Diakonissalaitos

KUTSU INFOTILAISUUTEEN

Jaa
Helsingin Diakonissalaitos julkistaa raportin sekä viisi toimenpide-ehdotusta paperittomien tilanteesta torstaina 27.4. 2017 klo 9.00-10.00 Helsingin Diakonissalaitos, Alppikatu 2, päärakennus A-talo, Helsinki.

Tilaisuudessa julkistetaan Helsingin Diakonissalaitoksen Suojattomat-hankkeen (10/2016-04/2017) loppuraportti. Siinä kartoitetaan paperittomien tilannetta ja tuen tarvetta erityisesti niin sanottujen uuspaperittomien, eli niiden kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti ja joita ei pystytä poistamaan maasta viranomaistoimin. Kartoitus perustuu hankkeessa tehtyyn etsivään työhön paperittomien parissa.

Hankkeen etsivän työn perusteella vaikuttaa siltä, että Suomeen tulee jäämään joukko uuspaperittomia, jotka eivät poistu vapaaehtoisesti, eikä heitä pystytä viranomaistoimin poistamaan maasta. Sitä, kuinka suuri tämä joukko uuspaperittomia tulevaisuudessa tulee olemaan, on vaikea ennustaa. Suomeen jäädään tilanteessa, jossa elämä paperittomana on henkilölle sillä hetkellä huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Hätämajoituksen tarve on toistaiseksi ollut uuspaperittomien parissa vähäinen. Monilla uuspaperittomilla on toiveena saada työpaikka ja sitä kautta oleskelulupa. Uuspaperittomilla on lisäksi suuri tarve omakieliselle neuvonnalle, palveluohjaukselle ja psykososiaaliselle tuelle.

Paperittomuuden yleistyminen ei ole kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden eikä suomalaisen yhteiskunnan etu. Suojattomat-hankkeessa saatujen kokemusten perusteella Helsingin Diakonissalaitos esittää viisi toimenpide-ehdotusta. Ne sisältävät muun muassa ehdotuksen uudesta palvelumallista sekä tilapäisestä oleskeluluvasta.

Infotilaisuus paperittomista torstaina 27.4. 2017 klo 9.00-10.00

Helsingin Diakonissalaitoksen Aurorasalissa, Alppikatu 2 (A-talo), Helsinki.

Ohjelma:

Klo 9.00 Avaussanat: Marja Pentikäinen, toimialajohtaja, HDL, Diakonia ja sosiaalinen vastuu

Klo 9.10 Suojattomat-raportin esittely: Raportin kirjoittaja, asiantuntija Tuuli Shinyella Suojattomat-hankkeesta

Vastaamassa kysymyksiin myös projektin kenttätyöosuuden tehneitä työntekijöitä

Klo 9.40 Miten tästä eteenpäin - HDL:n seuraavat askeleet paperittomien palveluihin, Marja Pentikäinen, sekä HDL:n palvelualuejohtaja Mika Paasolainen

Klo 9.50 Mahdollisuus haastatteluihin

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:
Laura Niemi, viestintäjohtaja, HDL
laura.niemi@hdl.fi
0503738602

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. 155-vuotias säätiömme tarjoaa yhdessä sen Rinnekodit-palveluliiketoiminnan kanssa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille Yhteiskunnallisena säätiökonsernina rakennamme oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Toiminnasta syntyvä tuotto käytetään tehtäväämme tukea kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Etsivä katutyö tuo apua ja toivoa, sekä vähentää palveluiden häiriökysyntää24.5.2024 11:44:31 EEST | Tiedote

Etsivä ja jalkautuva päihde- ja mielenterveystyö vähentää sotepalveluihin kohdistuvaa ns. häiriökysyntää, ja tuo kaivattua inhimillisyyttä yhteiskunnan syvimmässä marginaalissa elävien elämään. Työtä tehdään kadulla kohdattavien ihmisten ehdoilla, ja sitä leimaa korkea ammatillisuus, todetaan tutkija Jenni Mäen juuri julkaistussa selvityksessä, jossa tutkittiin vuodesta 2019 alkaen toimineen Tukialus-hankkeen työtä ja sen vaikutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye