Suomen Muusikkojen Liitto ry

Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto 2016 Minna Pensolalle

Jaa
Julkivapaa 8.12.2016 klo 20. Suomen Muusikkojen Liitto ry:n vuoden 2016 tunnustuspalkinto on myönnetty viulisti Minna Pensolalle hänen työstään klassisen livemusiikin tuomisessa uusille yleisöille. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.
Minna Pensola, kuvaaja: Tero Ahonen
Minna Pensola, kuvaaja: Tero Ahonen

Minna Pensola on kamarimuusikkona ja solistina esiintyvä viulisti, joka on työllään kehittänyt ja uudistanut klassisen livemusiikin kenttää tavoittaen samalla uutta yleisöä. Pelimannihenkisenä heittäytyjänä tunnettu Pensola on laajentanut käsitystä muusikkoudesta ja esiintymisestä.

Pensolan vuonna 2008 käynnistämä Klasariklubi yhdistää rennon baari-illan, artistien kanssa jutustelun sekä klassisen livemusiikin kuuntelun. Klasariklubia on järjestetty eri ravintoloissa Helsingin Punavuoressa, ja nykyään se toimii G Livelab -klubilla Yrjönkatu 3:ssa.

Pensolan yhdessä viulisti Antti Tikkasen kanssa perustama Punavuoren Kamarimusiikkiyhdistys toimii Helsingin kamarimusiikkitarjonnan elävoittämiseksi. Lisäksi Pensola on G Livelab -klubin ja Radio Helsingin toiminnasta vastaavan Livelaboratorio Oy:n hallituksen ja ohjelmaryhmän jäsen, ja hänellä on ollut tärkeä rooli G Livelabin ohjelmalinjauksissa.

Pensola on Meta4-jousikvartetin jäsen. Ryhmä voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä D. Sostakovits-kvartettikilpailussa Moskovassa 2004 sekä Joseph Haydn-kamarimusiikkikilpailussa Wienissä 2007 ja on siitä lähtien ollut kysytty vieras eurooppalaisissa musiikkikeskuksissa. Solistina Pensola on esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten orkesterien kanssa johtajinaan mm. Sakari Oramo, Olari Elts, Eva Ollikainen ja John Storgårds. Pensola opettaa viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa,  ja hän toimi Sysmän Suvisoiton taiteellisena johtajana vuosina 2006-2012.

Muusikkojen liiton 39. tunnustuspalkinto jaetaan Suomalaisen musiikin päivän tapahtumassa G Livelab -klubilla Helsingissä torstaina 8.12. klo 19. Palkintosumma on 5 000 euroa, ja sen rahoittavat Suomen Muusikkojen Liitto ry sekä Suomen Messusäätiö. Tunnustuspalkinto myönnetään vuosittain merkittävästä työstä liiton toimintapiirissä.

Haastattelupyynnöt:

Minna Pensola
minna.pensola@mac.com

Lisätiedot:

Ahti Vänttinen, puheenjohtaja
ahti.vanttinen@muusikkojenliitto.fi; +358 (0) 50 5695 585

Sanni Kahilainen, tiedottaja
sanni.kahilainen@muusikkojenliitto.fi; +358 (0) 44 5440 208

Kuvat

Minna Pensola, kuvaaja: Tero Ahonen
Minna Pensola, kuvaaja: Tero Ahonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Muusikkojen Liitto ry
Suomen Muusikkojen Liitto ry
Pieni Roobertinkatu 16
00120 Helsinki

09 6803 4070, sml@muusikkojenliitto.fihttp://www.muusikkojenliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Muusikkojen Liitto ry

Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto 2017 Ossi Runnelle28.12.2017 09:00:00 EET | Tiedote

Tiedote/julkivapaa 28.12.2017 klo 9.00. Muusikkojen liiton vuoden 2017 tunnustuspalkinto on myönnetty musiikkineuvos Ossi Runnelle hänen mittavasta elämäntyöstään suomalaisen musiikkielämän hyväksi. Liiton hallitus kiinnitti liiton 100-vuotisjuhlavuonna erityistä huomiota siihen, että Runnen ura kattaa suurimman osan Muusikkojen liiton ja itsenäisen Suomen historiasta. Palkinto on arvoltaan 5 000 euroa.

Musiikin suoratoisto 2.012.9.2017 08:30:04 EEST | Tiedote

Spotifyn kaltaisista suoratoistopalveluista on tullut äänitemusiikin kulutuksen tärkein ja lähes yksinomainen väline. Niitä kehitettäessä on kuitenkin sivuutettu taiteilijat, jotka ovat äänitteillä pääosassa ja joiden nimissä niitä markkinoidaan. Musiikin esittäjien asemaa on joiltakin osin mahdollista kehittää tiivistämällä alan toimijoiden yhteistyötä. Jotta heidän oikeuksiaan ja toimeentuloaan voitaisiin aidosti parantaa, tarvitaan myös lainsäädäntötoimia.