Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

65-69-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat

Jaa

Koronavirusrokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1952–1956 syntyneet. Rokotusajanvaraus aukeaa tänään keskiviikkona 31.3. klo 14. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan.

70-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat edelleen. 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista ensimmäisen rokotteen on saanut Helsingissä jo 88 prosenttia. 75-79-vuotiaista rokotteen on saanut 84 prosenttia ja 70-74-vuotiaista 51 prosenttia.

Myös sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden (riskiryhmä 1) 16 vuotta täyttäneiden henkilöiden rokotukset jatkuvat.

Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiiden (riskiryhmä 2) rokotusajanvaraus alkaa ensi viikon keskiviikkona 7.4. vanhemmista ikäryhmistä. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo, että 65-69-vuotiaiden rokotukset on aloitettu, koska tälle ryhmälle soveltuvaa rokotetta on nyt saatavilla.

- Toivottavasti kaikki tällä hetkellä rokotusvuorossa hakeutuvat aktiivisesti rokotuksiin. Pääsemme epidemiasta eroon vasta kun valtaosa väestöstä on rokotettu, Turpeinen sanoo.

- Uudet tutkimustulokset myös osoittavat, että Helsingissä käytössä olevat AstraZenecan ja Pfizerin rokotteet ovat yhtä tehokkaita vakavaa koronavirustautia vastaan. Teho vakavaa tautia vastaan on lähes 100 prosenttia, Turpeinen kertoo.

Tällä hetkellä Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. AstraZenecan rokote on käytössä 65-69-vuotiaille. Pfizerin rokotetta voidaan käyttää 16 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien rokottamiseen. Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Saatavaa rokotetta ei voi valita.

Lue lisää koronarokotuksista osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Lisätietoja:
terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, p. 09 310 52481
terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen, p.09 310 42700

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Tero Manninen
yksikön päällikkö
tero.manninen@hel.fi
p. 09 310 28885

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS kannustavat nuoria ottamaan koronavirusrokotteen8.7.2021 10:53:27 EEST | Tiedote

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Helsinki, Espoo, Vantaa ja HUS aloittavat yhdessä nuorille ja nuorille aikuisille kohdennetun kampanjan koronavirusrokotuksista. Kampanja toteutetaan sosiaalisessa mediassa julkaistavina videoina. Kampanjassa on mukana nuorille tuttuja some-vaikuttajia. Kanavina on Snapchat, Jodel, Instagram ja Facebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme