Keski-Suomen Betonirakenne Oy

Mikkelin keskussairaalan pysäköintilaitos valmistui ennätysnopeasti

Jaa
Mikkelin keskustassa sijaitsevan sairaalan pysäköintilaitos otettiin käyttöön tänään, kaksi kuukautta tilaajan aikatauluvaatimusta nopeammin. Keski-Suomen Betonirakenteen (KSBR) toteuttama pysäköintilaitos on osa keskussairaalan laajennushanketta.
Mikkelin sairaalan pysäköintilaitos otettiin käyttöön 1.3.2017.
Mikkelin sairaalan pysäköintilaitos otettiin käyttöön 1.3.2017.

KSBR rakensi pysäköintilaitoksen kokonaisvastuullisella (kvr) urakalla. Rakennukseen tuli yli 420 autopaikkaa. Laitoksen tilaajana on sairaanhoitopiirin tytäryhtiö Mikkelin Sairaalaparkki Oy.
 
Tavoiteaikataulu asetettiin kvr-hankkeen yhteydessä ja laitoksen saaminen käyttöön kaksi kuukautta etuajassa on merkittävä asia koko sairaalahankkeen kannalta. – Tämä helpottaa kokonaisuutta huomattavasti ja mahdollistaa koko hankkeen nopeampaa valmistumista. Kustannusmielessä se tuo myös lisää tehokkuutta, kun toiminta saadaan käyntiin etuajassa, kertoo Mikkelin Sairaalaparkin toimitusjohtaja Martti Lokka.
– Hankkeen projektinhallinta onnistui erittäin tehokkaasti, rakentajasta johtuen hankkeessa ei vaadita juurikaan muutostöitä.
 
Nopeaan käyttöönottoon vaikutti KSBR:n tuotantoprosessi, jossa etenkin rakennuksen rungon valmistaminen on nopeaa. ­­­– Olemme hioneet työmaalla tapahtuvan runkologistiikan mahdollisimman tehokkaaksi, tavaran siirtyminen paikasta toiseen on erityisen nopeaa, kertoo KSBR:n työpäällikkö Simo Särkelä.
 
Helikopterikenttä käyttöön kesäkuussa
 
KSBR rakentaa laitoksen katolle myös helikopterikentän. Kentän runko on jo valmis ja kenttä on sairaanhoitopiirin käytössä kesäkuussa. Sairaalan poikkeuksellisen ahdas keskustasijainti edellytti laitoksen suunnittelulta tehokkuutta. Sairaala ja pysäköintitalo yhdistetään toisiinsa Mannerheimintien ylittävällä sillalla.
 
Perusterveydenhuolto, sosiaalipalvelut ja erikoissairaanhoito yhdistyvät Mikkelin sairaalakampukselle yli 110 miljoonan euron hankkeella. Rakentaminen on jaksotettu vaiheittain vuoteen 2020 saakka. Pysäköintitalo ratkaisee pysäköinnin haasteita päivittäisen ihmisvirran lisääntyessä useilla sadoilla. Kaikkiaan alueella liikkuu muutaman vuoden kuluttua liki 1 000 työntekijää sekä saman verran asiakkaita.
 
Keskussairaalan uudistus- ja laajentamishankkeen rahoitus on poikkeuksellinen, sillä Euroopan investointipankki on myöntänyt sille pitkäaikaisen 55 miljoonan euron lainan.
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikkelin Sairaalaparkki Oy, toimitusjohtaja Martti Lokka, p. 0440 57 56 57
Keski-Suomen Betonirakenne: työpäällikkö Simo Särkelä, p. 0400 351 515; toimitusjohtaja Tuomas Skantz, p. 040 528 6103

Kuvat

Mikkelin sairaalan pysäköintilaitos otettiin käyttöön 1.3.2017.
Mikkelin sairaalan pysäköintilaitos otettiin käyttöön 1.3.2017.
Lataa
Mikkelin Sairaalaparkin toimitusjohtaja Martti Lokka on tyytyväinen pysäköintitalon nopeaan valmistumiseen.
Mikkelin Sairaalaparkin toimitusjohtaja Martti Lokka on tyytyväinen pysäköintitalon nopeaan valmistumiseen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen Betonirakenne Oy
Asematie 5
44880 Pihtipudas

info@ksbr.fihttp://www.ksbr.fi

KSBR on perustettu vuonna 2004. Se tarjoaa kokonaisvaltaisesti rakentamispalveluita sekä suunnittelu ja toteutuspalveluita maarakennus, sähkö- ja LVI-toimialoilla. KSBR:n tuotantoon kuuluvat paikallavalurunkoiset betonirakenteet. Pääkohteita ovat pysäköintilaitokset, tuulivoimalat, palvelu- ja hoivarakentaminen, toimisto- ja liikerakennukset, teollisuuden paikallavaletut runkorakenteet sekä vaativat tunnelirakenteet. KSBR:n omat innovatiiviset toteutusratkaisut takaavat hankkeiden korkean kustannustehokkuuden ja laadun.
 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen Betonirakenne Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme