Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat saavat koronarokotuksen kolmannen annoksen ilman ajanvarausta

Jaa

60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat saavat nyt koronarokotuksen kolmannen annoksen ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä. Näihin ryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen annoksen, kun vähintään 3 kuukautta on kulunut toisesta annoksesta. Rokotettavan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.

Rokotukset annetaan keskitetyillä rokotuspisteillä Messukeskuksessa, Jätkäsaaressa, Malmilla, Myllypurossa ja Kannelmäessä. Katso rokotuspisteiden sijainnit ja aukiolot osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

”Haluamme varmistaa, että yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat helsinkiläiset saavat kolmannet rokotukset mahdollisimman nopeasti. Iäkkäiden ja riskiryhmään kuuluvien rokotukset on tärkeä turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan koronatautiin”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Ajan kolmanteen rokoteannokseen voi myös varata

Nopeimmin ajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (auki arkisin).

Ajanvarausjärjestelmään on avattu yli 60-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien helsinkiläisten kohdennettuja aikoja. Mikäli jo varatun rokotusajan haluaa aikaistaa, sen voi tehdä perumalla ajan ja varaamalla uuden osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Kolmansia rokoteannoksia annetaan myös 18–59-vuotiaille aikuisille. 18–59-vuotiaiden täytyy varata aika kolmanteen annokseen.

Varaudu jonottamaan rokotukseen

Rokotuspisteissä ei ole erillisiä odotustiloja. Varaudu jonottamaan ja pukeudu sään mukaan. Mikäli olet varannut rokotusajan, saavuthan rokotukseen täsmällisesti.

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia

Rokotuksen saa näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Henkilön kuuluminen riskiryhmiin tulee pyydettäessä osoittaa rokotuspisteellä. Tämän voi osoittaa sairaskertomuksen kopiolla tai Omakanta-palvelusta poimitulla tiedolla.

Lisätietoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
viestintäasiantuntija
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme