Diakonissalaitos

KUTSU INFOTILAISUUTEEN

Jaa
Helsingin Diakonissalaitos julkistaa raportin sekä viisi toimenpide-ehdotusta paperittomien tilanteesta torstaina 27.4. 2017 klo 9.00-10.00 Helsingin Diakonissalaitos, Alppikatu 2, päärakennus A-talo, Helsinki.

Tilaisuudessa julkistetaan Helsingin Diakonissalaitoksen Suojattomat-hankkeen (10/2016-04/2017) loppuraportti. Siinä kartoitetaan paperittomien tilannetta ja tuen tarvetta erityisesti niin sanottujen uuspaperittomien, eli niiden kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti ja joita ei pystytä poistamaan maasta viranomaistoimin. Kartoitus perustuu hankkeessa tehtyyn etsivään työhön paperittomien parissa.

Hankkeen etsivän työn perusteella vaikuttaa siltä, että Suomeen tulee jäämään joukko uuspaperittomia, jotka eivät poistu vapaaehtoisesti, eikä heitä pystytä viranomaistoimin poistamaan maasta. Sitä, kuinka suuri tämä joukko uuspaperittomia tulevaisuudessa tulee olemaan, on vaikea ennustaa. Suomeen jäädään tilanteessa, jossa elämä paperittomana on henkilölle sillä hetkellä huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Hätämajoituksen tarve on toistaiseksi ollut uuspaperittomien parissa vähäinen. Monilla uuspaperittomilla on toiveena saada työpaikka ja sitä kautta oleskelulupa. Uuspaperittomilla on lisäksi suuri tarve omakieliselle neuvonnalle, palveluohjaukselle ja psykososiaaliselle tuelle.

Paperittomuuden yleistyminen ei ole kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden eikä suomalaisen yhteiskunnan etu. Suojattomat-hankkeessa saatujen kokemusten perusteella Helsingin Diakonissalaitos esittää viisi toimenpide-ehdotusta. Ne sisältävät muun muassa ehdotuksen uudesta palvelumallista sekä tilapäisestä oleskeluluvasta.

Infotilaisuus paperittomista torstaina 27.4. 2017 klo 9.00-10.00

Helsingin Diakonissalaitoksen Aurorasalissa, Alppikatu 2 (A-talo), Helsinki.

Ohjelma:

Klo 9.00 Avaussanat: Marja Pentikäinen, toimialajohtaja, HDL, Diakonia ja sosiaalinen vastuu

Klo 9.10 Suojattomat-raportin esittely: Raportin kirjoittaja, asiantuntija Tuuli Shinyella Suojattomat-hankkeesta

Vastaamassa kysymyksiin myös projektin kenttätyöosuuden tehneitä työntekijöitä

Klo 9.40 Miten tästä eteenpäin - HDL:n seuraavat askeleet paperittomien palveluihin, Marja Pentikäinen, sekä HDL:n palvelualuejohtaja Mika Paasolainen

Klo 9.50 Mahdollisuus haastatteluihin

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Laura Niemi, viestintäjohtaja, HDL
laura.niemi@hdl.fi
0503738602

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. 155-vuotias säätiömme tarjoaa yhdessä sen Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille Yhteiskunnallisena säätiökonsernina rakennamme oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Toiminnasta syntyvä tuotto käytetään tehtäväämme tukea kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Vertaistukea nuorille ja läheisille Rovaniemellä27.9.2023 13:49:34 EEST | Tiedote

Mielenhyvinvoinnin vaikeudet haastavat yhä enemmän nuoria ja heidän lähiyhteisöjään. Raskaisiin elämäntilanteisiin tarvitaan kipeästi voimavaroja vahvistavia ja uskoa tulevaisuuteen tuovia tuen malleja. Usein nuoret jäävät yksin, kun lähiyhteisöllä ei ole keinoja ja voimavaroja nuoren tukemiseen. Kun nuori ei puolestaan halua huolestuttaa lähiyhteisöä, tilanteet voivat edetä nopeasti akuuteiksi. Vertaistuella vahvemmaksi -hanke (1.8.2023 – 31.12.2025) lähtee nyt vastamaan tähän haasteeseen tarjoamalla vahvaa tukea myös nuoren läheisille. Diakonissalaitoksen Rovaniemen Vamoksen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Lapin mielenterveysomaisten – FinFami ry:n kanssa. Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama.

Mediainfo 10.10.2023: Asunnottomuuden monet kasvot vuonna 202326.9.2023 12:27:47 EEST | Kutsu

Asunnottomien yötä vietetään tiistaina 17.10.2023. Suomi on Asunto ensin -malleineen asunnottomuustyön pioneeri, ja asunnottomien määrä on vähentynyt meillä tasaisesti. Tilastot ja mielikuvat asunnottomista eivät kuitenkaan kerro koko totuutta. Mediainfossa tiistaina 10.10.2023 klo 9 asiantuntijamme valottavat muun muassa nuorten asunnottomien tilannetta ja sateenkaarevan asunnottomuuden erityispiirteitä sekä kertovat, mitkä ovat Asunto ensin -mallin mahdollisuudet ja sudenkuopat. Kuulemme myös asunnottomuutta kokeneen omia näkökulmia ajankohtaiseen tilanteeseen.

Yhteisöllisestä korona-ajan innovaatiosta keittokirjaksi - Soppa42 sai helsinkiläiskaupunginosan ihmiset kokkaamaan yhdessä25.9.2023 08:30:00 EEST | Kutsu

Kun koronapandemia sulki yhteisölliset kohtaamispaikat, Helsingin Kannelmäen D-asemalla ei tyydytty laittamaan lappua luukulle, vaan kehiteltiin ripeästi uusia yhteisöllisen toiminnan muotoja. Näistä yksi oli Soppa42 - yhteisö kokkaa etänä. Pandemia-ajan sosiaalisen innovaation herkullisimmat palat on nyt koottu Soppa42-keittokirjaksi, joka julkaistaan 3.10.2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme