Kotipizzasta maailman ensimmäinen MSC-sertifioitu, eli vastuullisesti pyydetyn kalan pizzaravintolaketju

Jatkossa kaikissa Kotipizzan 260 ravintolassaan tarjoilemat kala- ja äyriäistuotteet ovat MSC-sertifioituja. Muutoksella Kotipizza vastaa vastuullisten kalatuotteiden kasvavaan kysyntään. Lokakuussa julkaistun kansainvälisen tutkimuksen mukaan yli kolme neljäsosaa suomalaisista on sitä mieltä, että kuluttajille tulisi tarjota ainoastaan vastuullisesti pyydettyä kalaa ja äyriäisiä.
”Kotipizza on globaalin tason edelläkävijä, sillä se on nyt maailman ainoa pizzaketju, joka on onnistunut saavuttamaan korkeimmat maailmanlaajuisesti tunnustetut kalatuotteiden kestävyydelle ja jäljitettävyydelle asetetut kriteerit. Suomalaiset kuluttajat tuntevat sinisen MSC-merkin jo hyvin vähittäiskaupassa, mutta ravintolasektorilla kestävän kalastuksen periaatteiden edistämiseksi tarvitaan Kotipizzan kaltaisia koko kansan ketjuja”, MSC:n projektipäällikkö Janne Posti sanoo.
Marine Stewardship Council on maailman johtava kestävän kalastuksen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma. MSC-sertifioidut tuotteet ovat peräisin kestävistä kalakannoista ja niiden kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä.
”Myös Maailman luonnosäätiö WWF edistää kalastusyritysten MSC-sertifiointeja ja pyrkii lisäämään MSC-tuotteiden kysyntää. Suomalaisten kalankulutuksella on vaikutuksia myös maailman merillä, joten Kotipizzan siirtyminen MSC-sertifioituun tonnikalaan ja äyriäisiin on esimerkillistä toimintaa”, toteaa WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska.
Yritysten MSC-sertifiointi toteutetaan riippumattomien auditoijien toimesta. Sertifiointiprosessissa varmistettiin, että kaikki Kotipizzan ravintolat noudattavat jäljitettävyyskriteeriä, eli käyttävät ainoastaan MSC-sertifioituja kala- ja äyriäistuotteita.
”Kotipizza panostaa vastuulliseen ja tuoreeseen ruokaan, sillä yhä useampi asiakas haluaa tietää, mistä ruoan raaka-aineet ovat peräisin ja miten ne on tuotettu. MSC-merkki on meille kunnia-asia ja puolueeton todistus siitä, että meillä tarjotaan ainoastaan parhaita, vastuullisesti pyydettyjä mereneläviä. Me uskomme, että maailma muutetaan pizza kerrallaan. Valintamme edistää samalla valtamerten hyvinvointia ja tukee kalastuselinkeinoa, mistä olemme hyvin ylpeitä”, Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen sanoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Janne Posti
Projektipäällikkö, MSC Suomi
+358 44 980 5916, janne.posti@msc.org
Antti Isokangas
Viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Kotipizza Group Oyj
+358 40 511 3799, antti.isokangas@kotipizzagroup.com
Kuvat


Linkit
Tietoja julkaisijasta
Marine Stewardship Council (MSC)
MSC on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio. MSC:n visio on elämää täynnä olevat valtameret ja turvattu merenelävien tuotanto nykyiselle ja tuleville sukupolville. Ympäristömerkintä- ja sertifiointiohjelmamme tunnistaa ja palkitsee kestävän kalastuksen käytännöt, ja on mukana luomassa kestävämpää kalataloutta.
Sininen MSC-merkki kala- tai äyriäistuotteen pakkauksessa tarkoittaa, että:
Tuote on peräisin luonnonvaraista kalaa pyytävästä kalastusyrityksestä, jonka puolueeton taho on sertifioinut MSC:n kestävän kalastuksen ympäristöstandardia vasten, joka perustuu tieteelliseen neuvonantoon. Tuote on täysin jäljitettävissä kestävään lähteeseen.
Yli 280 kalastusyritystä 35 maassa on saanut MSC-sertifikaatin. Näiden toimijoiden yhteenlaskettu vuosittain saalis on lähes 9 miljoona tonnia, vastaten miltei 10 % koko maailman vuotuisesta pyyntimäärästä. Yli 20 000 kala- ja äyriäistuotteella on sininen MSC-ympäristömerkki. Lisätietoa: www.msc.org
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme