Vahva osaaminen ja aktiivinen tuotekehitys Turun juomatehtaan valtteja
Turussa juomanvalmistus alkoi vuonna 1867, jolloin Anders Bernhard Nordfors sai Venäjän tsaarilta luvan valmistaa juomia suomalaisesta alkoholista ja sokerista. Tänään mehutalo Eckes-Granini Finland Oy Ab ja alkoholeihin keskittynyt Pernod Ricard Finland Oy ovat merkittäviä elinkeinotoimijoita ja työllistäjiä Varsinais-Suomessa. Yhteensä yrityksissä työskentelee yli 200 henkilöä.
– Artukaisten juomatehdas on ollut hyvä ja arvostettu työllistäjä alueella. Vaikka yritysten omistajat ovat vaihtuneet vuosikymmenien kuluessa, työntekijöiden vaihtuvuus on pysynyt minimissään. Meillä on useita yli 30 vuoden työsuhteita, kertoo Pernod Ricard Finlandin toimitusjohtaja Jori Manninen.
Juomia juhlaan ja hyvinvoinnin tukemiseen
Sekä mehu- että alkoholitehtaassa tunnetaan uudet suuntaukset. Tuotteita kehitetään ja innovaatioita syntyy suunnitelmallisesti. Kansainväliset emoyhtiöt ovat mahdollistaneet uudenlaisen kasvun ja kehityksen, johon yritysten 150-vuotinen juomanvalmistusosaaminen istuu erinomaisesti.
Hiljattain Alkoihin ilmestyi Suomi 100 -juhlavuoden kuohuviini Valkia, jonka valmistuksessa on käytetty yksinomaan kotimaista valkoherukkaa ja mustikkaa. Tietotaito valmistaa marjoista ja hedelmistä jaloja juomia on kantanut jo puolitoista vuosisataa. Uutuustuotteita kehitetään vuodessa toistakymmentä.
Mehu-uutuuksissa näkyvät tänään hyvinvointiin tähtäävät trendit.
– Lanseerasimme alkuvuodesta Marli Hyvinvointijuomat, joihin ei ole lisätty sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita. Juomissa on luontaisesti piristävää kofeiinia, lihasten palautumista tukevaa magnesiumia sekä väsymystä vähentävää C-vitamiinia, sanoo Eckes-Granini Finlandin toimitusjohtaja Timo Laukkanen.
Juhlavuoden historianäyttely avautuu
Eckes-Granini Finland ja Pernod Ricard Finland juhlistavat juomatehtaan 150-vuotistaivaltaan yhteisvoimin. Juhlatilaisuuksia järjestetään henkilöstölle ja eläkkeellä oleville työntekijöille sekä arvovieraille ja medialle. Turkulaisen juomaperinteen merkkivuosi näkyy myös näissä tapahtumissa. Turun Ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyönä tehty historianäyttely on juuri avautunut työntekijöille ja yritysvierailijoille. Interaktiivinen näyttely visualisoi ja ilmentää juomanvalmistuksen historiaa kiinnostavalla tavalla.
Lisätietoja
Nina Lindén
Brand and Communications Manager
nina.linden@eckes-granini.com, 0400 484 351
Anna Hakala
Communications Manager
Public Affairs and Sustainability
anna.hakala@pernod-ricard.com, 040 593 7335
Tietoja julkaisijasta
Eckes-Granini Finland Oy Ab valmistaa, myy ja markkinoi yhteensä yli 150 erilaista hiilihapotonta mehujuomaa. Valikoimaan kuuluu mm. täysmehuja, pillijuomia, vähäkalorisia juomia, funktionaalisia mehuja, janojuomia, perinteisiä mehutiivisteitä ja glögiä. Suosittuja brändejä ovat mm. Marli, Mehukatti, God Morgon, granini, Brämhults, Trip ja Tropic. Eckes-Granini Finland Oy Ab on osa Euroopan johtavaa mehuliiketoimintakonsernia Eckes-Granini Group GmbH:ta, jonka pääkonttori sijaitsee Saksassa.
Pernod Ricard Finland Oy on Suomen toiseksi suurin alkoholiyhtiö ja osa ranskalaista Pernod Ricardia, maailman toiseksi suurinta alkoholitaloa. Pernod Ricard Finland valmistaa, maahantuo, markkinoi ja myy yhteensä noin 400 kotimaista ja kansainvälistä alkoholituotetta. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Minttu, Lapponia, Swing-siiderit ja -lonkerot sekä Jameson Irish Whiskey, Champagne Mumm ja Gato Negro -viinit. Pernod Ricard Finland on neljä kertaa palkittu suurimman asiakkaansa Alkon Parhaana toimittajana.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.