Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomelta lisää humanitaarista apua Jemeniin ja Afrikan kriiseihin

Jaa

ULKOASIAINMINISTERIÖ
http://formin.finland.fi

Tiedote 226/2017
20.12.2017

Suomelta lisää humanitaarista apua Jemeniin ja Afrikan kriiseihin

Suomi auttaa konflikteista ja kuivuudesta kärsiviä alueita Jemenissä, Koillis-Nigeriassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Etiopiassa.

"Olemme loppuvuoden tukipäätöksissä keskittyneet kriiseihin, joissa tarve on tällä hetkellä erityisen suuri ja apua tarvitaan kiireellisesti", sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Sodasta kärsivässä Jemenissä miljoonat ihmiset ovat kansainvälisen avun varassa. Lähes miljoona ihmistä on sairastunut koleraan viime kevään jälkeen ja maata uhkaa pahin nälänhätä vuosikymmeniin. Suomi ohjaa Jemeniin yhteensä 2,5 miljoonaa euroa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n (1,5 miljoonaa) sekä Maailman ruokaohjelman WFP:n (1 miljoona) kautta.

Apua myönnetään lisää myös Afrikan akuutteihin kriiseihin. Suomi tukee Koillis-Nigeriaa UNHCR:n kautta 1,5 miljoonalla eurolla. Maailman ruokaohjelman WFP:n kautta kanavoidaanEtiopiaan 750 000 ja Kongon demokraattiseen tasavaltaan miljoona euroa. Kongossa yhteensä 3,8 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan useiden eri konfliktien seurauksena, ja kyseessä on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin kasvavista humanitaarisista kriiseistä.

Lisäksi Suomi myöntää WFP:lle yleistukea 8 miljoonaa euroa. Yleistuen kohdentamisesta WFP voi päättää joustavasti, mikä usein lisää avun kustannustehokkuutta ja nopeutta.

Uudet myönnöt nostavat Suomen humanitaarisen avun vuonna 2017 kaikkiaan 81,3 miljoonaan euroon. Avusta noin kolmannes on yleistukea, kolmannes suuntautuu Lähi-idässä tapahtuvaan avustustyöhön ja vajaa kolmannes Afrikkaan. Lisäksi Suomi on tukenut humanitaarista työtä Afganistanissa, Myanmarissa, Pohjois-Koreassa ja Ukrainassa.

Temaattisissa kysymyksissä Suomi on kuluneen vuoden aikana muun muassa toiminut Syyriaa koskevan apukonferenssin isäntämaana ja edistänyt vammaisten henkilöiden asemaa humanitaarisessa avustustyössä sekä joustavien rahoitusmuotojen kehittämistä.

Humanitaarinen tilanne maailmassa on heikentynyt vuoden 2017 aikana. YK:n tuoreiden arvioiden mukaan humanitaarista apua ja suojelua tarvitsee nyt 136 miljoonaa ihmistä. Huolimatta alati kasvavista tarpeista apua on kuluvana vuonnasaatu perille enemmän kuin koskaan aiemmin, mikä on pelastanut miljoonia ihmishenkiä eri puolilla maailmaa.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Claus Lindroos, humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. 0295 351 234, ClausJerker.Lindroos@formin.fi 

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Utrikesministeriets enkätundersökning: ryssarna förhåller sig negativare till Finland, ungdomarna har positivare inställningar13.10.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Enligt den av Finlands ambassad i Moskva beställda enkätundersökningen förhåller sig en dryg tredjedel av de ryssar som svarade på enkäten positivt till Finland. För ett år sedan uppgav ungefär hälften att de är positiva till Finland. Enligt enkätundersökningen har Finlands rykte försämrats främst av att ryska medier har gett en felaktig och negativ bild av Finlands Natomedlemskap. Ungdomarnas inställningar till Finland är positivare.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye