Vasa Elektriska Ab

Var finns Finlands fyndigaste energisparare? Tävling för årskurs 1–6 lockar till att fundera på olika sätt att spara energi.

Dela
I samband med den riksomfattande Energisparveckan (9–15 oktober) startar en tävling där skolklasser kan vinna en 3D-skrivare genom att hitta på smarta sätt att spara energi. Tävlingen är riktad till alla skolklasser i årskurs 1–6 i Finland.

Energisparveckan uppmanar till att fundera på hur vi kan förminska vår energiförbrukning t.ex. i skolan, på arbetsplatsen, i trafiken eller hemma. Tävlingen Finlands fyndigaste energisparare pågår till den 3 november och samlar skolornas bästa energispartips.

Tävlingsbidraget ska bestå av en video som visar enkla sätt att spara energi eller stora tankar om hur vi i framtiden kunde vara mer energieffektiva. Vinnarna väljs bl.a. på basen av bidragets fyndighet och kreativitet.

Tävlingstid

9.10–3.11.2017

Priser

  1. Dremel 3D40 idea builder 3D-skrivare (1 190 €)
  2. FlashForge Finder 3D-skrivare (499 €)
  3. XYZprinting da Vinci miniMaker 3D-skrivare (219,95 €)

Tävlingen arrangeras av Vasa Elektriska Ab.
Den riksomfattande Energisparveckan arrangeras av Motiva Ab.

Nyckelord

Kontakter

Mikaela Jussila
kommunikationschef
Vasa Elektriska Ab

tfn 06 324 5162
mikaela.jussila@vasaelektriska.fi

Bilder

Länkar

Om

Vasa Elektriska Ab
Vasa Elektriska Ab
Kyrkoesplanaden 0
65100 Vasa

06 324 5750http://www.vasaelektriska.fi

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom försäljning och överföring av el, fjärrvärme och elnätsentreprenörskap. Till koncernen hör två dotterbolag: Vasa Elnät Ab och Oy RAVERA Ab. Koncernen sysselsätter över 170 personer och omsättningen år 2016 utgjorde ca 140 milj. euro.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Värmelagret expanderas i Vasklot, Vasa30.6.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Det värmeenergilager som år 2020 togs ibruk i Vasklot i Vasa kommer under pågående år att expanderas med cirka tre gigawattimmar. Lagret är ännu det största i sitt slag i Finland. I samband med expansionen kommer två nya elpannor att tas ibruk. De ökar effekten i fjärrvärmeproduktionen med sammanlagt 120 megawatt. Lösningarna tillför viktig flexibilitet i energisystemet och utökar samhällets självförsörjningsgrad vad gäller energi.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum