DNA tuo ensimmäisenä operaattorina Suomen markkinoille avoimen ekosysteemin Android TV -laitteen, DNA TV-hubin
DNA lanseeraa DNA TV-hubi -laitteen, joka yhdistää kaikki television katsomisen muodot, kanavat, sovellukset, pelit ja musiikin yhdeksi helpoksi kokonaisuudeksi. Se mahdollistaa sovellusten käytön televisiolla ja tuo televisioon puhelimista tutun avoimen sovelluskaupan.
”Ihmiset ovat tottuneet käyttämään sisältöjä ja palveluita joustavasti millä laitteella tahansa ja nyt DNA TV-hubi tuo tämän mahdollisuuden myös televisioon”, sanoo DNA:n viihdeliiketoiminnassa johtajana toimiva Mikko Saarentaus.
DNA TV-hubissa on Android TV -käyttöjärjestelmä, joten siinä toimivat muun muassa kaikkien kolmen isoimman kotimaisen tv-kanavan sovellukset Katsomo, Yle Areena ja Ruutu, sekä YouTube, Netflix ja Viaplay. Vaikka palvelulle ei olisi omaa Android TV -sovellusta, voi monia palveluita silti käyttää peilauksena laitteeseen sisäänrakennetun Google Castin kautta. Sovellukset ovat ladattavissa DNA TV-hubille Google Play -sovelluskaupasta.
”Laite sopii kaikille, jotka tahtovat katsoa monenlaisia televisiopalveluita helposti. DNA TV-hubin ansiosta ohjelmien ja erilaisten nettisisältöjen katsominen ja käyttäminen on nyt yhtä helppoa tv:stä kuin sovellusten käyttö älypuhelimesta”, Saarentaus sanoo.
DNA TV-hubilla voi katsoa tavallisia televisiokanavia niin kaapeli- kuin antenniverkossa ja siinä on HD- sekä 4K-tuki. DNA TV-hubissa on kaksi HD-viritintä, jolloin ohjelmien tallennus ja yhtäaikainen katselu onnistuu. Laitteessa on ohjelmistopohjainen salaus maksutelevisiokanaville, eli erillistä TV-korttia ei tarvita. DNA TV-hubi yhdessä DNA TV -palvelun ja nettiyhteyden kanssa mahdollistaa antenniverkon maksu-tv-kanavien katselun myös niiden varsinaisen näkyvyysalueen ulkopuolella. Laitteessa on myös Bluetooth-tuki langattomalle peliohjaimelle, siihen voi liittää erillisen kovalevyn tallentamista varten ja hubia voi ohjata matkapuhelimeen, tablettiin tai vaikka älykelloon ladattavalla sovelluksella. Laite tukee myös äänihakua. Laitteen on DNA:lle valmistanut Sagemcom.
DNA TV-hubi tulee markkinoille kevään aikana ja laitteen hinta tarkentuu lähempänä myynnin aloitusta.
Lisätietoja medialle:
Mikko Saarentaus, johtaja, viihdeliiketoiminta, DNA Oyj, puh. 044 549 0374, mikko.saarentaus@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2016 oli 859 miljoonaa euroa ja liiketulos 91 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,8 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi, @DNA_Business ja @DNA_Palvelu sekä Facebookissa.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj
Tutkimus: Moni pitää älylaitteiden omaa tietoturvaa riittävänä, vaikka se ei tarjoakaan riittävää suojaa2.7.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Suomalaiset kokevat tietoturvan entistä tärkeämmäksi ja kaikkia koskettavaksi asiaksi. Samalla yhä useampi jättää älylaitteensa suojaamatta tietoturvauhilta ja kokee tietoturvaratkaisut kalliiksi, selviää DNA:n teettämästä Digitaalinen elämä -kyselytutkimuksesta. Noin kolmasosa (35 %) suomalaisista luottaa siihen, että laitteiden oma tietoturva on riittävä. Asiantuntija pitää tätä huolestuttavana, sillä älylaitteiden tietoturva ei itsessään ole tarpeeksi kattava.
Survey: Many consider their smart devices' security sufficient, even though it does not provide adequate protection2.7.2025 08:30:00 EEST | Press release
Finns view cybersecurity as a topic that is increasingly important and universal. However, more individuals leave their smart devices unprotected against security threats, feeling that security solutions are too expensive, according to DNA’s Digital Life 2025 survey. Approximately one-third (35%) of Finns trust that their devices' built-in security is sufficient. This is concerning, as the security of smart devices alone is not comprehensive enough.
DNA:n kesäkuun 2025 myydyimmät puhelimet, älykellot ja tietokoneet1.7.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Apple vei kärkipaikan sekä DNA:n kuluttaja- että yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten listalla iPhone 16 Pro 5G -mallillaan. Applen iPhone 13 5G säilytti puolestaan ensimmäisen sijan käytettyjen puhelinten listalla. Kesäkuun myydyimpien älykellojen kärkisijat menivät lasten kellopuhelimille. Myydyimpien tuotteiden kärkeen kiilasi Xplora XGO2 -kellopuhelin, ja listan toiselle sijalle nousi ZTE K1 Pro -kellopuhelin. Toisen kvartaalin myydyimmän tietokoneen paikan otti Applen MacBook Air 13" M2.
Puhelimen katoamiseen kannattaa varautua jo ennakolta – tee ainakin nämä toimet uudelle puhelimelle27.6.2025 11:54:39 EEST | Tiedote
Välillä sattuu ja tapahtuu – puhelimille siis. Jos puhelin katoaa tai varastetaan, uuden laitteen saa tilalle, mutta sen sisältämien tietojen päätyminen vääriin käsiin voi aiheuttaa ongelmia. Onneksi tilanteeseen voi varautua ennakolta, jolloin vahingot jäävät pienemmiksi.
Be prepared in case your phone is lost – do at least these steps for your new phone27.6.2025 11:54:39 EEST | Press release
Accidents happen, and your phone is no exception. If a phone is lost or stolen, you can get a new replacement, but information stored in your phone ending up in the wrong hands can cause problems. Fortunately, you can take steps to minimise the damage caused by this in advance.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme