Vaasan Sähkö Oy

Vaasan kaukolämpö oli viime vuonna vihreämpää kuin koskaan

Jaa
Vuosi 2017 oli Vaasan Sähkön kaukolämmön hankinnassa ennätyksellisen vihreä. Biomassaa poltettiin runsaasti enemmän kuin aikaisemmin ja Westenergyn laitoksessa tuotanto oli erinomaisella tasolla. Näin hiilelle ja öljylle jäi vain pieni osuus, yhteensä 6 %, kokonaistuotannosta.
Vaasan Sähkön kaukolämmön polttoainejakauma oli vuonna 2017 ennätysvihreä.
Vaasan Sähkön kaukolämmön polttoainejakauma oli vuonna 2017 ennätysvihreä.

Vaasan Sähkö lopettaa pitkällä tähtäimellä hiilen käytön kaukolämmöntuotannossa kokonaan, ja suunta onkin ollut laskeva. Myönteisten olosuhteiden seurauksena vuoden 2017 polttoainejakauma oli ennätyksellisen vihreä – vuonna 2016 hiilen osuus oli noin 20 prosenttia. Vuonna 2017 biomassan osuutta kaukolämpöön käytetyistä polttoaineista pystyttiin kasvattamaan ja Westenergyn jätettä polttoaineenaan käyttävän laitoksen käytettävyys oli erinomainen. Biomassan, jätteen ja turpeen yhteenlaskettu osuus oli 94 prosenttia. Sähkön ja lämmön yhteistuotannon osuus kokonaistuotannosta nousi yhden prosenttiyksikön verran edellisvuodesta 99 prosenttiin.

- Saavutus on erinomainen, kommentoi Vaasan Sähkön energia-asiantuntija Mikko Pieskä vuoden 2017 polttoainejakaumaa.

- Sekä Vaskiluodon kaasuttimella että Westenergyllä tehtiin tuotantoennätykset. Myös se, ettei viime vuonna ollut pitkiä huippupakkaskausia, avitti tällaiseen lopputulokseen pääsemistä, Pieskä jatkaa.


Vaasan Sähkön toimitusjohtaja Hannu Linna esittelee tänään maanantaina yhtiön kaukolämpötuotantoa Bioenergia ry:n tapahtumassa Millä Vaasa lämpiää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Pieskä
Energia-asiantuntija
Vaasan Sähkö Oy
puh. 040 631 4525
mikko.pieska@vaasansahko.fi

Kuvat

Vaasan Sähkön kaukolämmön polttoainejakauma oli vuonna 2017 ennätysvihreä.
Vaasan Sähkön kaukolämmön polttoainejakauma oli vuonna 2017 ennätysvihreä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan Sähkö Oy
Vaasan Sähkö Oy
Kirkkopuistikko 0
65100 VAASA

06 324 5111http://www.vaasansahko.fi

Vaasan Sähkö on vahva energiakonserni, jonka liiketoimintoja ovat sähkökauppa, sähkönsiirto ja kaukolämpö sekä verkkourakointi. Konserniin kuuluu kaksi tytäryhtiötä: Vaasan Sähköverkko Oy sekä Oy RAVERA Ab. Konsernissa työskentelee yli 170 henkilöä ja liikevaihto vuonna 2016 oli noin 140 milj. euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan Sähkö Oy

Vaasan Sähköverkko pyytää kommentteja sähköverkon kehittämissuunnitelmaan17.5.2024 07:02:00 EEST | Tiedote

Vaasan Sähköverkko on laatinut verkon kehittämissuunnitelman, jossa esitetään, miten alueen sähköverkkoa aiotaan kehittää tulevina vuosina. Suunnitelma perustuu arvioihin erilaisista yhteiskunnallisista muutostekijöistä, kuten vihreän siirtymän edistymisestä sekä alueen väestön, palveluiden ja teollisuuden kehittymisestä. Merkittäviä tekijöitä ovat myös lämmityksen ja liikenteen sähköistyminen sekä sähkön pientuotanto. Suunnitelmaa voi kommentoida toukokuun loppuun saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye