Vaasan kaupunki - Vasa stad

60 kirsikkapuuta koristaa Onkilahden puistoa

Jaa

Vaasan syntymäpäivän 2.10. kunniaksi asukkaat saivat ehdottaa itselleen syntymäpäivälahjaa: osallistuvan budjetoinnin kokeiluun varatulla määrärahalla toteutetaan kirsikkapuisto, joka oli vaasalaisten Raija ja Vesa Bonon ehdotus. Puut on nyt istutettu Onkilahden puistoon odottamaan kevättä.

Viheraluehortonomi Leila Roininen sekä Raija ja Vesa Bono. Kuva: Susanna Saari
Viheraluehortonomi Leila Roininen sekä Raija ja Vesa Bono. Kuva: Susanna Saari

Onkilahden puistoon Palosaaren puolelle on istutettu yhteensä 60 kirsikkapuun taimea, kuutta eri lajiketta.

- Monista kuvista tuttua, vaaleanpunaisena kukkivaa rusokirsikkaa istutetaan yhteensä 20. Puistoon istutetaan sekä syötäviä että koristekirsikoita tuottavia puita, kertoo Leila Roininen.

Rusokirsikka ja pilvikirsikka ovat koristekirsikoita, ja syötäviä lajikkeita ovat varjomorelli, fanal, Sikkolan kuulasmarja sekä Huvimajan kuulasmarja.

- Syötävät kirsikat erottaa kyllä hyvin ei syötävistä. Koristekirsikoissa on pienet, siemenmäiset marjat, Roininen kertoo.

Lajikkeita on valittu useampia, jotta puusto on monipuolista ja mahdollisimman moni taimi lähtee kunnolla kasvamaan. Roininen uskoo, että jos taimet selviävät hyvin talven yli, voidaan kirsikankukista nauttia jo ensi keväänä.

Kirsikkapuisto tuottaa iloa pitkään

Kysyimme syyskuussa toteutetussa verkkokyselyssä vaasalaisilta, mikä pieni unelma heidän lähiympäristössään kaipaisi toteutusta. Kaupunki oli varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 5 000 euroa osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta.

Toteutettavaksi valittu kirsikkapuisto oli vaasalaisten Raija ja Vesa Bonon ehdotus.

– Kirsikkapuisto tuottaa yhdenvertaisesti iloa ja onnellisuutta vaasalaisille pitkälle tulevaisuuteen, kertovat ideastaan Raija ja Vesa Bono, jotka saapuivat seuraamaan puiden istuttamista.

Vikingalla asuva pariskunta käy usein kävelyllä Onkilahden rannassa.

- Tämä on upea alue jo nyt, ja tästähän tulee aivan ihana, kun kirsikkapuut kukkivat, kuvailee Raija Bono.

Alun perin vaasalaisille oli tarkoitus järjestää kaikille avoimet istutustalkoot, mutta koronatilanteen vuoksi istuttamisesta vastasi kaupungin viheralueyksikkö.

Yhteyshenkilöt

viheraluehortonomi Leila Roininen, puh. 0400 959 179, leila.roininen@vaasa.fi

Kuvat

Viheraluehortonomi Leila Roininen sekä Raija ja Vesa Bono. Kuva: Susanna Saari
Viheraluehortonomi Leila Roininen sekä Raija ja Vesa Bono. Kuva: Susanna Saari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Inbjudan och pressmeddelande: pressträffen för utställningen Olli och Bucklan torsdag 26.11.2020 kl. 11 i Tikanojas konsthem19.11.2020 14:30:12 EETTiedote

Konstnärsparet Olga Gummerus-Ehrström (1876–1938) och Eric O. W. Ehrström (1881–1934) är okända storheter inom finländsk konsthistoria. Tikanojas konsthems utställning som berättar om paret Ehrströms liv och konst och öppnas 27.11 presenterar båda konstnärernas arbeten på ett mångsidigt sätt. Olga Gummerus-Ehrström och Eric O. W. Ehrström som var kända under smeknamnen Olli och Bucklan hade sin mest aktiva arbetsperiod på 1890–1930-talen.

Kutsu ja tiedote: Olli ja Bucklan -näyttelyn tiedotustilaisuus torstaina 26.11.2020 klo 11 Tikanojan taidekodissa19.11.2020 14:30:08 EETTiedote

Taiteilijapari Olga Gummerus-Ehrström (1876–1938) ja Eric O. W. Ehrström (1881–1934) ovat suomalaisen taidehistorian suuria tuntemattomia. Tikanojan taidekodissa 27.11. avautuva Ehrströmien elämästä ja taiteesta kertova näyttely esittelee molempien taiteilijoiden töitä monipuolisesti. Lempinimillään Olli ja Bucklan tunnettujen Olga Gummerus-Ehrströmin ja Eric O. W. Ehrströmin aktiivisin työskentelykausi oli 1890–1930-luvuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme