Kaslink uudisti Suomen kansallisjuoman

Kukkosen veljesten johtama ja omistama hyvän arjen raaka-aineisiin erikoistunut Kaslink on nykyisin yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Perheyritys on investoinut viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 50 miljoonaa euroa Kouvolan tuotantolaitokseensa. Näin se pystyy varmistamaan niin perinteisen maidon, kuin myös uusia kulutustottumuksia vastaamaan kehittämiensä elintarvikeinnovaatioiden luotettavan jalostamisen ja tuotannon.
"On kenties yllättävää, mutta maidonkulutus on ollut Suomessa hitaasti laskeva trendi jo 80-luvulta alkaen ja nyt sen lasku on kiihtynyt. Kuluvan vuoden ensimmäisenä kvartaalina maidonkulutus tippui 5,8 %, mikä selkeästi tukee päätöstämme laajentaa tuotantoamme myös täysin kasvipohjaisiin tuotteisiin. Niiden kysyntä kasvoi Euroopassa viime vuonna yli 40 %", taustoittaa Kaslinkin toimitusjohtaja Tuomas Kukkonen ja jatkaa: ”Aloitimme kauran prosessikehityksen kaksi vuotta sitten nollasta ja koska kukaan muu ei käsitellyt kauraa haluamaamme tapaan, tuli meidän myös itse miettiä, miten sen tuotanto onnistuisi. Investoimme viime vuonna täysin ainutlaatuiseen tuotantolinjaan ja pääsemme jo nyt nauttimaan Suomen ensimmäisistä tuoreista kaurajuomista, jotka löytyvät pian ruokakauppojen maitohyllyistä perinteisten maitojen viereltä.”
Ihmeviljaksi kutsuttu kaura on globaalisti erittäin arvostettu vilja, jonka päivittäinen käyttö edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina tai jopa alentaa veren kolesterolia, mikä vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä, tasapainottaa ruoansulatusta ja parantaa veren sokeri- ja rasva-arvoja. Se on lisäksi merkittävä kuidun lähde.
”Suomalaiset juovat ja käyttävät ruuanlaittoonsa edelleen valtavia määriä maitoa ja sillä on merkittävä osuus suomalaisessa ruokakulttuurissa ja myös omassa tuotannossamme. Kuluttajat kuitenkin etsivät yhä hanakammin kasvipohjaisia vaihtoehtoja kulutukseensa. Olen ylpeä siitä, että saamme tässä mittakaavassa tarjota ensimmäisen raikkaan, helppokäyttöisen ja tuoreen kotimaisen vaihtoehdon maidolle”, kertoo Tuomas Kukkonen ja jatkaa: "Elintarvikkeiden kotimaisuus on suomalaisille tärkeää ja Kaslink Aito -tuoteperheessä siihen yhdistyy myös meille merkittävä kestävän kehityksen ideologia: nyt ensimmäisenä esiteltävässä mustikan makuisessa kaurajuomassamme käytetyt marjat ovat kotimaisia luonnonmarjoja, ympäristöystävällisiä kartonkipakkauksiamme valmistetaan Stora Enson Imatran tehtaalta ja omien brändiemme tuotanto Kouvolan ruokatehtaallamme tapahtuu Gasumin kotimaisen biokaasun voimin", jatkaa Kukkonen.
Kaura moottorina maailmalle
Kaslinkin vie Kouvolassa valmistamiaan ruoanlaittotuotteita, juomia ja välipaloja jo yli 15 maahan Euroopassa. Uusien Kaslink Aito -kauratuotteiden esittely on Kukkosen mukaan alkanut myös Kaslinkin vientimarkkinoilla, joilla niiden vastaanotto on ollut enemmän kuin suopeaa:
"Kaslink Aito -kauratuoteperheemme tulee kasvamaan vuoden loppuun mennessä ainakin 15 tuotetta kattavaksi, eli meillä on tarkoitus laajentaa sarja kaikkiin tärkeimpiin maitohyllyn tuotteisiin ja tarjota kuluttajille aito ja luotettava kasvipohjainen vaihtoehto".
Ensimmäiset Kaslink Aito -tuotteet
Kaslink Aito Kauraruoka
Ainekset: kaurapohja (vesi, kaura 9 %), rypsiöljy, stabilointi- ja emulgointiaineseos (E1442, E412, E472E), muunnettu tärkkelys (E1450), stabilointiaine (E331). Säilytys: Jääkaapissa +4 - +8°C. Avattuna jääkaapissa noin 5 vrk. Maidoton. Iskukuumennettu. Alkuperämaa Suomi. Suositeltu vähittäismyyntihintataso 250ml: 0,99eur
Kaslink Aito Kaurajuoma Mustikka
Ainekset: kaurapohja (vesi, kaura 7 %), mustikkatiiviste 3 %, sokeri, rypsiöljy, Stabilointiaine (pektiini), Riboflaviini (B2), foolihappo, D2-vitamiini, B12-vitamiini. Säilytys: Avaamattomana huoneenlämmössä. Avattuna jääkaapissa noin 5 vrk. Maidoton. Iskukuumennettu. Alkuperämaa Suomi. Suositeltu vähittäismyyntihintataso 250ml: 0,99eur
Kaslink
Kouvolasta kotoisin oleva perheyhtiö Kaslink on yksi suurimmista kotimaisista jokapäiväisten ruoanlaittotuotteiden, juomien ja välipalojen valmistajista. Kolmen Kukkosen veljeksen omistaman yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 60 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 140 henkilöä. Yrityksen on vuonna 2001 perustanut nykyomistajien Tuomas, Juha-Petteri ja Matti Kukkosen isä Raino Kukkonen ja sen valmistamia elintarvikkeita myydään jo yli 15 maassa Euroopassa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Tuomas Kukkonen, toimitusjohtaja, Kaslink Foods Oy
+358 40 591 2753, tuomas.kukkonen@kaslink.fi
Juha-Petteri Kukkonen
Kaslink Foods Oy, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kaslink Foods Oy
+358 40 770 2319, petteri.kukkonen@kaslink.fi
Mediasuhteet sekä haastattelu- ja tuotenäytepyynnöt
Samuel Sorainen, viestintätoimisto Wolfcom Oy,
+358 400 5798653, samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat



Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Korkeavuorenkatu 1 B 11, 00140 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Viron kesä tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja tapahtumia jokaiseen makuun2.7.2025 10:38:30 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituimman matkakohteen Viron alkanut kesä on täynnä elämyksiä: taidetta, suloisia maatilan eläimiä, keskiajan tunnelmaa, merenkulun juhlia, urheilua, herkullisia ruokafestivaaleja sekä musiikkia laidasta laitaan – kansantanssista hevimetalliin ja elektroniseen musiikkiin.
Viron Michelin-oppaaseen kahdeksan uutta ravintolaa19.6.2025 11:49:09 EEST | Tiedote
Michelin Guide on julkaissut Viron vuoden 2025 ravintolasuositukset. Neljänteen Estonia-oppaaseen on valittu yhteensä 43 ravintolaa eri puolilta maata. Mukana on kaksi tähtiravintolaa, seitsemän Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta sekä kolme kestävän gastronomian edistämisestä palkittua Green Star -ravintolaa.
Myös Viro juhlistaa saunan päivää 14.6.12.6.2025 11:01:28 EEST | Tiedote
Suomalaista saunaa on juhlistettu kesäkuun toisena lauantaina jo vuosikymmenten ajan. Perinteisen löylysaunan suosio on kasvussa myös kansainvälisesti, mutta Suomen rinnalla aito saunaperinne on säilynyt keskeisenä osana ihmisten arkea ja elämää myös Virossa. Saunan päivän odotetaan vakiintuvan myös etelänaapurissa osaksi joukkoa juhlapäivistä, joilla kunnioitetaan kansallista kulttuuriperintöä.
Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi – jo toistamiseen!10.6.2025 10:00:44 EEST | Tiedote
Burger Lovers -yhteisön ja McCainin järjestämässä äänestyksessä valittiin vuoden 2025 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva Grill Room. Grill Room sai yli kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetuista 20 581 äänestä. Toiseksi sijoittui viime vuoden kolmonen Bursalad Hyvinkäältä ja kolmanneksi äänestettiin toissavuoden ykkönen The Van Kotkasta.
Suomen paras hampurilaisravintola -äänestys alkoi2.6.2025 12:35:55 EEST | Tiedote
Burger Lovers Finland -ruokayhteisö ja McCain etsivät Suomen parasta hampurilaisravintolaa. Yleisöäänestyksen pohjaksi on listattu yli kolmesataa laadukkaita burgereita tarjoavaa ravintolaa ympäri Suomen. Yleisöäänestys alkoi tänään maanantaina 2. kesäkuuta osoitteessa burgerlovers.fi. Äänestysaikaa on sunnuntain loppuun 8.6. saakka. Suomen paras hampurilaisravintola 2025 julkistetaan Burger Lovers -festivaalin aattona 10.6.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme