Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Kunta-alan unioni on nyt Julkisen alan unioni JAU ry

Jaa
Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n muodostama neuvottelujärjestö Kunta-alan unioni on nyt nimeltään Julkisen alan unioni JAU ry.

JAU on yksi kolmesta kunta-alan pääsopijajärjestöistä, jotka neuvottelevat alan työ- ja virkaehtosopimukset yhdessä KT Kuntatyönantajien kanssa. JAU edustaa noin kolmasosaa kunta-alan henkilöstöstä. JAU edustaa myös maakuntiin siirtyvää henkilöstöä.

JAUn tavoitteena on edistää vahvasti julkiseen sektoriin nojaavaa, kestävää ja reilua yhteiskuntaa. Verovaroin tuotettavat palvelut on järjestettävä julkisina palveluina ja muut palvelujen järjestämistavat tukevat niitä. Suomen kilpailukyky taataan laadukkailla ja yhdenvertaisilla julkisilla palveluilla sekä toimivilla työmarkkinoilla.

JAU haluaa turvata jäsentensä aseman sote- ja maakuntauudistuksessa, sillä hyviä palveluita ei ole ilman ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilökuntaa. JAU muistuttaa, että julkisen alan henkilöstö on jo taakkansa kantanut kilpailukykysopimuksessa. Siksi JAU ei tule hyväksymään minkäänlaisia henkilöstöön kohdistuvia lisäheikennyksiä.

Lisätietoja:

Maija Pihlajamäki, puheenjohtaja, Jyty, 0400 537 756

Päivi Niemi-Laine, puheenjohtaja, JHL, 040 702 4772

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on hyvinvoinnin ammattilaisia ja opiskelijoita yhdistävä ammattiliitto kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa. Hyvinvointipalveluja tuottavia jäseniä meillä on noin 165 000. JHL on SAK:n jäsenjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye