Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

600 000 euron korona-avustus jaetaan 41 helsinkiläisen taide- ja kulttuuriyhteisön kesken

Jaa

Helsinki jakaa 600 000 euron erityisavustuksen 41 taide- ja kulttuurialan toimijan kesken koronasta palautumisen edistämiseksi. Asiasta päätti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto 9.6.2022.

Katutaidetta
Katutaidetta

Nyt jaettu korona-avustus on osa vuosille 2022–2023 varattua, koronasta toipumiseen tarkoitettua 1 750 000 euron määrärahaa. Avustushakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 236 kappaletta, ja haettu avustussumma oli yhteensä 6 851 279 euroa. Avustus oli haettavissa 13.-27.4.2022.

Avustuksella turvataan toiminnan jatkuvuutta
Myönnettävien avustusten käyttötarkoitukset vaihtelevat toimijan oman arvion mukaisesti. Avustuksella turvataan toiminnan jatkuvuutta, työllistetään, suunnitellaan ja toteutetaan taiteen ja kulttuurin ekosysteemin monimuotoista toimintaa.

Avustuksen jaossa pyrittiin huomioimaan ne toimijat, jotka ovat koronakriisin myötä kaikkein vaikeimmassa tilanteessa. Arvioinnissa kiinnitettiin ensisijaisesti huomiota koronan aiheuttamiin taloudellisiin seurauksiin, kuten liikevaihdon laskuun tai taloustilanteen heikkenemiseen ja toiminnan ammattimaisuuteen. Lisäksi huomioitiin muun muassa toiminnan saavutettavuutta, laatua ja monimuotoisuutta.

- Haetun avustussumman suuruus kertoo helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän merkittävästä tuen tarpeesta. Korona-aika tulee vaikuttamaan taide- ja kulttuurialojen toimintaympäristöihin vielä pitkään. Toiminta-avustuksen kaltaisella avustuksella pyrimme tukemaan toimijoita heidän parhaaksi katsomallaan tavalla. Jaettava summa on merkittävä, mutta kaikki hakijat eivät valitettavasti voi saada sitä summaa, mitä ovat hakeneet, toteaa kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Veikko Kunnas
kulttuurin edistämisen päällikkö
(09) 310 37002
veikko.kunnas@hel.fi

Inka Kunnala, projektisuunnittelija
inka.kunnala@hel.fi
040 562 0535

Kuvat

Katutaidetta
Katutaidetta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme