisuudessa?
toimitusjohtaja Timo Lappi, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry
Ammattikeittiöiden osaaminen kunniaan. Kouluruokailu on investointi oppimiseen
Gastrossa kisataan koulukeittiöiden parhaimmuudesta valtakunnallisessa Kouluruoka-kilpailussa. Marjaana Manninen kertoo, miten kouluruokailu on satsaus tulevaisuuteen.
Opetusneuvos Marjaana Manninen, Opetushallitus
Suomen Ruokakulttuuriteko -palkinnon julkistus
Ruokakulttuuriteko-palkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt ruokakulttuuria. 10 000 euron arvoisen palkinnon jakaa Suomen Messut ja Elintarviketeollisuusliitto yhdessä.
johtaja Marleena Tanhuanpää, Elintarviketeollisuusliitto ETL
Akkreditoidu ennakkoon
Gastro-messuille www.gastro.fi/medialle
Lehdistön messutärpit Gastroon:
Estradi 6c153, Kilpailukeittiö 7a1, Koulutussali 6f71
Keskiviikko 14.3.
• Ruokatoimittajien ideasipuli
-palkinnon jako klo 11 Gastron Estradilla
• Vuoden Kokki -semifinaali
kilpailukeittiössä klo 7–17. Ensimmäiset 6 kilpailijaa kisaavat klo 7–11 ja seuraavat 6 klo 12.30–16.30. Finalistien julkistus keittiöllä klo 17.
• Vuoden Luomutuote
julkistus Estradilla klo 15.30
Torstai 15.3.
• Fast food markets in Scandinavia
. Euromonitor Statisticsin tutkimuksen esittely. Reseach Analyst George Fülep klo 12–13 Gastron koulutustilassa.
• Vuoden Kokki -finaali
kilpailukeittiössä to 15.3. klo 9–15. Vuoden Kokki 2012 voittajan julkistus palkintogaalassa ravintola Pörssissä torstai-iltana.
• Restaurant trends
. Future Strategist, Concept Developer Ron Swidler ja Service Design Wizard Matt Phillips kertovat, miltä näyttää tulevaisuuden ravintolatila. Haastattelu Estradilla klo 12.30
Perjantai 16.3 .
• Revenue Management tuottojohtamisen paneelikeskustelu
Gastron koulutustilassa.
Ylimmän liikkeenjohdon paneelikeskustelussa puhujina Saija Kekkonen (CEO Managing Director Best Western Hotels), Markus Kauppinen (Vice President Marketing & Business Development, Palace Kämp Group), Lasse Lindevall (VP Commercial, Restel), Satu Oker-Blom (Revenue Manager, VR Group) ja Riikka Moreau (Consultant, Christie + Co). Paneelin moderaattorina Jere Talonen (Into Commercial Competencies Ltd)
• vastavalittu Vuoden Kokki 2012 haastattelussa
Gastron Estradilla pe 16.3. klo 12.00
• ensimmäinen valtakunnallinen Kouluruokakilpailu
kilpailukeittiössä pe 16.3. klo 9-13. Voittajan julkistus klo 13.00 kilpailukeittiössä.
Lisätietoja:
Suomen Messut, tiedottaja Johanna Suni, p. 040 515 4216, johanna.suni@finnexpo.fi
Gastro 14.–16.3.2012
Joka toinen vuosi Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä Suomen johtava ammattikeittiö-, hotelli- ja ravintola-alan tapahtuma Gastro esittelee uutuudet ja trendit alan ammattilaisille. Avoinna 14.–15.3. klo 10–18, 16.3. klo 10–17. Sisäänpääsy vain horeca-alan ammattilaisille. Sisäänpääsy vaatii rekisteröitymisen
www.gastro.fi
. Gastro-messut on Vuoden Kokki 2012 pääyhteistyökumppani.
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Kennelliiton Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain.
Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Messukeskus toi vuonna 2024 pääkaupunkiseudulle 245 miljoonan euron tulovirran ja toiminnan työllisyysvaikutus oli 3335 henkilötyövuotta. Omistajayritys Suomen Messut perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The realsocial media. www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congresses and business events every year.
Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel. The events held at the Helsinki Exhibition and Convention Centre last year brought in a revenue stream of 245 million euros to the Helsinki metropolitan area and created the equivalent of 3,335 full-time jobs. The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Oma Koti -tapahtuma palaa Helsingin Messukeskukseen ja osaksi Kevätmessuja12.8.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Kevätmessut panostaa voimakkaasti asumisen ja rakentamisen toimialaan ja tuo Oma Koti -tapahtuman takaisin osaksi Suomen suurinta puutarhanhoidon ja mökkeilyn, asumisen ja rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen tapahtumakokonaisuutta. Tavoitteena on nostaa Oma Koti -tapahtuma suurimmaksi rakentamisen ja remontoinnin kuluttajatapahtumaksi Suomessa. Kevätmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–29.3.2026.
Maxpo-messuilla koneet käyvät ja mestarit kisaavat11.8.2025 13:45:20 EEST | Tiedote
Suomen suurimmat maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden Maxpo 2025 -messut tarjoaa nyt entistä monipuolisempaa ja toiminnallisempaa ohjelmaa. Maxpo 2025 -messut järjestetään torstaista lauantaihin 28. – 30.8.2025 Hyvinkään lentokentällä.
KoneAgriassa kohdataan ja saadaan uusia näkökulmia11.8.2025 09:43:55 EEST | Tiedote
KoneAgria 2025 on vuoden tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma. Tapahtuman pääpuhujia ovat Elsi Katainen, Janne Rouhiainen, Petteri Taalas ja Peter Vesterbacka. KoneAgria järjestetään torstaista lauantaihin 9. – 11.10.2025 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Messukeskus lanseeraa täysin uuden popkulttuuritapahtuman – ensimmäinen Arctic Lights Comic Con Helsinkiin keväällä 202628.7.2025 11:00:00 EEST | Tiedote
Suomi saa vihdoin oman Comic Coninsa, kun Helsingin Messukeskus lanseeraa Arctic Lights Comic Con -tapahtuman 16.–17. toukokuuta 2026. Kyseessä on kansainvälisen mittaluokan popkulttuuritapahtuma, joka kokoaa yhteen pelien, cosplayn, sarjakuvien, animen, K-popin ja fanikulttuurin ystävät sekä elokuva- ja pelimaailman kansainväliset tähdet.
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely palaa Helsingin Messukeskuksen ohjelmaan toukokuussa 20273.7.2025 15:22:53 EEST | Tiedote
Kuljetus- ja logistiikkanäyttely täyttää Helsingin Messukeskuksen jälleen 20. - 22.5.2027. Kyseessä on raskaan kaluston ja hyötyajoneuvojen suurtapahtuma, joka nähtiin Messukeskuksen ohjelmassa edellisen kerran ennen pandemiaa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme