
Pohjanhovissa herkutellaan uudistetuilla klassikkoannoksilla

Cumulus Resort Pohjanhovin ruokalistan uudistuksen tärkein tavoite on ollut nostaa esiin yli 80-vuotiaan legendaarisen talon historiaa ja kunnioittaa perinteitä.
”Talomme henkilökunta on osallistunut tiiviisti listanuudistustyöhön ja ravintolatyöntekijöidemme tuntemusta Pohjanhovin perinneresepteistä on päästy hyödyntämään runsaasti”, kuvailee hotellinjohtaja Sanna Sandgren kesän aikana suunniteltua ruokalistan uudistamista.
Uuden ruokalistan klassikkoannoksia ovat korvasieni-savuporokeitto, perinteinen lohikeitto, riimiporo, Pohjanhovin poronkäristys, Lapin leipäjuusto, graavikalalautanen sekä hiillostettu nieriä.
Poronkäristys on Pohjanhovin kaikkien aikojen suosituin annos
Pohjanhovin kautta aikojen suosituin annos on ehdottomasti poronkäristys. Pohjanhovin poronkäristyksestä on muodostunut käsite niin paikallisille kuin ulkopaikkakuntalaisillekin. Perinteisellä reseptillä valmistettu poronkäristys, voipottumuusi ja puolukkasurvos edustavat parhaimmillaan lappilaista gastronomiaa.
”Yksi loistavan annoksemme salaisuuksista on lihan leikkaamisessa, ja tätä traditiota noudatetaan Pohjanhovissa yhä tänäkin päivänä”, paljastavat Pohjanhovin keittiön vuoromestarit Anne Paavola ja Hannu Javarus.
Jälkiruuista puolestaan pisin historia Pohjanhovissa on Lapin leipäjuustolla, joka löytyi ruokalistalta jo viisikymmentä vuotta sitten. Tätä kanelikermassa haudutettua ja lakkahillon kanssa tarjoiltua herkkua onkin vuosien varrella päässyt maistamaan normaalien asiakkaiden lisäksi lukuisat Rovaniemellä vierailleet valtionpäämiehet.
Ruokalistalla päästään kokemaan myös uusia makuja
Samalla kun ruokalistalla on kunnioitettu perinteitä, on niitä maustettu moderneilla metodeilla ja mauilla. Esimerkiksi riimiporo on perinteisesti tarjoiltu Pohjanhovissa kuusenkerkkä- tai koivusiirapin sekä marinoitujen kantarellien kanssa, mutta nyt annokseen tuodaan uutta otetta hunajapaahdetulla lantulla, tillimajoneesilla ja porkkanaspeltillä. Myös esimerkiksi nieriässä on hyödynnetty uusia valmistustapoja. Kiinnostava täysin uusi annos listalla on puolestaan nyhtöporoburger.
”Ravintolamme väki on innoissaan uudesta listasta ja heidän mielestään on mukava päästä valmistamaan lappilaista ruokaa modernilla vivahteella”, riemuitsee ravintolapäällikkö Kirsi Makkonen.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sanna Sandgren, hotellinjohtaja, 040 199 3525, sanna.sandgren@restel.fi
Kuvat
Liitteet
Tietoja julkaisijasta
Cumulus City & Resort syntyi tammikuussa 2017, kun Rantasipi- ja Cumulus-hotellit yhdistyivät. Uusi ketju uudistuu lähitulevaisuudessa paljon, ja kehitystyöllä tähdätään Suomen parhaaseen palveluun. Ketjun 36 hotellia ympäri Suomen tarjoavat laajan valikoiman kaikkiin tarpeisiin kuten kaupunkilomalle, rentoutumiseen, liikematkustamiseen ja tilaisuuksien järjestämiseen. www.cumulus.fi
Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu 43 hotellia ja 250 ravintolaa. Restelin liikevaihto vuonna 2016 oli 394 M €. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus City & Resort -ketju ja Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki – Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat mm. BURGER KING®-, Rax Buffet-, HelmiSimpukka-, Bistro Cumulus-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, Wanha Mestari- ja Hemingway’s -ravintolat. www.restel.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta *Restel Oy
Suomen hotellihistorian suurin brändäysurakka päätökseen tänään5.6.2018 09:12:19 EEST | Tiedote
Suomen johtava hotelliyritys Scandic Hotels Oy vie tänään päätökseen helmikuussa alkaneen Cumulus-hotellien brändäysurakan. Avoimesti ja läpinäkyvästi toteutettu kahden hotellibisneksen integraatiomatka on onnistunut hyvin, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.
Scandic avaa uuden hotellin tänään Saloon, Lappeenrantaan ja Vaasaan - Waskia saa nimensä takaisin29.5.2018 10:07:35 EEST | Tiedote
Scandic aloittaa tänään toimintansa Salossa ja Lappeenranta saa toisen Scandic-hotellin. Cumulus Resort Tropiclandia Vaasa muuttuu Scandic Waskiaksi. Samalla hotellit astuvat osaksi Scandic-perhettä, jossa toiminta kestävän kehityksen edistämiseksi on keskeinen osa liiketoimintamallia.
Cumulukset Helsingissä jäävät tänään historiaan, kun Kallio saa Scandic-hotellin - Scandic aloittaa toimintansa Kemissä ja Hyvinkäällä22.5.2018 10:02:19 EEST | Tiedote
Cumulus City Kallio muutetaan tänään Scandicin väreihin. Samalla osa hotellihistoriaa poistuu Helsingistä, kun pääkaupunkiseudun viimeinen Cumulus brändätään Scandiciksi. Myös Kemin ja Hyvinkään keskustahotellit muuttuvat tänään Cumuluksista Scandiceiksi.
Ikaalisten kylpylä sekä Oulun ja Lahden keskustahotellit muuttuvat tänään Scandiceiksi - hotellivieras haluaa nyt terveellisen aamiaisen15.5.2018 07:00:00 EEST | Tiedote
Ikaalisten maamerkkinä tunnettu Ikaalisten Kylpylä sekä Cumulus City Oulu ja Cumulus City Lahti muuttuvat tänään Scandic-hotelleiksi. Yhä useampi hotellivieras haluaa nykyään nauttia terveellisen aamiaisen.
Scandicin tukitoimintojen uudelleenorganisointi on saatu päätökseen yhtiön arvojen mukaisesti11.5.2018 09:47:52 EEST | Tiedote
Suomen suurin hotelliyritys Scandic on saanut päätökseen yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskivat 138 työntekijää yhtiön tukitoiminnoissa. Neuvottelujen seurauksena Scandicissa päättyy yhteensä 33 työsuhdetta.