Attendo

Hyviä kokemuksia suun terveyden äitiyspakkauksesta

Jaa
Viime vuoden alussa Sysmässä ja Sulkavalla aloitettiin kokeilu, jossa neuvolakäynnin yhteydessä odottaville äideille jaetaan myös suun terveyden äitiyspakkaus. Nyt kokeilua ollaan laajentamassa, sillä siitä on saatu hyvin myönteisiä tuloksia. Tavoitteena on saada tervesuisista lapsista myös tervesuisia aikuisia ja siten saada pitkällä aikavälillä kustannussäästöjä.
Kuva: Shutterstock. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Kuva: Shutterstock. Kuva on toimitusten käytettävissä.

Viime vuoden alussa Sysmässä ja Sulkavalla aloitettiin kokeilu, jossa neuvolakäynnin yhteydessä odottaville äideille jaetaan myös suun terveyden äitiyspakkaus. Nyt kokeilua ollaan laajentamassa, sillä siitä on saatu hyvin myönteisiä tuloksia.

Suun terveyden äitiyspakkaus sisältää vanhemmille sähköharjan, vauvalle lastenharjan, hammastahnaa, xylitolpastilleja ja purukumia sekä tietoa suun terveyden hoidosta.

Vanhemmat vaikuttavat lasten terveystottumuksiin ja asenteisiin jo varhaisessa vaiheessa.

- Paras tapa opettaa lapsille suun terveyden ylläpitämistä onkin vanhempien hyvä esimerkki. Heiltä periytyvät hyvät tavat ja opit syntyvälle lapselle, sanoo Attendon suun terveydenhuollon palveluiden johtava hoitaja, suuhygienisti Tanja Lindfors.

Suun terveydessä ei ole kyse vain hampaista. Suussa esiintyy hammassairausten lisäksi myös iensairauksia ja limakalvosairauksia.

- Hyvällä suun terveydellä on vaikutusta hyvään yleisterveyteen ja huonolla suun terveydellä on puolestaan yhteys moneen sairauteen, kuten reumaan, diabetekseen sekä sydän- ja verisuonisairauksiin, kertoo Attendon suun terveydenhuollon palveluiden johtava hoitaja, suuhygienisti Tanja Lindfors.

Kokeilu laajenee

Tämän vuoden alusta suun terveyden äitiyspakkaus otetaan käyttöön Sysmän ja Sulkavan lisäksi Rääkkylässä, Tohmajärvellä, Pyhtäällä, Kärsämäellä ja Puolangassa. Nämä ovat Kuntaturva-kuntia, joissa Attendo vastaa kuntien sosiaali- ja terveyspalveluista kokonaisuudessaan.


Tavoitteena on saada tervesuisista lapsista myös tervesuisia aikuisia ja siten saada pitkällä aikavälillä kustannussäästöjä.

Vain puolet lapsista harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä

Huolestuttavaa nykypäivänä on se, että tänäkin päivänä vielä vain noin puolet lapsista harjaa hampaat suositusten mukaisesti eli kaksi kertaa päivässä.

- Tähän halutaan tällä äitiyspakkauksella vaikuttaa. Lisäksi lasten hampaita uhkaavat napostelukulttuurin yleistyminen, happamat juomat ja liiallinen sokerin saanti, toteaa Attendon suun terveydenhuollon palveluiden johtava hoitaja, suuhygienisti Tanja Lindfors.


Faktalaatikko:
- Attendo ottaa käyttöön suun terveyden äitiyspakkauksen kaikissa Kuntaturva-kunnissaan (Sysmä, Sulkava, Rääkkylä, Tohmajärvi, Pyhtää, Kärsämäki ja Puolanka) vuoden 2018 alusta.
- Suun terveyden huollossa esikuvan eli aikuisen rooli korostuu. Vanhempien hyvät tottumukset ja opit siirtyvät syntyvälle lapselle.
- Huonolla suun terveydellä on yhteys moneen sairauteen.
- Vain puolet lapsista harjaa hampaat kaksi kertaa päivässä.

- Suun terveyden äitiyspakkauksessa tavoitteena on ennaltaehkäistä hammaspulmia ja opettaa hyvä suunterveydenhoito.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tanja Lindfors
johtava hoitaja, suuhygienisti
Attendon suun terveydenhuollon palvelut
p. 040 596 9018
tanja.lindfors@attendo.fi

Kuvat

Kuva: Shutterstock. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Kuva: Shutterstock. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Lataa
Suun terveyden äitiyspakkaus. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Suun terveyden äitiyspakkaus. Kuva on toimitusten käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoiva- ja terveyspalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille, sekä apua tarvitseville ihmisille ja perheille. Suomessa tarjoamme myös terveys- ja hammaslääkäripalveluja. Meillä on yli 20 000 työntekijää noin 500 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendon tyytyväisyysluvut jatkavat kasvuaan – henkilöstön, asukkaiden ja läheisten luottamus korkeimmillaan15.5.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Attendo on systemaattisesti kehittänyt toimintaansa viime vuosina, ja positiiviset tulokset näkyvät juuri julkaistun tyytyväisyystutkimuksen tuloksissa. Parantuneiden lukujen taustalla on panostukset henkilöstön valmentamiseen, useiden eri toimintamallien vahvistaminen sekä investoinnit henkilöstö- ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Kyseessä on viides perättäinen tyytyväisyyskysely, jossa tulokset ovat kasvussa kaikkien sidosryhmien osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye