Helsingin yliopiston ja F-Securen suosittu tietoturva-alan MOOC-kurssi taas käyntiin

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos ja F-Secure käynnistävät toistamiseen yhteistyössä tietoturvaan liittyvän ilmaisen ja kaikille avoimen MOOC-kurssin verkossa. Cyber Security Base with F-Secure -kurssin tavoitteena on tukea työllistymistä tietoturva-alalle.
Verkkokurssi alkaa tiistaina 31.10.2017. Se kuuluu tietojenkäsittelytieteen valinnaisiin opintoihin, ja sille voivat osallistua myös muut kuin yliopiston perustutkinto-opiskelijat.
Edellinen kurssi oli menestys
– Tietoturvaan keskittyvä MOOC-kurssi viime vuonna oli hieno uusi avaus, jossa F-Secure ja Helsingin yliopisto yhdistivät voimansa. Kurssi lähtee menetelmistä ja antaa teollisuusyhteistyön kautta hyvän pohjan työelämää varten, sanoo tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja Sasu Tarkoma Helsingin yliopistosta.
– Viime kerralla tarjontaamme seurasi noin 50 000 henkeä, lähes 5000 ihmistä teki tehtäviä ja noin tuhat suoritti kurssin osia tai sen kokonaan. Tämä kertoo kyllä siitä, että tietoturva kiinnostaa monilla aloilla, hän sanoo.
Englanninkielisen kurssin laajuus on alustavasti 1-10 opintopistettä niin, että laajuuden voi itse valita. Kurssin toteutuksessa on mukana myös Avoin yliopisto.
Cyber Security Base with F-Secure -kurssin avajaistilaisuus pidetään tiistaina 31.10.2017 kello 10. Siitä alkaen kurssille voi kirjautua sisään.
Kurssiin liittyvät tiedotteet voi jo nyt tilata tältä sivulta: http://mooc.fi/courses/2017/cybersecurity/.
Tietoturvan MOOC edellyttää perustietoja koodauksesta
Termi MOOC tulee sanoista "Massive Open Online Course" ja tarkoittaa kaikille avointa ilmaista verkkokurssia. Sille on tyypillistä iso osanottajamäärä, vapaa osallistuminen ja opiskelun ja harjoitusten suorittaminen verkossa. Kurssimaista MOOC:eissa on se, että ne noudattavat aikataulua, jolloin kurssin suorittajat voivat keskustella ja opiskella yhdessä.
Tietoturvan MOOC-kurssimateriaalin seuraaminen edellyttää perustietoja koodauksesta, tietoverkoista ja internet-turvallisuudesta.
Lisätiedot:
Yliopistoon tietojenkäsittelyn MOOC:in kautta: http://mooc.fi/
Yliopiston MOOC-kursseja: https://mooc.helsinki.fi/
Lisätietoja antaa tutkijatohtori Samu Varjonen, 050 416 0523, samu.varjonen@helsinki.fi
Minna Meriläinen-Tenhu, tiedeviestinnän asiantuntija, 050 415 0316, @MinnaMeriTenhu, minna.merilainen@helsinki.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Minna Meriläinen-Tenhuviestinnän asiantuntija
Puh:+358 50 415 0316minna.merilainen@helsinki.fiblogs.helsinki.fi/mmerilai/Kuvat
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Itämerennorppien määrästä uusi tarkempi arvio – metsästys jarruttaa kannankasvua16.7.2025 09:02:24 EEST | Tiedote
Itämerennorppakanta on kasvanut viisinkertaiseksi 1970-luvulta, jolloin pitkään jatkunut liikametsästys ja ympäristömyrkyt uhkasivat lajin tulevaisuutta. Uusi tilastollinen malli tarkentaa nyt norpan kanta-arviota.
Liito-orava on taigametsien tulevaisuuden avainlaji9.7.2025 11:26:52 EEST | Tiedote
Tuore geneettinen tutkimus paljastaa yllättäviä piirteitä liito-oravan evoluutiosta sekä vakavia huolia lajin suojelun kannalta. Kaukoidässä saattaa asustaa oma alalaji.
Noin joka seitsemäs hakija pääsi sisään Helsingin yliopistoon3.7.2025 09:42:00 EEST | Tiedote
Yhteishaussa Helsingin yliopistoon valittiin 4 703 uutta opiskelijaa. Helsingin yliopisto oli Suomen suosituin yliopisto ensisijaisten hakijoiden määrän sekä hakijoiden kokonaismäärän perusteella.
Kaasuvuoto aloittaa haavan korjauksen kasveissa2.7.2025 18:01:00 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat löytäneet mekanismin, jonka avulla kasvit korjaavat suojaavan uloimman kerroksensa, korkkisolukon. Tällä löydöllä voi olla merkittäviä vaikutuksia maatalouteen ja elintarvikkeiden säilyvyyteen. Etyleenin ja hapen diffuusio haavan läpi käynnistää kasvin luonnollisen paranemisprosessin.
Kaksoisvalohoito vähentää ikenien verenvuotoa ja tulehdusta hammasimplanttien ympärillä1.7.2025 09:59:32 EEST | Tiedote
Kaksoisvalohoito (Lumoral) tarjoaa kotikäyttöön turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon implanttien ympäristön tulehduksen hallintaan ilman antibiootteja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme