Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Turistiksi Kalasatamaan - Ympäristötaidetapahtumat ilostuttavat kesällä

Jaa
Kalasataman kesässä koetaan jälleen taidetta ja tapahtumia. Helsingin kaupunki on valinnut Teatteriosuuskunta Ilmi Ö:n Kalasataman turistikierroksen, Gruppen Fyran ArtMaja-hankkeen ja RaivioBumann-kollektiivin Kohtaamiskioskin tulevan kesän rahoitettaviksi ympäristötaidehankkeiksi.
Kalasataman ympäristötaidetapahtumat 2017. Design ArtMaja ja tanssiryhmä Gruppen Fyra: Virpi Juntti, Pia Liski, Kaisu Hölttä.
Kuva: Riikka Sundqvist.
Kalasataman ympäristötaidetapahtumat 2017. Design ArtMaja ja tanssiryhmä Gruppen Fyra: Virpi Juntti, Pia Liski, Kaisu Hölttä. Kuva: Riikka Sundqvist.

Asukkaiden on mahdollista osallistua kaikkiin hankkeisiin joko tekijöinä tai kokijoina.

Kalasataman ympäristötaide rahoitetaan kokonaisuudessaan rakennuttajilta perittävällä tontin kerrosneliömetrikohtaisella maksulla. Ympäristötaideprojektia koordinoi Helsingin kaupunki.

Kalasataman turistikierros / Teatteri Ilmi Ö.

Kalasataman turistikierros on elämyksellinen esitys, jossa voi olla mukana turistina omassa kaupunginosassaan tai esiintyä nähtävyyksien tarjoajana. Nähtävyydet työstetään esityksiksi työpajoissa 14.8.–1.9. Esityspäivä on lauantai 2.9.2017.

”Teatteri Ilmi Ö. rantautui Kalasatamaan ensimmäisen kerran 2016. Nyt olemme palanneet takaisin kuin kotiin. Odotamme innolla kohtaamisia vuoden 2017 Kalasataman maisemissa: viime vuoden tuttavuuksia ja uusia ihmisiä, tutkimusmatkoja ja uutta esitystä, erilaisia näkymiä Kalasatamasta turistin rennolla asenteella ja innostuvin silmin”, kertovat taiteilijat Anne Korhonen ja Tanja Parantainen.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa alueellista identiteettiä ja tukea jo löytynyttä yhteisöllisyyttä Kalasatamassa.

Lisätietoja: Anne Korhonen, p. 040 715 1394, ilmianne@gmail.com ja Tanja Parantainen, p. 050 410 9368, tanjaparantainen@gmail.com, www.teatteri-ilmio.fi

Design ArtMaja / Gruppen Fyra

Tanssiryhmä Gruppen Fyran Design Artmaja -installaatio yhdistää suomalaista muotia ja muotoilua tanssitaiteeseen, livemusiikkiin ja valoshowhun. Syyskuussa Helsinki Design Weekin aikaan 7.-17.9. Kalasatamanpuistoon luodaan taideolohuone, jonka näyttämönä on paikalle tuotava lasipaviljonki. Ohjelma vaihtuu joka ilta; tulossa on muun muassa pop up -designmyymälä, kahvila sekä vierailevia taiteilijoita Gruppen Fyran ja housebandin lisäksi. Päivisin on taidetyöpajoja lapsille ja koululaisille. Hanketta isännöi Gruppen Fyra, joka on tunnettu nykytanssin tuomisesta uusille yleisöille helposti lähestyttävissä ympäristöissä.

”Kalasatama tarjoaa rouhean, alati muuttuvan, vastakohtaisuuksien näyttämön Design ArtMaja -konseptille. Kalasatamanpuiston urbaani, merellinen ympäristö inspiroi ryhmän tanssijoita ja muusikoita sekä kutsuu paikalle mielenkiintoisia vierailijoita eri taiteenaloilta”, kertoo taiteilija Pia Liski Gruppen Fyrasta.

Lisätietoja: Pia Liski, 040 737 3235, pia.liski@kolumbus.fi ja tuottaja Elisa Järvinen 040 846 1150, gruppen.elisa@gmail.com, www.gruppenfyra.com 

Kohtaamiskioski / RaivioBumann-kollektiivi (Tmi Päivi Raivio)

Kalasataman Kohtaamiskioski on julkista tilaa elävöittävä elementti, jossa voi pysähtyä, oleskella ja järjestää pienimuotoisia tapahtumiakin. Teos on paikoillaan yhden kesän kerrallaan ja on seuraavana kesänä siirrettävissä toiselle paikalle.

”Tilateoksemme julkisessa tilassa tarjoavat aina yllätyksiä, uutta oppia ja vahvaa kokemusta siitä, että tilataiteelle ja kaupunkimuotoilulle on paljon potentiaalia katutilassa. On mahtavaa päästä toteuttamaan teos alati muuttuvaan, uuteen kaupunginosaan ja mahdollistaa alusta kohtaamisille”, sanoo taiteilija Päivi Raivio.

Kioski on paikka spontaanille leikille, pysähtymiselle ja elinpiirin laajentamiselle kotipihan ulkopuolella. Hankkeen kautta kartoitetaan tarpeita katutilan pysyvämmälle elävöittämiselle. Kohtaamispaikka valmistuu kesäkuussa  ja on käytettävissä siitä eteenpäin. Teoksen yhteydessä kokeillaan digitaalisia yhteisöpalveluja.

Lisätietoja: Päivi Raivio, 050 466 8312, paivi.raivio@gmail.com, https://raiviobumann.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Ympäristötaidehankkeen koordinoinnista Helsingin kaupungilta projektinjohtaja Hannu Asikainen, 09 310 79787, hannu.asikainen@hel.fi


Viestintä: vastaava tiedottaja Mari-Anne Aronen, 050 329 3909, mari-anne.aronen@hel.fi

Kuvat

Kalasataman ympäristötaidetapahtumat 2017. Design ArtMaja ja tanssiryhmä Gruppen Fyra: Virpi Juntti, Pia Liski, Kaisu Hölttä.
Kuva: Riikka Sundqvist.
Kalasataman ympäristötaidetapahtumat 2017. Design ArtMaja ja tanssiryhmä Gruppen Fyra: Virpi Juntti, Pia Liski, Kaisu Hölttä. Kuva: Riikka Sundqvist.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EEST | Tiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye